WPLounge
WordPress tools
Home » WordPress Plugins » Onmisbare tools voor WordPress-beheerders

Onmisbare tools voor WordPress-beheerders

Met WordPress kan bijna alles. Van kleine persoonlijke blogs tot enorme websites en/of applicaties. Het beheren van je WordPress-website (of meerdere -websites) kan ingewikkeld zijn, zeker naarmate je website groeit.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Gelukkig zijn er veel tools beschikbaar waarmee het beheren van meerdere WordPress websites een stukje makkelijker en sneller wordt.

WordPress plugins

Allereerst een aantal handige plugins voor WordPress administrators.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Reveal IDs

Reveal IDs

Sinds WordPress 2.5 worden de ID’s van alle pagina’s en berichten niet meer getoond in de wp-admin. De reden is dat de gemiddelde WordPress-gebruiker deze ID’s niet nodig heeft. Maar, voor developers en/of geavanceerde gebruikers zijn deze ID’s juist ontzettend handig. Reveal IDs zorgt ervoor dat de ID’s weer gewoon zichtbaar zijn.

Editorial Calendar

Editorial Calendar

De Editorial Calendar-plugin is handig voor WordPress-websites met meerdere auteurs. Je kunt je blogberichten middels een “drag and drop“-systeem op een andere datum inplannen. Ook handig om gewoon te zien op welke dag je wel en niet iets hebt ingepland.

CMS Tree Page View

CMS tree view pluginAls je een WordPress-website met veel pagina’s (en onderliggende pagina’s) hebt kan het standaard Pagina-overzicht al snel onoverzichtelijk worden. De CMS Tree Page View-plugin voegt een extra tabje toe aan het Pagina’s-menu. Hier krijg je de gehele “boomstructuur” van je WordPress-website te zien.

Advanced Access Manager

Advanced Access ManagerDe Advanced Access Manager-plugin staat bekend als een van de betere plugins op het gebied van access management. Als je veel gebruikers op je WordPress-website hebt kan het handig zijn om op deze manier meer controle te hebben over de rechten voor verschillende gebruikers en bezoekers.

User Switching

User SwitchingOntzettend handig bij het testen voor verschillende gebruikersrollen; User Switching. Met een druk op de knop wissel je van gebruiker, je wordt direct uitgelogd en ingelogd door de gekozen gebruiker.  Dit is handig om te gebruiken in een testomgeving waar beheerders vaak moeten wisselen tussen meerdere gebruikersaccounts.

Social Media Auto Post and Scheduler

Social media auto postMet de plugin van Blog2Social is het mogelijk om automatisch social media berichten te publiceren. De plugin is zo te configureren dat ieder gepubliceerd bericht vervolgens ook op je social media kanalen te zien zijn. Deel je blogberichten automatisch op alle bekende netwerken zoals Twitter, Facebook en Instagram.

WP Auto Republish

WP auto republishWP Auto Republish helpt om oude berichten nieuw leven in te blazen door de gepubliceerde datum opnieuw in te stellen naar de huidige datum en dit gaat helemaal automatisch! Maar waarom zou je oude content opnieuw willen publiceren?

  • Nieuwe bezoekers hebben vaak oude berichten nog niet gezien
  • Oude content wordt niet weergegeven in zoekopdrachten die gebaseerd zijn op datum

De plugin verbetert dus de zichtbaarheid en SEO van je website. Zeker wanneer je veel oude artikelen hebt die nog steeds actueel zijn is dit een handige plugin.

Andere tools

Naast de bovengenoemde plugins, is er nog een groot aantal tools dat het makkelijker maakt om je WordPress-website(s) te beheren.

ManageWP

ManageWP
ManageWP is een online tool waarin je al je WordPress-websites kunt beheren vanuit één controlepaneel. Vanuit dit paneel kun je plugins, themes en WordPress zelf updaten. Ook kun je met één klik een backup maken van al je WordPress-websites.

Meer informatie over ManageWP »

WordPress apps

WordPress appsDe mobiele apps voor WordPress worden steeds beter. Hiermee kun je je WordPress.com website beheren vanaf je iPhone of iPad. Meer over de WordPress-apps (beschikbaar voor iOS en Android) lees je hier.

Extensies voor Google Chrome

Als developer of beheerder die in Google Chrome werkt, kan het ook handig zijn om een aantal extensies te installeren die gemaakt zijn voor WordPress-developers en -beheerders. Meer daarover lees je in mijn artikel: Handige Google Chrome-extensies voor WordPress.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

1 reactie

  • Bedankt voor de handige plugins!

    CMS Tree Page View gebruik ik al een tijdje en is een echte aanrader. Vond het voor gebruik van die plugin zo onoverzichtelijk!

Partners