WPLounge
LaunchKey
Home » WordPress Plugins » Inloggen zonder wachtwoord

Inloggen zonder wachtwoord

Log in zonder wachtwoord en maak je WordPress-website veiliger!

Dat klinkt natuurlijk belachelijk; zónder wachtwoord inloggen en je WordPress-website tóch veiliger maken.. Dankzij de plugin LaunchKey is dit echter zeker mogelijk. De truc is eigenlijk om een belachelijk lang en moeilijk wachtwoord te kiezen dat je nooit gaat onthouden, en in het vervolg met LaunchKey in te loggen op je WordPress-website.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Overigens is het naast het gebruiken van dit soort plugins belangrijk om ook andere zaken op je WordPress-website kritisch te bekijken, zoals bijvoorbeeld je hosting. Wij gebruiken hiervoor altijd Savvii.

Wat is LaunchKey?

LaunchKey geeft je de mogelijkheid om alleen je gebruikersnaam in te vullen en vervolgens op “Log in with LaunchKey” te klikken.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

inloggen-launchkey

Zodra je probeert in te loggen met LaunchKey krijg je een melding op je smartphone (iOS of Android) waar je toestemming kunt geven om in te loggen. De LaunchKey-app is dus beschikbaar voor iOS en Android en is volledig gratis, net als de LaunchKey-service zelf. Het voelt ook leuk om op zo’n manier in te loggen; alsof je bij de CIA werkt.

LaunchKey aan WordPress koppelen

Ten eerste download je de gratis app van LaunchKey, dit kan als je een iPhone of Android-toestel hebt. Maak daarna een account aan op de website van LaunchKey. Je telefoon is nu gekoppeld aan je LaunchKey-account.

Plugin installeren
Installeer nu de LaunchKey-plugin op je WordPress-website. Dit kan op de bekende manieren om plugins te installeren (meer daarover hier).

LaunchKey app aanmaken
Nu maak je in de Dashboard van LaunchKey (dus niet in WordPress) een “app” aan. Dit doe je door in het linker menu onder “Developers” op “New App” te klikken. Klinkt ingewikkeld, maar je hoeft alleen wat basale informatie in te vullen. Zie daarvoor ook de afbeelding hier onder (klik voor een grotere versie).

launchkey koppeling

 

Zodra je dit hebt gedaan ontvang je een App Key en een Secret Key. Die twee vul je in in de WordPress-plugin. Dat doe je onder Instellingen > Launchkey.

Sla de gegevens op en je website is gekoppeld aan LaunchKey. Je kunt nu inloggen met zowel je wachtwoord als met LaunchKey. Zorg dus voor optimale veiligheid en verzin een lang, moeilijk wachtwoord; je hoeft het zelf namelijk ook niet te onthouden!

Extra veilig

Om het allemaal nog wat veiliger te maken kun je de LaunchKey-app nog beveiligen met een pincode (4 cijfers) en zorgen dat inloggen alleen kan wanneer de telefoon zich binnen een straal van bepaalde locaties bevindt (geofencing). Zo kan zélfs wanneer iemand je telefoon heeft, gebruikersnaam én website weet, niet ingelogd worden.

Om nóg meer veiligheid te krijgen vor je WordPress-website, kun je eens kritisch kijken of je hostingpartij wel voldoet aan alle eisen. Wij hosten al onze belangrijke websites in ieder geval bij Savvii, zodat we zéker weten dat alles goed geregeld is qua veiligheid.

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

1 reactie

Advertenties

Vimexx-banner
wpml_banner

Scroll Up Skip to content