WPLounge
Home » WooCommerce Handleiding » WooCommerce instellingen

WooCommerce instellingen

Onder WooCommerce > Instellingen vind je de instellingen van WooCommerce. Deze bestaat uit een aantal tabjes:

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.
  • Algemeen
  • Producten
  • Belasting
  • Afrekenen
  • Verzending
  • Accounts
  • E-mails

In dit artikel kijken we naar de algemene instellingen.

WooCommerce algemene instellingen

Onder de “Algemene opties” in WooCommerce vind je een aantal opties. De eerste daarvan is de “Winkellocatie” en de “Verkooplocatie(s)”.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

WooCommerce algemene instellingen

De winkel-locatie is de fysieke plek waar je webshop gevestigd is (waarschijnlijk Nederland of België), en de verkooplocatie(s) zijn de landen waar de producten in jouw webshop besteld kunnen worden. Als je bijvoorbeeld alleen Nederland invult, zullen mensen in andere landen niets kunnen bestellen.

Valuta

Ook onder de Algemene instellingen; valuta. Een redelijk belangrijke, want je wilt waarschijnlijk dat de prijzen van je producten in euro’s (€) staan.

Daarnaast kun je nog een aantal culturele dingen bepalen, zoals de plek van het valuta-symbool, duizendtalscheiding, decimaalscheiding en het aantal decimalen.

WooCommerce valuta opties

In Nederland staat het valuta-symbool links (€99,99) en gebruiken de we punt als duizendtal-scheiding en de komma als decimaalscheiding. Bijvoorbeeld: €99.999,99-

De instellingen in de afbeelding hierboven kun je dus overnemen als je een webshop voor de Nederlandse markt begint.

Stijlen en scripts

Onder de Algemene instellingen vind je ook nog het kopje “Stijlen en scripts”.

Stijlen en scripts WooCommerce

In principe zou je deze twee scripts altijd “aan” moeten hebben, tenzij ze conflicteren met een theme of plugin die je gebruikt.

De Lightbox zorgt ervoor dat bezoekers op product-pagina’s een grotere weergave kunnen zien. De selectievakjes voor de invoer van landen zorgt ervoor dat bezoekers makkelijker hun land kunnen kiezen (bijvoorbeeld zoeken op “Ned” in plaats van scrollen naar de “N”).

Overige instellingen

Behalve de algemene instellingen vind je onder WooCommerce > Instellingen ook de volgende tabjes. Klik op één van de namen om direct naar de pagina te gaan:

 


 

« Terug naar WooCommerce Handleiding

Partners