WPLounge
WordPress 5.5.2
Home » WordPress Algemeen » Problemen met WordPress 5.5.2 update

Problemen met WordPress 5.5.2 update

Het WordPress core team heeft fix WordPress 5.5.3 uitgebracht, dit slechts één dag na de release van versie 5.5.2. Deze update lost een probleem op dat was geïntroduceerd in WordPress 5.5.2, het was onmogelijk om een nieuwe WordPress installatie uit te voeren zonder een geconfigureerde databaseverbinding.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

De bug in WordPress 5.5.2 had geen invloed om websites waarop al een databaseverbinding aanwezig is, bijvoorbeeld via het wp-config.php bestand.

WordPress 5.5.3 alpha bug

Bij de voorbereiding naar WordPress fix 5.5.3 zorgde een tweede probleem ervoor dat een aantal websites ten onrechte werd bijgewerkt naar versie 5.5.3-alpha. Volgens de release notes heeft het automatische update systeem van WordPress ten onrechte de verkeerde versie geïnstalleerd. Dit gebeurde omdat het WordPress Core team het downloaden van de 5.5.2-release uitschakelde in een poging te voorkomen dat nieuwe gebruikers deze versie zouden gebruiken. Door de download voor 5.5.2 uit te schakelen, had dat als gevolg dat de wordpress.org API de alpha release 5.5.3-alpha-49449 de versie werd waarnaar WordPress zou moeten updaten.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Verschil tussen 5.5.2 en 5.5.3 alpha

Er zijn erg weinig verschillen tussen de 5.5.2 release en de 5.5.3 Alpha release, er zijn geen meldingen van websites dat er problemen zijn als gevolg van de fout. Met de automatische update werden echter wel een aantal extra Twenty thema’s samen met de Akismet plugin geïnstalleerd.

WordPress 5.5.3 update

Om beide problemen op te lossen, heeft het WordPress Core team in eerste instantie het downloaden van 5.5.2 opnieuw ingeschakeld om te voorkomen dat sites worden bijgewerkt naar de alpha-versie, gevolgd door de noodrelease van WordPress 5.5.3 om het probleem voor nieuwe installaties op te lossen. Deze laatste WordPress 5.5.3 update lost alle problemen op die in versie 5.5.2 zijn geïntroduceerd.

Wat moet ik doen?

Wanneer je website is bijgewerkt naar WordPress 5.5.3-alpha, kan het zijn dat er extra thema’s en de Akismet plugin op je website zijn geïnstalleerd.  Deze thema’s en plugin zijn nog niet geactiveerd als ze werden geïnstalleerd als onderdeel van de alpha versie. Controleer daarom je thema’s en plugins. Vervolgens werk je je website bij naar WordPress 5.5.3, net zoals bij elke andere WordPress update. Indien je website nog niet is bijgewerkt naar de laatste WordPress 5.5.3 versie, is het veilig en het aan te raden om te updaten.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer