WPLounge
Home » WordPress Algemeen » WordPress 4.6 “Pepper”

WordPress 4.6 “Pepper”

WordPress 4.6 “Pepper”

Vandaag is WordPress 4.6 uitgebracht. Zoals altijd is ook deze versie van WordPress vernoemd naar een jazz-artiest. In dit geval gaat het om Park Frederick “Pepper” Adams III, ook wel bekend als Pepper Adams.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

De laatste release van WordPress brengt veel vernieuwingen in je WordPress-installatie, waaronder het sneller en makkelijker installeren en updaten van plugins. Daarnaast maakt de WordPress-admin nu gebruikt van lettertypes die je al op je computer hebt staan, waardoor alles een stuk sneller laadt. Ook wordt alles dat je schrijft nu (tijdelijk) in je browser opgeslagen, zodat je content niet verloren gaat als je even je verbinding met het internet verliest. Zo is de kans veel kleiner geworden dat content verloren gaat als je nog niet op “Bijwerken” of “Publiceren” hebt geklikt.

WordPress 4.6 “Pepper”: wat is er nieuw?

In dit artikel zetten we de verbeteringen en vernieuwingen van WordPress 4.6 voor je op een rijtje. Ook als je niets aan deze verbeteringen denkt te hebben, raden we je nog steeds aan om alle updates te installeren! Het is cruciaal voor de beveiliging van je WordPress-website en dus om te voorkomen dat je WordPress-website gehackt wordt. Maak wel eerst een backup van je website voordat je een update installeert!

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Gestroomlijnde updates

Het updaten van WordPress-plugins gaat nu een stuk makkelijker. Wanneer je in het Plugins-scherm in WordPress kijkt en op “Update” klikt, wordt de plugin op de achtergrond geüpdatet zonder dat je het Plugins-scherm verlaat. Dit is een grote verbetering ten opzichte van vroeger, toen je nog naar een nieuwe pagina werd gestuurd terwijl de update werd uitgevoerd.

Ook bij het installeren van WordPress-plugins blijf je gewoon op de pagina waar je je al bevond:

Plugins installeren

Native Fonts

Native Fonts WordPress 4.6De WordPress-admin maakt vanaf nu gebruik van lettertypen die je al op je computer hebt staan. Doordat er nu geen lettertypen hoeven te worden geladen is de WordPress-admin een stuk sneller geworden. Wil je terug naar het standaard lettertype (“Open Sans”) dat vroeger gebruikt werd? Download dan de gratis OpenSans FTW-plugin.

Content Recovery

Wanneer je een nieuwe pagina of een nieuw bericht schrijft in de WordPress-admin, kan het gebeuren dat je even je internetverbinding verliest (bijvoorbeeld in de trein). Dankzij “Content Recovery” raak je nu niet meteen al je geschreven content kwijt! Alles dat je aanpast wordt namelijk tijdelijk opgeslagen in je browser, waardoor je het met één druk op de knop kunt “herstellen” als je deze content kwijtraakt. Een zeer welkome verbeteringen.

Meer!

Er zijn nog veel meer vernieuwingen geïntroduceerd in WordPress 4.6. Zo is WordPress Multisite nu een stuk sneller. Om alle vernieuwingen te bekijken raad ik je aan om dit artikel op WordPress.org te lezen.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer