WPLounge

jQuery

Wat is jQuery?Wat is jQuery?

jQuery is een open source JavaScript library die is ontworpen om eenvoudige scripting voor HTML mogelijk te maken. In het design van WordPress websites speelt jQuery een belangrijke rol. jQuery wordt veel gebruikt om verschillende taken uit te voeren via een browser. Hierdoor wordt bandbreedte bespaard en een betere gebruikerservaring geboden. Enkele voorbeelden van het gebruik van jQueries zijn: sliders, foto popups, roterende elementen, enz.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

jQuery toepassingen

Met behulp van jQuery kunnen ontwikkelaars bepaalde acties rechtstreeks in de browser uitvoeren zonder een pagina opnieuw te laden. Deze acties omvatten het navigeren op een webpagina, het selecteren van elementen, het aanroepen van Ajax-scripts of het afhandelen van bepaalde acties wanneer een gebruiker om een element klikt. Ontwikkelaars van WordPress-thema’s en plugins kunnen jQuery gemakkelijk aanroepen en hun eigen jQuery scripts toevoegen.

Voorbeeld van een jQuery script

Een jQuery code snippet:

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
<?php
wp_enqueue_script('custom-script', get_stylesheet_directory_uri() . '/js/custom_script.js', array( 'jquery' ));
?>

Bovenstaande code voegt JavaScript toe om vervolgens jQuery code aan te roepen.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer