WPLounge
WordPress Helpdesk Plugins
Home » WordPress Plugins » WordPress helpdesk (klantenservice) plugins

WordPress helpdesk (klantenservice) plugins

help afbeeldingMet WordPress is bijna alles mogelijk. Zo kun je ook een online helpdesk of klantenservice opzetten voor je klanten. Een overzicht van een aantal WordPress plugins die hiervoor geschikt zijn.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via Ă©Ă©n van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Een online heldesk opzetten kan je zowel doen door een “aparte” website te maken met een helpdesk theme, maar je kunt natuurlijk ook een plugin gebruiken die deze functionaliteit toevoegt aan je bestaande website.

WordPress Helpdesk (Hulp op afstand) van WPLounge

Ben je op zoek naar een WordPress Helpdesk omdat je WordPress website is vastgelopen? WPLounge biedt een ‘Hulp op Afstand’ service aan om de meest voorkomende problemen snel op te lossen. Met jouw toestemming logt onze WordPress-professional op afstand in op je computer om zo het probleem te verhelpen. En kunnen wij het niet oplossen, dan brengen we niets in rekening.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

[inbound_button font_size=”23″ color=”#0078d7″ text_color=”#ffffff” icon=”arrow-circle-o-right” url=”https://www.wplounge.nl/hulp-op-afstand/” width=”” title=”Wordpress hulp” target=””] Meer informatie over onze Hulp op afstand[/inbound_button]

WordPress Helpdesk plugins

In dit artikel zetten we een aantal plugins op een rijtje die gebruikt kunnen worden om een helpdesk en/of klantenservice toe te voegen aan je WordPress website.

1. Knowledge Base & Helpdesk plugin

knowledgebase plugin
Knowledge Base plugin

De Knowledge Base WordPress plugin helpt je om binnen enkele minuten een selfservice helpdesk voor klanten op te bouwen. Maak een bron van nuttige artikelen en beantwoord veel gestelde vragen. Klanten gebruiken de kennisbank om bij veel gestelde vragen te kijken, voor productdocumentatie, wiki en nog veel meer.

Meer informatie over Knowledge Base plugin kan je hier vinden.

2. Awesome Support

Awesome Support Plugin
Awesome Support

Awesome Support is een helpdesk-plugin die volledig binnen WordPress draait. De plugin kan je in slechts 5 minuten installeren. Na het installeren en activeren van de plugin, en het beantwoorden van een paar vragen in de opstart wizard, is de helpdesk klaar voor gebruik. Awesome Support biedt een ticket systeem, e-mail notificaties en het uploaden van bestanden. De plugin is volledig gratis, maar bepaalde uitbreidingen kosten wel geld.

3. WPHelpdesk

WPHelpdesk demo
WPHelpdesk demo

WPHelpdesk.com is een premium (betaalde) plugin die net als Awesome Support volledig binnen WordPress draait. Het werkt met een ticket systeem waarbij zowel support als de klanten tickets kunnen bekijken en reageren waardoor het makkelijk is om de status van een probleem bij te houden. Deze plugin kan gebruikt worden met iedere WordPress theme.

4. SupportCandy

SupportCandy Plugin
SupportCandy Plugin

Deze plugin voegt aan WordPress de functies toe van een compleet helpdeskticketsysteem. Het is makkelijk te configureren en te gebruiken. SupportCandy is de betere versie van een helpdesk plugin die bekend staat als WP Support Plus. Ook is het een goede helpdesk plugin voor een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder technische ondersteuning, probleemkaartjes, klantenrelaties, beheer van serviceaanvragen en meer. Er zijn premium add-ons beschikbaar zoals: standaardantwoorden, tevredenheidsenquĂŞte, een kennisbank en veel gestelde vragen.

5. AH Tickets

AH Tickets Plugin
AH Tickets

AH Tickets is een helpdesk en support ticket systeem waarbij je de helpdesk pagina geheel naar eigen wens kan inrichten. Een interessante optie is om AH tickets te verbinden met Mailchimp om zo je mailinglijst te laten groeien.

6. Catchers Helpdesk en ticket systeem

Catchers helpdesk plugin
Catchers Helpdesk plugin

Catchers Helpdesk en ticket systeem is eenvoudig in te stellen en te gebruiken. Je kan ondersteuningsformulieren eenvoudig aanpassen. Bovendien kan je tickets toewijzen aan verschillende medewerkers, de ticketprioriteit wijzigen en de tickets in categorieën indelen. Ook kunnen je gebruikers contact met je opnemen via het contactformulier. Catchers Helpdesk zet alle ondersteunende e-mails om in tickets die daarna gemakkelijk kunnen worden opgehaald.

Andere mogelijkheden

Naast het aanbieden van klantenservice of WordPress helpdesk via een ticketsysteem (zoals de plugins hierboven), kan dit natuurlijk ook door een live chat-functie aan je WordPress-website toe te voegen. Meer daarover lees je in het artikel: Live chat op je WordPress-website.

Daarnaast zijn er veel verschillende themes beschikbaar voor een support-website, zoals QAEngine van EngineThemes.

🛠 Wat is een helpdesk plugin?

Een WordPress helpdesk plugin biedt een handige manier om je gebruikers te ondersteunen via tickets.

✔ Heeft WPLounge.nl een helpdesk?

Ja, met onze 'Hulp op Afstand' service kunnen we WordPress problemen oplossen en ben je snel weer online.

💡 Wat zijn de voordelen van een helpdesk?

Goede klantenservice leveren is de beste reclame voor je website. Met een goede strategie val je op tussen je concurrenten.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer