WPLounge
Home » WordPress Themes » De 10 beste WordPress-themes voor blogs (2018)

De 10 beste WordPress-themes voor blogs (2018)

De 10 beste WordPress-themes voor blogs (2018)

WordPress is hét CMS dat je gebruikt als je een blog wilt beginnen. Er zijn duizenden WordPress-themes beschikbaar, zowel gratis als premium. Maar welk theme moet je gebruiken voor je blog?

In dit artikel zetten we de mooiste WordPress-themes voor blogs (in 2018) op een rijtje.

De 10 beste WordPress-themes voor blogs (2018)

Onze tien favoriete WordPress-themes voor blogs op een rijtje. De eerste twee themes in ons overzicht zijn allebei van Elegant Themes. Dat betekent dat je bij aanschaf van het ene theme óók het andere theme gewoon kunt gebruiken.

1: Divi

Divi

Divi is hét WordPress-theme van dit moment. Doordat Divi wordt geleverd in combinatie met de Divi Builder, kun je heel eenvoudig mooie layouts maken voor je blog. Daarnaast bevat de Divi Builder standaard tientallen mooie layout packs waarmee je je website snel van een nieuw jasje kunt voorzien. Divi zit in het pakket van Elegant Themes, samen met meer dan 80 andere themes (waaronder Extra, de nummer in ons overzicht).

Bekijk Divi

2: Extra

Extra

Extra is van dezelfde makers als Divi: Elegant Themes. Net als Divi is Extra standaard uitgerust met de Divi Builder. Waar Divi een wat algemener theme is, is Extra puur bedoeld voor online magazines en blogs.

Als je klant wordt bij Elegant Themes krijg je beide themes, dus je kunt ze rustig allebei proberen voordat je een keuze maakt!

Bekijk Extra

3: Gridlove

Gridlove

Gridlove is één van onze favoriete magazine themes. Omdat we Gridlove ook gebruiken voor WPLounge.nl, mag deze natuurlijk niet ons overzicht ontbreken!

Bekijk Gridlove

4: Emile

Emile

Emile is een strak, minimalistisch theme voor online magazines en blogs. Als je de theme preview bekijkt, zul je zien dat er veel verschillende soorten layouts beschikbaar zijn in dit theme, waardoor je je website precies kunt inrichten hoe jij dat wilt. Het theme heeft een lichte en een donkere variant en je kunt met één klik “demo content” importeren waardoor je direct een mooie website hebt.

Bekijk Emile

5: Trawell

Trawell

Trawell is van dezelfde makers als Gridlove en is bedoeld voor “travel blogs“. Als je blog over reizen gaat is dit dus hét theme voor jou! Er zit bijvoorbeeld een interactieve kaart in verwerkt, waarmee je je blogberichten ook aan bepaalde locatie kunt hangen.

Bekijk Trawell

6: Magazilla

Magazilla

Magazilla is een prachtig en uitgebreid theme voor magazines, blogs en zelfs voor nieuws-websites. Er zitten veel verschillende layouts in Magazilla, waardoor je een unieke website kunt bouwen. Er zitten veel shortcodes in en je kunt je content opbouwen met een ingebouwde page builder (Content Composer).

Bekijk Magazilla

7: Jevelin

Jevelin

Jevelin is een multifunctioneel theme dat gebruikt kan worden voor blogs, maar ook voor “corporate” websites. Er zit een page builder ingebouwd waarmee je heel makkelijk layouts kunt bouwen en het theme is compatible met WooCommerce. Daarnaast zitten er meer dan 40 shortcodes in Jevelin.

Bekijk Jevelin

8: Akyl (gratis)

Akyl

Akyl is een gratis WordPress theme dat je kunt downloaden op WordPress.org. Je kunt dit theme dan ook direct uitproberen vanuit de WordPress Customizer om te bepalen of het iets is voor jouw website.

Bekijk Akyl

9: LZ Real Blog (gratis)

LZ Real Blog

Ook LZ Real Blog is gratis. Net als Akyl kun je dit theme direct vanuit de WordPress Customizer uitproberen.

Bekijk LZ Real Blog

10: Orange Magazine (gratis)

Orange Magazine

Orange Magazine is een gratis magazine theme. Doordat deze ook op WordPress.org staat kun je het theme geheel vrijblijvend uitproberen door hem in te laden in de Customizer.

Bekijk Orange Magazine

Conclusie

Tussen de gratis WordPress themes op WordPress.org zitten hele mooie themes voor je blog. Toch zijn deze vaak vrij beperkt in wat je er mee kunt. Wil je echt serieus aan de slag gaan met je blog, dan raden wij je aan om een premium theme (zoals Divi of Extra van Elegant Themes) aan te schaffen. Het voordeel daarvan is dat er regelmatig updates voor worden uitgebracht en dat je recht hebt op ondersteuning als er iets fout gaat.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer

Partners