WPLounge
Home » Overig » De beste VPN-diensten voor WordPress-gebruikers

De beste VPN-diensten voor WordPress-gebruikers

Als je WordPress gebruikt, ben je misschien niet altijd even veel bezig met de beveiliging van je WordPress-website. En zelfs als je dat wel bent: op een openbaar WiFi-netwerk zijn je gegevens niet altijd veilig.

Het helpt al enorm om je WordPress-website over te zetten op HTTPS. Daarnaast kun je ook extra veiligheidsmaatregelen nemen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een VPN-dienst. Door gebruik te maken van een VPN, kun je de verbinding met je website versleutelen, ook als je een openbaar en onbeveiligd WiFi-netwerk gebruikt. Zo weet je zeker dat niemand de login-gegevens van je WordPress-site kan achterhalen.

Wat is een VPN?

Een VPN versleutelt alle informatie die van en naar jouw computer wordt gestuurd. Met een VPN krijg je online meer anonimiteit en veiligheid. Zelfs een beveiligd draadloos netwerk geeft je niet de zekerheid die een VPN wel geeft. Gebruik daarom altijd – tenzij je thuis bent – een VPN.

Versleutelde informatie

In plaats van je wachtwoord (“welkom01”) te versturen “as is”, zorgt een VPN ervoor dat deze informatie eerst versleuteld wordt. Je wachtwoord wordt dan bijvoorbeeld verstuurd als volgt:

N[%)!.[ (-#])JthH*/5<n?zi|Q1’W1Zkz^^4T&1=V};v-el’+j*4v)'”!.%7\8YR&#=][>!{9\?Y_L>soKQRkp(\?B}?^>5G=Ww

Tenzij een “indringer” de specifieke sleutel heeft voor jouw encryptie, heeft hij er niets aan.

Locatie

Je kunt ook een locatie “imiteren” met een VPN. Zo kun je bijvoorbeeld doen alsof je vanuit de VS aan het surfen bent. Dit wordt door veel mensen gebruikt om bijvoorbeeld Amerikaanse content te kunnen zien op Netflix.

Privacy

Behalve de bovengenoemde voordelen, zorgt een VPN er ook voor dat je écht anoniem kunt surfen. Veel mensen openen bepaalde websites in een privé-venster, maar begrijpen niet dat hun IP-adres en locatie nog altijd zichtbaar is (zie ook: What every Browser knows about you). Met een VPN wordt dit probleem opgelost: je IP-adres is niet meer zichtbaar en daardoor ook je locatie niet.

De beste VPN-diensten

We hebben een aantal van de beste VPN-diensten voor je op een rij gezet.

1: ExpressVPN

ExpressVPNExpressVPN is één van de beste VPN’s, wat ook blijkt uit het feit dat het de best geteste VPN-aanbieder bij VPNgids.nl is. Je kunt ExpressVPN al gebruiken voor €6,67 per maand. De provider werkt op je Mac, PC, iPhone, iPad of Android-toestel.

2: NordVPN

NordVPNNordVPN is ook een bekende aanbieder van VPN-diensten. Afhankelijk van of je per maand, halfjaar of jaar betaalt is NordVPN beschikbaar vanaf $6.99 per maand.

3: Goose VPN

Goose VPNGoose VPN is een Nederlandse VPN-aanbieder. Voor €2,99 per maand krijg je 50GB data en voor onbeperkte data betaal je slechts €4,99 per maand (als je in één keer voor een heel jaar betaalt). Goose werkt – net als ExpressVPN – op je iPhone, iPad, Android-telefoon en natuurlijk op je PC of Mac.

4: Hide.me

Hide.meHide.me is een ander voorbeeld van een goede VPN-dienst. Hide.me heeft zelfs een gratis versie! Met de gratis versie van hide.me VPN kun je tot 2GB per maand aan data gebruiken.

5: TunnelBear

TunnelbearTunnelBear heeft een gratis versie van 500MB per maand. Dit is handig als je geen geld wilt uitgeven aan een VPN, maar wel af en toe veilig wilt kunnen surfen als je op een openbaar WiFi-netwerk zit.

6: RUSVPNRusVPN hosting

RusVPN is een internationale aanbieder. Ze hebben geen Nederlandstalige versie van hun website RusVPN is volgens henzelf “De beste veilige en anonieme VPN-service: Betrouwbaar Onbeperkt Veilig”. Prijs vanaf 2.99 dollar per maand, dat is inclusief 70% korting.

Conclusie

Een VPN is geen overbodige luxe. Heb je geen zin om geld uit te geven aan een VPN? Maak dan gebruik van een gratis versie. Deze zijn vaak wel gelimiteerd qua data. Vaak is dit wel voldoende voor gebruikers die een VPN maar af en toe nodig hebben.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer