WPLounge
WordPress Google Chrome
Home » Developers » Handige Google Chrome-extensies voor WordPress

Handige Google Chrome-extensies voor WordPress

WordPress Google ChromeGoogle Chrome is één van de populairste browsers op dit moment. Ook onder developers wordt de browser steeds populairder, omdat de standaard developer tools in Chrome erg handig en gemakkelijk werken.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Ik hou van WordPress en van Google Chrome. Vandaar een artikel met een aantal handige Google Chrome-extensies voor mensen met een WordPress-website.

Google Drive to WordPress (send to WordPress)

Google Drive to WordPress
Google Drive to WordPress

Als je gewend bent om je artikelen eerst in Google Drive te schrijven, dan is dit een handige extensie. Je kunt natuurlijk ook een Word-bestand naar Google Drive uploaden en deze vervolgens naar WordPress sturen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Google Drive to WordPress »

WordPress Version Check

WordPress Version Check
WordPress Version Check

Een handige extensie die laat zien welke versie van WordPress er is geïnstalleerd wanneer je een WordPress-website bezoekt.

WordPress Version Check »

WordPress Style Editor

Wanneer je met de Developer Tools van Google Chrome aanpassingen maakt aan je CSS, om te kijken hoe het er uit komt te zien, is het irritant dat je deze wijzigingen vervolgens nog in je CSS-bestand moet gaan plakken. Deze extensie geeft je de mogelijkheid om de wijzigingen die je in de Developer Tools maakt, direct in je CSS-bestand te zetten. Enorm handig!

WordPress Style Editor

WordPress Style Editor »

WordPress Admin Bar Control

Snel even de admin bar (de balk bovenin je scherm als je ingelogd bent) uitzetten of juist wel tonen? Dit kan op veel verschillende manieren, maar met deze extensie gaat het nét wat sneller :-). De extensie voegt een knopje toe aan je Google Chrome-balk, waarin je eenvoudig je admin bar aan of uit kan zetten.

WordPress Admin Bar Control »

WordPress Site Manager

Een handige extensie voor als je meerdere WordPress-websites beheert. Vanuit deze extensie klik je snel naar de belangrijkste pagina’s en instellingen van al je WordPress-websites.

WordPress Site Manager »

PageXray

Een extensie die achterhaalt welk CMS een website gebruikt. Als het WordPress is, zal PageXray proberen te achterhalen welk theme er gebruikt wordt en welke plugins de website heeft geïnstalleerd. Niet alle plugins en themes zullen herkend worden, maar veel wel!

PageXray »

Let op

Bijna al deze extensies gebruiken het WordPress-logo als icoontje in de Chrome-balk. Als je er veel installeert, kan het dus zomaar zijn dat je straks twee of drie WordPress-logo’s in je balk ziet staan.

 

Beoordeel dit artikel

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

Reageer

Partners