WPLounge
Home » WordPress Hosting reviews » iXL Hosting WordPress review

iXL Hosting WordPress review

 

Cloud86 HostingPrijzen vanaf: €2,50 per maand (exclusief BTW)
Onze rating:
 4 sterren
Website: iXL Hosting

iXL Hosting

iXL hosting was onze hostingprovider voordat wij naar Savvii overstapten. iXL hosting biedt kleinere pakketten, reseller pakketten en (Managed) VPS-pakketten. Wij zelf hebben (al dan niet via klanten) ervaring met bijna ieder pakket. iXL Hosting zit in een hele andere prijsrange dan bijvoorbeeld Savvii. Daarom gebruiken wij voor veel van onze websites nog steeds reseller-pakketten van iXL Hosting, en daar zijn we zeer tevreden over.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Performance

De performance van onze website was bij iXL Hosting goed; de website laadt snel. Wanneer je gebruikmaakt van een goede caching-plugin voor WordPress kun je deze laadtijd nog verder verbeteren. Het fijne is dat iXL Hosting ook actief met je meedenkt over het verbeteren van de performance.

Veiligheid

De veiligheid bij iXL Hosting is in orde. Zo goed zelfs dat ons eigen IP-adres af en toe op de blacklist kwam te staan als we veel bestanden wilden uploaden of downloaden via FTP. Gelukkig kun je in het controlepaneel op mijn.ixlhosting.nl je eigen IP-adres op de whitelist zetten.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Support

De support bij iXL Hosting is dik in orde; ze zijn vriendelijk en helpen je goed vooruit als er iets mis gaat op je website. In het weekend (en buiten kantooruren) kan het nog wel eens vervelend zijn, want als je geen managed hosting-pakket afneemt en je belt over een storing, factureren ze je een X bedrag per 15 minuten. Dit geldt alleen als je géén managed hosting afneemt.

Controlepaneel

Bij iXL wordt gebruikgemaakt van DirectAdmin als controlepaneel. Hierop is ook Installatron geïnstalleerd, waarmee je onder andere WordPress gemakkelijk kunt installeren. Helaas is de backup-functie van Installatron niet beschikbaar, omdat iXL hiervoor al een ander systeem gebruikt.

Conclusie

iXL Hosting is goede hostingpartij die jou als klant serieus neemt en graag verder helpt. Wij hosten WPLounge.nl bij Savvii, maar iXL Hosting gebruiken wij nog steeds voor heel veel andere websites. iXL Hosting krijgt van ons vijf sterren (4 sterren) en is dus zeker een geschikte partij voor het hosten van je WordPress-website.

iXL Hosting
Review van iXL Hosting.
iXL Hosting
Datum van Uitgave: 10/26/2018
iXL Hosting is een prima partij voor WordPress hosting.
5 / 5 sterren