WPLounge
TikTok
Home » WordPress Algemeen » TikTok video’s bewerken en embedden

TikTok video’s bewerken en embedden

De laatste jaren heeft TikTok een grote vlucht genomen en is vooral erg populair onder jongeren. Voordat je echter je eigen bedrijf op dit social media kanaal kunt promoten, is het goed om te weten hoe je TikTok-video’s kunt bewerken. Ook bespreken we in dit artikel hoe je een TikTok video kan embedden.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Laten we beginnen!

TikTok video’s bewerken

Het bewerken van TikTok video’s kan met de TikTok app zelf, een korte inleiding van de opties

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

TikTok Video bewerken

Filters: Net als Instagram-filters kan je filters toepassen om de video’s te wijzigen in een ander thema. Er zijn vier categorieën: portret, landschap, eten en sfeer.

Clips aanpassen: Met deze tool is het mogelijk om je video’s te bewerken en om ongewenste content aan het begin of einde van de clip te verwijderen.

Spraakeffecten: Met deze audio-effecten kan je je stem aanpassen. Zo is het mogelijk om het stemgeluid te veranderen in een Robot, Helium of Chipmunk stem

Voice-over: Deze optie kan je gebruiken om een voice-over op te nemen. Je kunt een voorbeeld van de video afspelen, zodat je de audio goed kan timen.

Stickers: Hier kan je emoji’s en andere afbeeldingen aan je video toevoegen. Nadat je een afbeelding hebt geselecteerd, kan je met de editor de afbeelding bewerken.

Tekst: Gebruik deze optie om tekst toe te voegen aan je video.

Effecten: Met deze visuele effecten kan je je video opfleuren. Zo kan je vuurwerk aan je video toevoegen, je video eruit laten zien als een ‘ouderwetse’ film en diverse andere opties. Met de editor kan je ook effecten naar specifieke delen van de video slepen.

Geluiden: Een groot onderdeel van TikTok is het toevoegen van muziek aan je video’s. Met deze optie voeg je muziek, geluiden en andere audiocomponenten toe.

Dat is het! Het is een vrij eenvoudig proces en deze functies zijn waarschijnlijk voldoende voor de meeste content creators. Als je tevreden bent met je video, kan je op de knop ‘volgende’ tikken om de video te publiceren.

TikTok video’s embedden in WordPress

Nadat je je TikTok-video hebt bewerkt en in de app hebt gepubliceerd, kun je deze ook delen via je WordPress website. We bespreken de verschillende opties.

De standaard embed functie gebruiken van de blokeditor

Als je de Gutenberg blok editor wilt gebruiken om je TikTok video te embedden, is de URL van de video het enige wat je nodig hebt. Ga dan naar het bericht of pagina waar je de video wilt plaatsen en voeg daar een TikTok blok toe:

TikTok blok

Dit blok kan je vinden door te zoeken naar ‘TikTok’ in de blok-bibliotheek. Na het selecteren van het blok voeg je de URL van de video toe in het juiste URL veld:

TikTok URL blok

Je TikTok video zou dan in de editor moeten verschijnen, je kan vervolgens een voorbeeld zien van de video:

TikTok video voorbeeld

Een TikTok widget toevoegen

Een andere mogelijkheid om TikTok video’s toe te voegen aan je WordPress website is om gebruik te maken van de videowidget. Ga hiervoor naar Weergave > Widgets en sleep de video widget naar je sidebar. Daar klik je op ‘Video toevoegen‘ en vervolgens op ‘Invoegen via URL‘. Na het opgeven van de URL zie je een voorbeeld van de video. Je kan deze video toevoegen aan ieder widgetgebied dat door je thema wordt ondersteund.

TikTok video widget

TikTok video’s insluiten met een plugin

De vorige methoden werkt prima als je hier en daar een TikTok video wilt plaatsen. Als TikTok video’s echter een integraal onderdeel is van je WordPress website, kan je overwegen om een Tiktok plugin te installeren. Eén van de beste opties om een TikTok feed weer te geven is de plugin QuadLayers TikTok feed.

Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd kan je via het nieuwe menu item ‘TikTok Feed‘ de plugin instellen. Ga naar ‘TikTok Feed‘  > ‘Feeds’. Klik hier op de ‘+ Feed’ knop om een nieuwe TikTok feed te configureren.

Feed instellen

Een kort overzicht van de belangrijkste opties:

  • General – Hier kan je feeds toevoegen op gebruikersnaam of hashtag. Je kan hier ook de stijl kiezen en het aantal video’s wat tegelijkertijd weergeven mag worden.
  • Video opties – Geef aan of je video besturing wilt weergeven zoals afspelen, pauzeren, enz. Ook staan hier opties om je feed automatisch af te spelen, de ruimte te bepalen tussen de video’s, het aantal reacties op een video, enz.
  • Box – Een optie om een video-lightbox toe te voegen zodat bezoekers een video meer in detail kunnen bekijken.
  • Button – Voeg een TikTok knop toe en pas deze aan

Na het opslaan genereert de plugin een shortcode voor deze feed. Gebruik de shortcode in een pagina of bericht om het weer te geven:

TikTok Schaakfeed

Tot slot

Als het gaat om het online promoten van je merk, is het belangrijk om de huidige social media trends in de gaten te houden. TikTok is een erg populair kanaal om een jonger publiek te bereiken. Heb je vragen of opmerkingen over het bewerken of insluiten van TikTok video’s? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer