WPLounge
Top10 Artikelen WPLounge
Home » WordPress Algemeen » Top 10 meest gelezen artikelen van 2020

Top 10 meest gelezen artikelen van 2020

Lezers van WPLounge weten ons vaak te vinden voor de laatste updates en nieuwtjes, of om zelfstandig technische problemen op te lossen. We kijken terug naar de meest gelezen artikelen van WPLounge.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Om te zien welke artikelen en tutorials het afgelopen jaar het meeste aandacht hebben getrokken, zijn we gaan graven in de statistieken van Google Analytics. Hier kan je erg veel informatie vinden, zo kan je zien welke pagina’s het het beste doen in je webshop. Of wanneer je informatieve artikelen schrijft, dan is het leuk om te zien welke pagina’s of berichten het meeste worden bekeken op je website. Volg onze Google Analytics handleiding met onder andere de pagina rapportages hoe je statistieken van je WordPress website kunt bijhouden.

№ 10: Instagram toevoegen aan je WordPress website

Het gebruik van social media zoals Instagram heeft het veel voordelen als je Instagram kan toevoegen aan je WordPress website. Een account op Instagram zorgt voor meer bereik en een kans om in contact te komen met je publiek. Er zijn twee manieren om Instagram berichten te integreren in WordPress. Ook is er een mogelijkheid om een Gutenberg blok te gebruiken, het enige wat nodig is, is de URL van het bericht dat je wilt insluiten.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Bekijk het artikel

№ 9: Hoe kan je een contactformulier maken in WordPress?

Wat zijn de mogelijkheden wanneer je een contactformulier wilt toevoegen? Er zijn talloze opties en (gratis) plugins om een formulier op je WordPress website te plaatsen. 

Contactformulier

In dit artikel lees je onder andere over: 

 • Waarom een contactformulier?
 • Welke plugin kan je het beste gebruiken
 • Contactformulieren en AVG
 • Wat je kan doen als het contactformulier niet werkt

Bekijk het artikel

№ 8: Hoe verhuis je een WordPress website?

Dat klinkt ingewikkeld! Gelukkig valt dat erg mee, zeker met behulp van de plugin Duplicator en ons stappenplan! Van de setup tot DNS wijzigen, iedere stap wordt duidelijk beschreven. Verder lees je over:

 • Waar je op moet letten bij het verhuizen van de website
 • Wat je kan doen als je domeinnaam bij je huidige provider blijft
 • Hoe je een lege MySQL database kan aanmaken

 

№ 7: Hoe maak je een WordPress child theme?

Child theme

In dit artikel leggen we uit wat een WordPress child theme is en de voordelen van een child theme in de praktijk. Verder bespreken we: 

 • Het aanmaken van het nieuwe thema
 • style.css bestand maken en koppelen aan functions.php
 • Een plugin gebruiken om een WordPress child theme te maken

Bekijk het artikel

№ 6: Wat zijn de beste WooCommerce themes?

We bespreken de beste 10 WooCommerce themes waarbij we zowel gratis als premium themes bespreken. Gratis is natuurlijk aantrekkelijk, in dit artikel leggen we uit waarom dat toch niet altijd de beste optie is. Verder bespreken wen de voor en nadelen van bepaalde themes aan waar moet je op letten bij het kiezen van een WooCommerce thema. 

Bekijk het artikel

№ 5: WhatsApp knop toevoegen aan WordPress

WhatsAppIn dit artikel bespreken we manieren om een live-chat WhatsApp knop toe te voegen aan je WordPress website. Het kiezen van een goede plugin kan tijdrovend zijn, daarom zetten we de beste WhatsApp chat plugins op een rij.

Verder in dit artikel:

 • Waarom een WhatsApp knop toevoegen?
 • Wat zijn de verschillende plugin opties?
 • Hoe kan je makkelijk een artikel van je website delen via WhatsApp?

Bekijk het artikel

№ 4: Hoe kan je WordPress handmatig installeren?

Alles over het installeren van een WordPress website. Dit kan op verschillende manieren. In dit artikel leggen we je uit hoe je op een handmatige manier WordPress installeert, in een aantal gemakkelijke stappen. Alle stappen worden besproken, van het toevoegen van een database tot het uploaden WordPress via FTP.

 

№ 3: Hoe verhoog je de upload_max_filesize in WordPress?

Soms krijg je te maken met de upload_max_filesize error wanneer je een plugin of thema wilt uploaden. Deze error komt voor als je WordPress installatie een upload-limiet heeft vastgesteld op een bepaalde bestandsgrootte. In dit artikel leggen we uit hoe je eenvoudig deze limiet kan verhogen 

maximale bestandsgrootte

Bekijk het artikel

 

№ 2: Hoe kan je inloggen in WordPress?

Hoe kan je inloggen in WordPress? Wat kan je doen als je je wachtwoord bent vergeten? Verder wordt er besproken hoe je kan inloggen in WordPress zonder gebruikersnaam en email. Het is ook mogelijk om een pagina te beveiligen met een wachtwoord zonder een extra plugin te installeren. Dit is een handige optie voor verenigingen of stichtingen die bepaalde pagina’s alleen voor leden beschikbaar willen stellen.

Bekijk het artikel

№ 1, de best bezochte pagina van 2020: de WordPress Handleiding

GRATIS
WordPress Stappenplan (PDF)
Speciaal voor WordPress-beginners hebben we een gratis stappenplan gemaakt. Hierin worden de belangrijkste stappen voor een nieuwe WordPress-website uitgelegd.
Gratis downloaden »

De gratis all-in handleiding voor WordPress, beschikbaar gesteld door de WPLounge redactie. Deze handleiding is perfect voor iedereen die nog nooit met WordPress gewerkt heeft. Een overzicht van meer dan 30 tutorials waar van A tot Z wordt uitgelegd wat WordPress is en hoe je het kan installeren en gebruiken.

Bekijk het artikel

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer