WPLounge
WordPress review plugins
Home » WordPress Plugins » WordPress review plugins

WordPress review plugins

Wil je reviews plaatsen op je WordPress-website? Of wil je dat je bezoekers reviews kunnen achterlaten bij jouw (blog)artikelen, of bij producten in je WooCommerce-webshop? In dit artikel vertellen we je alles over WordPress review plugins.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Om een goede plugin te kiezen voor reviews, is het belangrijk om eerst te bepalen wat voor soort reviews je op je website wilt hebben. Zo zijn er plugins die jouw bezoekers een beoordeling laten achterlaten (al dan niet met een tekst er bij), maar ook plugins die het mogelijk maken om als auteur een review te schrijven.

WPLounge artikel beoordelen
Onze bezoekers kunnen onze content beoordelen.

Op WPLounge kunnen bezoekers bijvoorbeeld onze content “reviewen” door een beoordeling achter te laten bij onze artikelen (zie ook de screenshot hierboven). Door dit te doen, voegen we een interactief element aan onze content toe én krijgen we zelf meer inzicht in de kwaliteit van onze content.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Plugin:
We gebruiken hiervoor een plugin die ook automatisch een “rich snippet” aan de beoordelingen hangt, waardoor Google de gemiddelde beoordeling ook laat zien (zie onderstaande screenshot). Deze plugin (WP-PostRatings) zullen we later in dit artikel behandelen.

Reviews in Google
Gemiddelde beoordeling in Google.

Reviews in WooCommerce-webshops

Als je een WooCommerce-webshop hebt, dan wil je misschien dat bezoekers een beoordeling kunnen achterlaten bij je producten. Dit is standaard functionaliteit in WooCommerce en je hoeft hier geen (extra) plugin voor te installeren.   Zo gebruiken wij voor onze eBook-shop het theme Storefront. In dit theme worden ook automatisch rich snippets toegevoegd zodat Google de gemiddelde beoordeling laat zien in de zoekresultaten:

eBook reviews

WordPress review plugins

Als je geen WooCommerce-webshop hebt, dan zijn er verschillende plugins waarmee je reviews op je website kunt plaatsen. We zetten er een aantal op een rijtje. Allemaal hebben ze andere features en toepassingen.

1: WP-PostRatings (bezoekers content laten beoordelen)

Ratings van WP-PostRatings

WP-PostRatings is de gratis plugin die we op WPLounge gebruiken. Dankzij deze plugins kunnen bezoekers onze content beoordelen. De plugin voegt ook rich snippets toe zodat de gemiddelde beoordeling in Google wordt getoond.

Om de reviews aan je pagina’s en/of berichten toe te voegen, gebruik je de shortcode [[ratings]]. Wil je dit niet handmatig voor al je content doen? Dan zul je een stuk code aan je (child) theme moeten toevoegen. Hoe dit moet, staat allemaal op de plugin-pagina op WordPress.org beschreven.

2: WP Review (zelf reviews schrijven)

WP ReviewMet de gratis plugin WP Review kun je zelf reviews schrijven. Je kunt zelf meerdere features toevoegen en een samenvatting schrijven. De plugin berekent op basis hiervan de “gemiddelde score”. Daarnaast is het mogelijk om (naast je eigen review) ook bezoekers een rating te laten geven. In de screenshot rechts zie je hoe dit er uit ziet.

Er is ook een Pro-versie ($97) van WP Review. Deze heeft een hoop extra mogelijkheden en biedt meerdere soorten designs voor je reviews.

3: WP Customer Reviews (bezoekers reviews laten schrijven)

WP Customer Reviews

Met de gratis plugin WP Customer Reviews kunnen je bezoekers een beoordeling achterlaten. Ze kunnen een score tussen de één en vijf sterren geven én een tekst toevoegen. Je hebt al website-eigenaar nog altijd alle touwtjes in handen, want je kunt reviews ook weigeren. De gemiddelde beoordeling wordt ook in de Google-zoekresultaten getoond.

Een nadeel van deze plugin is dat de reviews er standaard niet heel erg mooi uit zien. Gelukkig kun je deze natuurlijk customizen met je eigen custom CSS.

4: Site Reviews (beoordelingen van bezoekers)

Site Reviews

Bied je een bepaalde dienst aan of heb je bijvoorbeeld een hotel? Dan kun je je bezoekers met de gratis plugin Site Reviews een beoordeling laten schrijven. Deze kun je vervolgens in een widget laten zien of (met een shortcode) op je pagina’s en berichten zetten.

Conclusie

Er zijn veel verschillende plugins waarmee je reviews op je website kunt plaatsen en/of toelaten. Welke plugin voor jou het beste is, ligt er maar net aan wat voor soort reviews je op je website wilt laten zien. De hierboven genoemde plugins zijn alle vier nét iets anders. Grote kans dat één van deze plugins doet wat jij nodig hebt.

Heb je (dankzij dit artikel) gevonden waar je naar op zoek was? We vinden het altijd mooi om te horen als we met onze content iemand hebben geholpen! Laat (hierbeneden) een reactie achter of beoordeel dit bericht. Of laat het ons weten op Facebook en via Twitter!

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

2 reacties

  • Dag Wouter! Dank voor deze blog!

    Ik maak een site voor (piano?)docenten en wil de docent hun leerlingen uit laten nodigen een review te schrijven. Daarmee is de persoon die op de site staat de aanvrager van een review van zijn klant. Welke optie dis dan de beste naar jouw idee? Ik werk in Divi . De site is nu nog onder constructie. Hartelijke groet, Scarlett!

    • Een optie is om met een nieuwsbrief te gaan werken, bijvoorbeeld met MailChimp. Met de MailChimp plugin kan je een inschrijfformulier maken en vervolgens kan je in de nieuwsbrief leerlingen uitnodigen voor een review