WPLounge
Home » WordPress Algemeen » WordPress bestaat (bijna) 15 jaar

WordPress bestaat (bijna) 15 jaar

WordPress bestaat 15 jaar

Het voelt als de dag van gisteren dat wij schreven over de tiende verjaardag van WordPress. Op 27 mei van dit jaar bestaat WordPress alweer vijftien jaar! Om de vijftiende verjaardag van WordPress te vieren is er zelfs een speciale website gemaakt: WP15.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WP15 t-shirtsOp 27 mei vieren WordPress-gebruikers en -liefhebbers over de hele wereld namelijk de verjaardag van WordPress door een picknick te organiseren. Zo ook in Nederland. In Nijmegen organiseert o.a. Yoast een speciale picknick-meetup. Zo’n 20 kilometer verderop, in Arnhem, is er een vergelijkbaar evenement georganiseerd. De derde picknick-meetup waar je op 27 mei terechtkunt vindt plaats in Haarlem. Het WPLounge-team zal aanwezig zijn bij de picknick in Nijmegen (georganiseerd door Yoast).

Ben je niet in Nederland op 27 mei maar wil je wel de vijftiende verjaardag van WordPress vieren? Dan kun je hier kijken of er op 27 mei een meetup bij jou in de buurt is.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Net als bij de tiende verjaardag van WordPress, zijn er ook speciale t-shirts om de vijftiende verjaardag van WordPress te vieren.

Vijftien jaar WordPress

WordPress begon als “fork” van b2/cafelog. Het begon allemaal met de onderstaande reactie van Mike Little op de blog van Matt Mullenweg:

Mike Little

Nu, ruim vijftien jaar later draait maar liefst 30 procent van alle websites op WordPress en verdienen veel mensen hun geld door met WordPress te werken.

Wil je meer lezen over de ontwikkeling van WordPress? Bekijk dan ook eens onze pagina over de geschiedenis van WordPress.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer