WPLounge
Automatische updates WordPress plugins en templates (1)
Home » WordPress Algemeen » Binnenkort worden WordPress thema’s en plugins automatisch bijgewerkt

Binnenkort worden WordPress thema’s en plugins automatisch bijgewerkt

Vandaag een blik op de toekomst van ons favoriete CMS systeem. WordPress versie 5.5 nadert en ondertussen zijn er al aankondigingen gedaan: WordPress gaat voor nóg meer veiligheid. De optie voor automatische updates uitbreiden naar plugins en templates. Regelmatig bijwerken van themes en plugins is onder andere goed voor de veiligheid van je site. De automatische updates gaan de beveiliging van je WordPress website verder bevorderen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.
Automatische updates WordPress plugins en templates (1)
Binnenkort worden je WordPress plugins en thema’s automatisch bijgewerkt. Alles ten behoeve van veiligheid.

Op dit moment zijn automatische updates uitsluitend beschikbaar voor de WordPress core. In de nabije toekomst, wanneer WordPress versie 5.5 voor iedereen is uitgerold, zullen je themes en plugins ook automatisch bijgewerkt kunnen worden en heb jij er zelf geen omkijken meer naar. De functionaliteit voor automatische updates van thema’s en plugins is tot stand gekomen om onder andere website hacks te minimaliseren.

WordPress site gehackt? Zo los je het op.

Onze laksheid in het updaten van plugins en thema’s

Veel WordPress websitebeheerders installeren vaak nieuwe templates en plugins, maar zijn er relatief laks in om deze regelmatig bij te werken. Dit heeft als consequentie dat deze WordPress sites een gemakkelijker doelwit worden voor cybercriminelen en vaker worden gehackt. Het project voor de automatische updatefunctie van WordPress is maanden geleden begonnen en is al geïmplementeerd voor plugins. Het team van de WordPress developers is op dit moment bezig om dit uit te rollen voor de templates.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Probeer de automatische update functie uit met deze bètaplugin

Zodra de automatische updatefunctie begint uit te rollen naar stabiele versies van WordPress 5.5, kunnen site-eigenaren de thema’s en plugins, die ze hebben geïnstalleerd, zelf configureren door simpelweg een optie aan te vinken in de admin omgeving. Wil jedeze nieuwe functie zelf testen, dan kun je dit doen door de WordPress AutoUpdates plugin te installeren, die momenteel in bètaversie verkeert.

Automatische update code in de WordPress core

De code achter de nieuwe auto-update-functie van WordPress is al aanwezig in de broncode van het CMS sinds WordPress versie 3.7, die in 2013 werd uitgebracht. Op dat moment heeft het WordPress-team een ​​automatisch updatemechanisme op de achtergrond toegevoegd voor de WordPress core.

Sinds versie 3.7 zijn alle WordPress-installaties geconfigureerd om automatisch kleine beveiligingsupdates te installeren, hoewel actie van de gebruiker nog steeds vereist is om de belangrijkste versies bij te werken. De ontwikkelaars wisten dat ze uiteindelijk meer zouden moeten uitvoeren dan de belangrijkste updates, dus voegden ze de code toe voor het uitvoeren van achtergrondupdates voor thema’s en plugins, maar deze was nooit standaard ingeschakeld.

Sommige site-eigenaren zijn de code de afgelopen zeven jaar tegengekomen en hebben hun eigen WordPress-configuratiebestanden zelf aangepast om automatische updates voor thema’s en plugins mogelijk te maken. Bovendien hebben sommige ontwikkelaars van plugins de code ook gevonden en erop ingespeeld door deze functionaliteit extern aan te bieden.

Een nog veiligere WordPress toekomst

De auto-update-functie van WordPress zal naar verwachting het aantal gehackte WordPress-sites helpen verminderen zodra het wereldwijd wordt uitgerold met WordPress 5.5. Blijft de laatste ontwikkelingen volgen op onze blog.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

1 reactie

  • Dat is goed nieuws! Nu hebben hackers nog veel te lang de tijd om verouderde plugins met lekken te gebruiken. Ik kom sites tegen waar al jaren geen update gedaan is.