WPLounge
VPN
Home » WordPress Algemeen » VPN gebruik neemt toe als gevolg van de Corona crisis

VPN gebruik neemt toe als gevolg van de Corona crisis

Het blijkt dat de zaken enorm groeien voor de vaak over het hoofd geziene VPN-industrie, nu bedrijven zich voorbereiden op de ergste gevolgen van COVID-19.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Bedrijven haasten zich om de beste VPN tools aan te schaffen en te implementeren terwijl ze zich voorbereiden op een toename van het aantal werknemers dat vanuit huis werkt. Amazon vraagt ​​bijvoorbeeld naar verluidt alle medewerkers om hun VPN verbinding te testen door minimaal 10 minuten op afstand in te loggen. De technologie fungeert in wezen als een veilige tunnel tussen een apparaat, zoals de persoonlijke laptop van een werknemer en een bedrijfsnetwerk: communicatie en gegevens die tussen de twee worden verzonden, worden gecodeerd, waardoor derden, zoals hackers en overheden, wachtwoorden en andere gevoelige informatie niet kunnen afluisteren of stelen. Er is veel gezegd over hoe thuiswerken een zegen zou kunnen zijn voor aanbieders van videoconferenties zoals Zoom, maar VPN laat zien hoe een veel breder scala aan technologieën voor werken op afstand een grotere acceptatie zou kunnen zien als reactie op het coronavirus.

VPN software is gratis te downloaden.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

VPN

Verrassende piek?

De verrassende piek in de belangstelling heeft de industrie geschokt. Op bedrijfsniveau was zelfs de beste VPN een uitstervende technologie. Het is dinosaurus technologie die echt niet is veranderd sinds eind jaren negentig. Nu heeft het coronavirus de VPN industrie ineens een nieuw leven gegeven. Het is springlevend. Zelfs de beste VPN technologie krijgt doorgaans niet veel aandacht en kan soms een saaie branche zijn om te observeren. Men zegt dat van de meer dan 2000 analisten bij een bedrijf, er vaak slechts één persoon is die VPN tools behandelt. De persoon krijgt dan ongeveer 10 VPN gerelateerde vragen per week, en acht daarvan zijn afkomstig van bedrijven die al een VPN hebben en op zoek zijn naar andere oplossingen om veilig internetten te garanderen. In de afgelopen maand heeft men echter een explosie van vragen ontvangen van bedrijven die hun werknemers voorbereiden om vanuit huis te werken, maar niet over de technologie beschikken om dat soort instellingen te beveiligen. Mensen die nooit externe werknemers hebben toegelaten, zeggen nu vaak: ‘Oh mijn god, wat moet ik nu doen?’ Bedrijven die nooit aan externe werknemers hebben gedacht, worden nu gedwongen om dit te doen vanwege de angst voor het coronavirus.

Beleid van bedrijven verandert

Vorige maand noemden 77 bedrijven “werk vanuit huis” of “werken vanuit huis” in transcripties van telefonische vergaderingen, vergeleken met slechts vier vermeldingen in dezelfde maand een jaar geleden, zo wordt gemeld. Twitter heeft deze week al zijn medewerkers aangemoedigd om vanuit huis te werken om de verspreiding van het virus te voorkomen. Square voert een soortgelijk beleid. VPN providers zeiden dat bedrijven hun deuren platlopen. Sommige providers hebben promoties gelanceerd en geven gratis toegang om bedrijven te helpen die door het virus zijn getroffen. Vorige week begon het in Tel Aviv gevestigde cyber beveiligingsbedrijf Check Point stilletjes bedrijven gratis 60-dagen licenties aan te bieden voor zijn VPN tools, waaronder veilig internetten. Binnen enkele dagen ontvingen ze belangstelling van honderden bedrijven, zei een beveiliging ingenieur bij Check Point. “We realiseerden ons dat er een enorme toename zal zijn van mensen die vanuit huis willen werken, en we wilden bedrijven helpen in deze overgangsperiode”, zei de ingenieur. De promotie is een mooie marketing voor Checkpoint, dat wereldwijd door ongeveer 7.500 bedrijven wordt gebruikt, maar de ingenieur zei dat de beslissing uit goede wil is genomen.

Pulse Security, een belangrijke leverancier van remote access-technologie, is ook begonnen met het aanbieden van tijdelijke licenties aan nieuwe klanten en heeft bestaande klanten een nood verhoging van de capaciteit gegeven. Pulse verleent, net als veel VPN providers, licenties voor zijn software aan bedrijven op basis van hun gebruik: een bedrijf met 1000 medewerkers kan een VPN licentie hebben zodat 100 werknemers op elk moment op afstand toegang hebben tot het netwerk om veilig internetten mogelijk te maken. Nu hebben ze ineens 500 of meer gebruikers die het moeten gebruiken, aldus Scott Gordon, Chief Marketing Officer van Pulse. “Deze bedrijven hadden wel iets, maar niets op de schaal dat ze nodig hebben om dit soort problemen aan te pakken.”

Mainstream VPN voor zakelijk gebruik

Het MKB heeft ook al heel veel profijt bij het gebruik van mainstream VPN apps zoals ExpressVPN en NordVPN. Omdat veel mensen op minder goed beveiligde wifi netwerken aan het werk zijn bijv. thuis of in een koffiezaak is het gebruik van een VPN van groot belang om belangrijke data te beschermen. 

Als u bijv. inlogt als WordPress admin dan kunnen kwaadwillende hackers met uw meekijken als zij zich bevinden op hetzelfde wifi netwerk en zo uw website kapen. Gebruik dus altijd een VPN om uw bedrijfsdata te beschermen.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer