WPLounge
Social Media Marketing WordPress
Home » Tutorials » Social Media Marketing voor je WordPress website

Social Media Marketing voor je WordPress website

Social media marketing is een bewezen manier om meer bezoekers naar je website te trekken. Dit kan zorgen voor meer leads een verkopen te genereren met je WordPress site of WooCommerce webshop; één van de meest voorkomende doelstellingen, niet waar? Vandaag zoomen we dieper in op dit thema en kijken naar de basis facetten die erbij komen kijken, die je gelijk kunt oppakken.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.
Social Media Marketing WordPress

Of je website nieuw of al gevestigd is, je kunt altijd de kracht van social media marketing benutten om je bezoekersaantallen te laten groeien. Zelfs als je denkt dat je al hebt gezorgd voor de optimalisatie van sociale media voor je WordPress-site: er komen steeds nieuwe platforms bij, en het optimalisatiewerk is in feite nooit echt af…

Met social media marketing heb je niet alleen meer kanalen om je doelgroep te bereiken en ermee te communiceren; als je je WordPress-website juist instelt, kun je voor extra stimulans zorgen voor je bezoekers om de content direct vanaf je site te delen. Zo verspreidt de boodschap van je brand zich quasi automatisch.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Hoe social media marketing jouw website bezoekersaantal kan vergroten

Het bijwerken van je website, webshop en/of blog kan al tijdrovend zijn, laat staan een aanwezigheid op social media opbouwen. Waar halen mensen de tijd vandaan om constant te twitteren en nieuwe content te posten en vast te blijven pinnen op social media? Met dit artikel hopen wij je enkele handige tools en plugins voor WordPress te kiezen die je zullen helpen met het aspect social media marketing.

De tools zijn bedoeld om tijd te besparen, interacties met je bezoekers te stimuleren en je site, merk of webshop nóg beter te promoten. Als je slechts één of twee van deze manieren zou toepassen, zou het al kunnen helpen om meer bezoekers naar je site aan te trekken.

Social Media Marketing Tip 1: Maak je content gemakkelijk deelbaar

Het is niet meer genoeg om geweldige content voor je website te schrijven. Er wordt zo veel goede unieke content geproduceerd, waardoor je je soms afvraagt: hoe kun je nog opvallen? Om het jouw doelgroep gemakkelijk te maken om je content te vinden, te lezen en vervolgens terug te komen voor meer, moet je je site promoten op de meest geschikte en relevante social media kanalen.

Social Media Marketing stap 1: Deel-buttons!

Het hebben van goede zichtbare knoppen voor het delen van content van je site kan enorm verschil maken. Door deze social deel-knoppen toe te voegen, kunnen je bezoekers erop klikken om jouw interessante content in één oogwenk te delen.

Deze knoppen ook verwijzen naar jouw eigen profiel(en) op social media. Zo kun je ze stimuleren om je te volgen op social media. Een extra kans voor je social media marketingstrategie om eenmalige bezoekers om te zetten in terugkerende bezoekers.

Het belang van deelbare afbeeldingen bij Social Media Marketing

Afbeeldingen zijn een belangrijk onderdeel van een succesvolle social media marketing campagne. Mensen bekijken en lezen vaker een bericht op social media dat in het oog springende afbeeldingen bevat. Visuele content kan ook de kans vergroten dat je bezoekers je content willen delen. Dus zorg voor mooie deelbare afbeeldingen, zodat je bezoekers die delen om hun eigen social media-feed te verfraaien!

Elk bericht dat je publiceert, of het een WordPress blog of een social post is, moet interessante en relevante afbeeldingen bevatten. Als mensen je content waarderen en de afbeeldingen een visuele weerspiegeling zijn, zullen eerder doorklikken of een social share overwegen.

Maak het je bezoekers makkelijk om afbeeldingen te delen

Als je een website met veel afbeeldingen hebt, is Pinterest mogelijk een interessant social media kanaal om in overweging te brengen. Om het delen van je afbeeldingen voor je bezoekers zo makkelijk mogelijk te maken, kunt je de gratis Weblizar Pin It plugin installeren en uitproberen.

Wat deze plugin doet is een “pin it”-knop toevoegen aan elke afbeelding. Voor een Pinterest-share is dus slecht één klik nodig.

Sociale media op je WordPress site integreren

Heb je veel interactie op je sociale platforms, dan is het interessant om deze op je website te laten zien. Als de bezoekers van je site zien dat er veel social engagement is op jouw kanaal, kan dat verleidelijk werken vanuit de social media marketing psychologiehoek.

Door bijvoorbeeld je Instagram-feed, je Facebook-activiteiten of je laatste tweets weer te geven, krijgen je bezoekers een bepaald gevoel omtrent je social media activiteiten en kunnen snel kiezen om al dan niet mee te doen. Testen werkt hier het beste. Garanties zijn er helaas niet. Probeer het ook niet te forceren, wat betreft plaatsing en layout op je site.

Hoe kun je feeds embedden op je WordPress website?

Slechts een voorbeeldje van wat je kunt met de Flow-Flow plugin voor WordPress… Top plugin!

Onze favoriete plugin voor het maken van social feed te maken op WordPress sites is Flow-Flow. Werkelijk een geweldige premium plugin die alles heeft wat je nodig hebt voor een social wall op je website. Dit is een makkelijke manier voor lezers om bij te houden wat je hebt gedaan en om snel te zien op welke sites je actief bent. Een échte aanrader dus!

Automatiseren van social media sharing?

Voortdurend tweeten, pinnen en posten op sociale mediakanalen is essentieel als je een sterke social media marketingstrategie wilt hanteren. Het is echter ook tijdrovend. Er zijn een reeks plugins die dit proces kunnen automatiseren, waardoor je veel tijd bespaart. Een van de meest populaire plugins voor het (deels) automatiseren van je social shares is Hootsuite. Een groot nadeel is echter dat je niet alles meer kunt personaliseren, wat gemaakt kan overkomen.

Wat doe jij met Social Media Marketing?

Een thema dat al regelmatig aan bod is gekomen: YouTube, Pinterest, Facebook, en zo nog veel meer, oftewel… Social Media (Marketing). Hopelijk heb je iets gehad aan deze blog!

Heb je commerciële doelen met het inzetten van social media, dan komt het op investeren en testen aan. Garanties zijn er niet. Volg vooral je gevoel en denk aan hoe je website er qua uiterlijk vertoon bijstaat. Vergeet dus niet de nodige tijd en creativiteit te steken in je afbeeldingen, video’s en adequate keuzes te maken wat betreft social media kanalen. Wat voor de ene branche zeer lucratief kan uitpakken, kan voor de andere wellicht zelfs averechts werken.

Misschien heb je wel geen social media “nodig”… WPLounge zelf is enigszins actief op Facebook, Twitter, Newsletters, maar voornamelijk onze communicatie op YouTube. Bekijk eens ons kanaal!

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer