WPLounge
WordPress kennis - onze meestgelezen artikelen
Home » WordPress Algemeen » Top 10 meest gelezen artikelen op WPLounge

Top 10 meest gelezen artikelen op WPLounge

In 2019 is veel gebeurd in de wereld van WordPress. We kijken terug op een mooi en informatief jaar, met veel publicaties op WPLounge. In dit artikel presenteren we onze meest gelezen artikelen, waarin onze bezoekers waardevolle informatie over WordPress konden vinden. In veel gevallen helpen onze artikelen onze lezers op weg om zelfstandig technische problemen op te lossen en soms om simpelweg achter de leukste weetjes en nieuwtjes te komen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPress kennis - onze meestgelezen artikelen

In onze Google Analytics handleiding vind je veel informatie over hoe je de statistieken van je website kunt bijhouden, met onder andere de pagina rapportages. Of je een webshop beheert, waarbij je wilt zien welke pagina’s het het beste doen qua verkoop, of een blogger bent; het is waardevol en leuk om te zien welke pagina’s en blogs het meeste worden bekeken op je site. En precies dit gaan we nu zelf ook doen. Zo kun je hier zien welke van onze artikelen en tutorials het afgelopen jaar de meeste aandacht hebben getrokken.

№ 10: Inloggen in WordPress – troubleshooting

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat je direct kunt inloggen op je nieuwe WordPress website. De login gegevens worden waarschijnlijk verstrekt door de hostingpartij. We behandelen een aantal obstakels die in relatie staan met het inloggen op je WP site, waaronder:

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
 • Wachtwoord vergeten?
 • Inloggen op de site lukt niet, wat kun je doen?
 • Snellere wijze van inloggen
 • Inloggen met een ander adres
 • Beveiliging van je site verbeteren d.m.v. een tweestapsverificatie.

 

№ 9: Uitleg over het maken van contactformulieren in WP

In het verleden was er één goede plugin voor het toevoegen van een contactformulier op je site. Inmiddels zijn er goede alternatieven op de markt gekomen, die meer functionaliteiten bieden en mooie designs.

Contactformulier WordPress

In dit artikel lees je onder andere over:

 • De beste plugins voor contactformulieren op WordPress sites.
 • Wat te doen als een ingediend contactformulier niet aankomt in je mailbox?
 • Contactformulieren en AVG
 

 

№ 8: Over WordPress Multisites

Het is al heel lang (sinds 2010) mogelijk om een zogenaamd WordPress Multisite-netwerk te maken. In zo’n netwerk kan iedereen een site of blog aanmaken.

 • Voor- en nadelen van WordPress Multisites
 • Alternatieven
 • Vereisten
 • Over mogelijke structuren voor je Multisite
 • Over het beheer

 

№ 7: Verhelpen van de “upload_max_filesize”-error

WordPress kent ook zo zijn eigen foutmeldingen. Eén van de bekendste hiervan is de upload_max_filesize-melding. Dit komt voor wanneer je website een upload-limiet heeft.

Upload_max_filesize verhogen in WordPress

Wanneer je bijvoorbeeld een bestand wilt uploaden wat te groot is, krijg je deze error-code te zien. Met dit artikel leer je hoe je dit probleem gemakkelijk verhelpt.

 

№ 6: Over WordPress in het algemeen

Over de makers achter het meest gebruikte CMS systeem ter wereld. Waarom zou je voor WordPress kiezen bij het lanceren van je nieuwe website?

 

№ 5: Hoe maak je een WordPress child theme?

In dit artikel vertellen we je waarom je een child theme zou moeten gebruiken en hoe dat in de praktijk gaat. Verder:

 • Over het aanmaken van een style.css-bestand
 • Hoe je het style.css-bestand inlaadt met functions.php
 • Een automatische manier voor het maken van een child theme

 

№ 4: Handmatige installatie van WordPress sites

Alles over het installeren van een WordPress website. Dit kan op verschillende manieren. In dit artikel leggen we je uit hoe je op een handmatige manier WordPress installeert, in een aantal gemakkelijke stappen.

 

№ 3: De “502 Bad Gateway”-error oplossen

Krijg je de gevreesde “502 Bad Gateway” foutmelding te zien? Gelukkig biedt dit artikel jou de mogelijkheid om dit obstakel snel omzeilen. We hebben het onder andere over cache, je firewall instellingen en updates van themes en plugins.

 

№ 2: De homepage van WPL zelf

Uiteraard is er ook onze centrale navigatiepagina: de homepage van WPLounge.nl. Hier komen ook veel bezoekers om te zien wat WPLounge nog meer aan informatie te bieden heeft. Ons online visitekaartje.

Meest bezochte pagina's van WPLounge.nl
Meest bezochte pagina’s van WPLounge.nl in 2019

№ 1, de best bezochte pagina van 2019: de WordPress Handleiding

De all-in WordPress handleiding voor beginners. Gratis beschikbaar gesteld door de redactie van WPLounge. Op deze pagina vind je een overzicht van de belangrijkste tutorials, die geschikt zijn voor iedereen met weinig WordPress ervaring.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer