WPLounge
WordPress Google Chrome
Home » Developers » Handige Google Chrome-extensies voor WordPress

Handige Google Chrome-extensies voor WordPress

WordPress Google ChromeGoogle Chrome is één van de populairste browsers op dit moment. Ook onder developers wordt de browser steeds populairder, omdat de standaard developer tools in Chrome erg handig en gemakkelijk werken.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wij zijn helemaal weg van WordPress en Google Chrome. Vandaar een artikel met een aantal handige Google Chrome-extensies voor iedereen met een WordPress-website. Aangezien er duizenden extensies beschikbaar zijn, is het lastig om te bepalen welke tools de moeite waard zijn. Om daarbij te helpen hebben we de beste Google Chrome extensies op een rij gezet.

WordPress Style Editor

Wanneer je met de Developer Tools van Google Chrome aanpassingen maakt aan je CSS, om te kijken hoe het er uit komt te zien, is het irritant dat je deze wijzigingen vervolgens nog in je CSS-bestand moet gaan plakken. Deze extensie geeft je de mogelijkheid om de wijzigingen die je in de Developer Tools maakt, direct in je CSS-bestand te zetten. Enorm handig!

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Het werkt overigens alleen met het style.css bestand van je WordPress thema. De wijzigingen worden rechtstreeks bewaard dus zorg voor een backup van style.css voordat je begint!

WordPress Style Editor

WordPress Style Editor »

WordPress Admin Bar Control

Snel even de admin bar (de balk bovenin je scherm als je ingelogd bent) uitzetten of juist wel tonen? Dit kan op veel verschillende manieren, maar met deze extensie gaat het nét wat sneller :-). De extensie voegt een knopje toe aan je Google Chrome-balk, waarin je eenvoudig je admin bar aan of uit kan zetten.

WordPress Admin Bar Control »

WordPress Site Manager

Een handige extensie voor als je meerdere WordPress-websites beheert. Vanuit deze extensie klik je snel naar de belangrijkste pagina’s en instellingen van al je WordPress-websites.

WordPress Site Manager »

CloudApp

CloudApp is een populaire tool om video en schermafbeeldingen vast te leggen. De Chrome extensie maakt het eenvoudig om screenshots te maken en deze in je blogberichten te plaatsen. Let wel op dat je niet zomaar van iedere website foto’s mag gebruiken. Er zijn echter genoeg websites beschikbaar voor gratis foto en beeldmateriaal voor je website.

CloudApp »

WhatFont

Whatfont
Ontdek het lettertype met WhatFont

Vraag je je ook wel eens af welk lettertype wordt gebruikt op de WordPress website die je bezoekt? Voeg dan eens de WhatFont Chrome-extensie toe aan je browser om het lettertype te achterhalen. Activeer de extensie en klik eenvoudig op een stuk tekst om de details van het lettertype te zien.

WhatFont »

WordPress Theme & Plugin Detector

Deze eenvoudige extensie maakt het mogelijk om te zien welk thema en plugins er worden gebruikt voor een WordPress website. Open gewoon de WordPress website en klik op het icoontje van de Chrome-extensie. Ook de WordPress versie en de versie van het thema is te zien.

WordPress Theme & Plugin Detector »

ColorZilla

ColorZilla is een geavanceerde Chrome-extensie om kleuren te selecteren voor je WordPress pagina’s en berichten. Met deze tool kan je kleurcodes uitlezen van ieder element op een pagina. Ook is het mogelijk om CSS-code te generen voor kleurverloop om te gebruiken in je stylesheets.

Colorzilla
ColorZilla

ColorZilla »

Tot slot

We hopen dat dit artikel geholpen heeft bij het vinden van de beste WordPress Chrome-extensies. Misschien wil je ook onze lijst met de 15 handigste WordPress tips bekijken om je website te verbeteren. Vind je dit artikel leuk? Abonneer je dan ook op ons YouTube kanaal voor WordPress tutorials.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer