WPLounge
WordPress tools
Home » WordPress Plugins » Onmisbare tools voor WordPress-beheerders

Onmisbare tools voor WordPress-beheerders

Met WordPress kan bijna alles. Van kleine persoonlijke blogs tot enorme websites en/of applicaties. Het beheren van je WordPress-website (of meerdere -websites) kan ingewikkeld zijn, zeker naarmate je website groeit.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Gelukkig zijn er veel tools beschikbaar waarmee het beheren een stukje makkelijker en sneller wordt.

WordPress plugins

Allereerst een aantal handige plugins voor WordPress administrators.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Reveal IDs

Reveal IDs

Sinds WordPress 2.5 worden de ID’s van alle pagina’s en berichten niet meer getoond in de wp-admin. De reden is dat de gemiddelde WordPress-gebruiker deze ID’s niet nodig heeft. Maar, voor developers en/of geavanceerde gebruikers zijn deze ID’s juist ontzettend handig. Reveal IDs zorgt ervoor dat de ID’s weer gewoon zichtbaar zijn.

Editorial Calendar

Editorial Calendar

De Editorial Calendar-plugin is handig voor WordPress-websites met meerdere auteurs. Je kunt je blogberichten middels een “drag and drop”-systeem op een andere datum inplannen. Ook handig om gewoon te zien op welke dag je wel en niet iets hebt ingepland.

CMS Tree Page View

CMS Tree Page View

Als je een WordPress-website met veel pagina’s (en onderliggende pagina’s) hebt kan het standaard Pagina-overzicht al snel onoverzichtelijk worden. De CMS Tree Page View-plugin voegt een extra tabje toe aan het Pagina’s-menu. Hier krijg je de gehele “boomstructuur” van je WordPress-website te zien.

Advanced Access Manager

Advanced Access Manager

De Advanced Access Manager-plugin staat bekend als een van de betere plugins op het gebied van access management. Als je veel gebruikers op je WordPress-website hebt kan het handig zijn om op deze manier meer controle te hebben over de rechten voor verschillende gebruikers en bezoekers.

User Switching

User Switching

Ontzettend handig bij het testen voor verschillende gebruikersrollen; User Switching. Met een druk op de knop wissel je van gebruiker. Dit maakt het testen een stuk makkelijker en sneller.

Andere tools

Naast de bovengenoemde plugins, is er nog een groot aantal tools dat het makkelijker maakt om je WordPress-website(s) te beheren.

ManageWP

ManageWP
ManageWP is een online tool waarin je al je WordPress-websites kunt beheren vanuit één controlepaneel. Vanuit dit paneel kun je plugins, themes en WordPress zelf updaten. Ook kun je met één klik een backup maken van al je WordPress-websites.

Meer informatie over ManageWP »

WordPress apps

WordPress appsDe mobiele apps voor WordPress worden steeds beter. Hiermee kun je je WordPress-website beheren vanaf je iPhone of iPad. Meer over de WordPress-apps (beschikbaar voor iOS en Android) lees je hier.

Extensies voor Google Chrome

Als developer of beheerder die in Google Chrome werkt, kan het ook handig zijn om een aantal extensies te installeren die gemaakt zijn voor WordPress-developers en -beheerders. Meer daarover lees je in mijn artikel: Handige Google Chrome-extensies voor WordPress.

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

Gratis op de hoogte blijven?

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte
te blijven over ontwikkelingen in WordPress!

1 reactie

Scroll Up Skip to content