WPLounge

iXL Hosting WordPress review

 

iXL HostingPrijzen vanaf: €2,50 per maand (exclusief BTW)
Onze rating:
 4 sterren
Website: iXL Hosting

iXL Hosting

iXL hosting was onze hostingprovider voordat wij naar Savvii overstapten. iXL hosting biedt kleinere pakketten, reseller pakketten en (Managed) VPS-pakketten. Wij zelf hebben (al dan niet via klanten) ervaring met bijna ieder pakket. Zeker omdat wij Versio gewend waren was het een verademing; de laadtijd werd beter en onze website was bijna nooit meer offline.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »
Lees meer over Divi

Performance

De performance van onze website was bij iXL Hosting goed; de website laadt snel en was slechts af en toe even offline. Wanneer je gebruikmaakt van een goede caching-plugin voor WordPress kun je deze laadtijd nog verder verbeteren.

Veiligheid

De veiligheid bij iXL Hosting is in orde. Zo goed zelfs dat ons eigen IP-adres af en toe op de blacklist kwam te staan als we veel bestanden wilden uploaden of downloaden via FTP. Gelukkig kun je in het controlepaneel op mijn.ixlhosting.nl je eigen IP-adres op de whitelist zetten.

Support

De support bij iXL Hosting is dik in orde; ze zijn vriendelijk en helpen je goed vooruit als er iets mis gaat op je website. In het weekend (en buiten kantooruren) kan het nog wel eens vervelend zijn, want als je geen managed hosting-pakket afneemt en je belt over een storing, factureren ze je een X bedrag per 15 minuten. Dit geldt alleen als je géén managed hosting afneemt.

Controlepaneel

Bij iXL wordt gebruikgemaakt van DirectAdmin als controlepaneel. Hierop is ook Installatron geïnstalleerd, waarmee je onder andere WordPress gemakkelijk kunt installeren. Helaas is de backup-functie van Installatron niet beschikbaar, omdat iXL hiervoor al een ander systeem gebruikt.

Conclusie

iXL Hosting is goede hostingpartij die jou als klant serieus neemt en graag verder helpt. Op het gebied van WordPress is Savvii voor ons de absolute nummer één, maar iXL Hosting krijgt van ons vier sterren (4 sterren) en is dus zeker een geschikte partij voor het hosten van je WordPress-website.

iXL Hosting
Review van iXL Hosting.
iXL Hosting
Datum van Uitgave: 10/11/2014
iXL Hosting is een prima partij voor WordPress hosting.
4 / 5 sterren