WPLounge
WordPress Helpdesk Plugins
Home » WordPress Plugins » WordPress helpdesk (klantenservice) plugins

WordPress helpdesk (klantenservice) plugins

WordPress Helpdesk PluginsMet WordPress is bijna alles mogelijk. Zo kun je ook een online helpdesk/klantenservice opzetten voor je klanten. Je kunt dit zowel doen door een “aparte” website te maken met een helpdesk-theme, maar je kunt natuurlijk ook een plugin gebruiken die deze functionaliteit toevoegt aan je bestaande website.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPress Helpdesk plugins

In dit artikel zet ik een aantal plugins op een rijtje die gebruikt kunnen worden om een helpdesk en/of klantenservice toe te voegen aan je WordPress-website.

1. Zendesk for WordPress

Zendesk for WordPress

Zendesk is een populair systeem voor klantenservice. Zendesk is niet gratis, maar de goedkoopste variant kost 1 euro per maand.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Er is ook een WordPress-plugin voor Zendesk beschikbaar. Er zit een soort ticket-systeem in, waarmee je klanten (of bezoekers) tickets kunnen aanmaken die jij als klantenservice kunt beantwoorden.

Handig; je kunt WordPress-reacties met één klik omzetten in ‘support tickets’.

Je kunt de Zendesk-plugin downloaden via WordPress.org.

2. Awesome Support

awesome support
Awesome Support (klik voor groter)

Awesome Support is een helpdesk-plugin die – in tegenstelling tot Zendesk – volledig binnen WordPress draait. De plugin is volledig gratis, maar bepaalde uitbreidingen kosten wel geld.

Awesome Support biedt een ticket-systeem, e-mailnotificaties en het uploadenvan bestanden.

3. WPHelpdesk

wp helpdesk

WPHelpdesk.com is een premium (betaalde) plugin die net als Awesome Support volledig binnen WordPress draait. De plugin kan gebruikt worden met ieder WordPress-theme.

4. WP Support Plus Responsive Ticket System

supportplus WordPress Helpdesk

Een erg lange naam voor een plugin ;-), maar WP Support Plus Responsive Ticket System is volledig gratis. Ook met deze plugin kan een bezoeker weer tickets aanmaken en deze in een bepaalde categorie plaatsen.

Voor deze plugin zijn vertalingen beschikbaar in veel verschillende talen.

5. Sola Support Tickets

SOLA

Sola Support Tickets is een gratis plugin met een ingebouwd ticket-systeem. De gratis versie staat wel maar één “agent” toe (account), dus om meerdere klantenservice-medewerkers te ondersteunen moet er een add-on worden gekocht.

6. Kanzu Support Desk

Kanzu Support Desk

Kanzu Support Desk is een relatief nieuwe (gratis) plugin. Hoewel wij hem nog niet hebben kunnen proberen, ziet het er wel veelbelovend uit en wil ik hem zeker even noemen..

Andere mogelijkheden

Naast het aanbieden van klantenservice of WordPress helpdesk via een ticketsysteem (zoals de plugins hierboven), kan dit natuurlijk ook door een live chat-functie aan je WordPress-website toe te voegen. Meer daarover lees je in het artikel van Jelle: Live chat op je WordPress-website.

Daarnaast zijn er veel verschillende themes beschikbaar voor een support-website, zoals QAEngine van EngineThemes.

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

Gratis op de hoogte blijven?

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte
te blijven over ontwikkelingen in WordPress!

Reageer

Scroll Up Skip to content