WPLounge
PressApps
Home » WordPress Plugins » Een Knowledge Base maken met WordPress

Een Knowledge Base maken met WordPress

Dat je met WordPress enorm veel mogelijkheden hebt, dat was al duidelijk. Maak van je simpele blog een complete webwinkel, CRM-systeem of zelfs een knowledge base (ook wel kennisbank genoemd). Hoe dat in zijn werk gaat, lees je in dit artikel.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Een knowledge base is een aantal pagina’s waar je informatie geeft over een bepaald onderwerp. Dit kan bijvoorbeeld een uitgebreide veelgestelde vragen pagina zijn, of een informatiepagina over een bepaald product. De Knowledge Base plugin kost $49 en is hier te downloaden.

Knowledge Base WordPress Plugin

Zoals je in de afbeelding kunt zien, ziet het geheel er erg strak uit. Er is ook een zoekformulier waardoor gebruikers kunnen zoeken op bepaalde woorden. De knowledge base plugin kost $49 en is te koop op CodeCanyon. De plugin is gemaakt door PressApps, een groep developers die nog veel meer WordPress plugins hebben gemaakt.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

PressApps

WordPress theme

Het kan natuurlijk ook zijn dat je een uitgebreidere knowledge base wilt maken. In dat geval kun je er voor kiezen om een nieuwe website te maken. PressApps hebben naast de WordPress plugin ook een WordPress theme gemaakt. Het is in principe het zelfde, maar met het theme heb je iets meer mogelijkheden en draait echt alles om de knowledge base (kennisbank). Dit theme kost $45 en is hier te downloaden.

Meer van PressApps

PressApps heeft een aardig portfolio als het gaat om WordPress plugins. Naast deze plugin om een knowledge base te maken, hebben ze plugins voor o.a. inloggen, documentaties en FAQ. Dit zijn allemaal premium plugins die je voor een klein bedrag (< $20) kunt downloaden op CodeCanyon.

Modal Login

Modal Login WordPress Plugin

Met Modal Login maak je het makkelijker voor gebruikers om te registreren en in te loggen. Ze hoeven niet meer naar /wp-login.php te gaan, maar krijgen een modal (= pop up) te zien waar ze hun gegevens kunnen invoeren. Een voorbeeld zie je in de afbeelding hieronder. Alle kleuren zijn gemakkelijk aan te passen! Model Login kost $12 en is hier te downloaden.

Online Product Documentation

Documentation Plugin

Online Product Documentation is een plugin om een volledige documentatie mee te maken. Deze documentatie kun je vervolgens naadloos integreren met de rest van je WordPress website. De plugin is gemakkelijk te vertalen en je kunt de kleuren zelf wijzigen. De Online Product Documentation plugin kost $30 en is hier te downloaden.

Accordion FAQ

Accordion FAQDe Accordion FAQ plugin is een simpele, maar zeer effectieve plugin om een FAQ (Frequently Asked Questions) gedeelte toe te voegen aan je WordPress website. De vragen en antwoorden kun je overzichtelijk onder elkaar plaatsen door middel van accordions: verticaal uitklapbare gedeeltes. Je kunt meerdere FAQ pagina’s maken en de plugin is zeer gemakkelijk te vertalen naar bijvoorbeeld Nederlands, door de meegeleverde .mo en .pot bestanden. De Accordion FAQ plugin kost $20 en is hier te downloaden.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer