WPLounge
WordPress 5.6
Home » WordPress Algemeen » Wat is er nieuw in WordPress 5.6?

Wat is er nieuw in WordPress 5.6?

WordPress versie 5.6 is uitgekomen. Deze versie bevat een aantal belangrijke updates, en een nieuw standaard thema: Twenty Twenty-One. We bespreken de nieuwe functies van WordPress 5.6

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Werkt jouw website met WordPress 5.6?

Zoals altijd betekent een grote WordPress update dat er veel verbeteringen en wijzigingen zijn. Het kan voorkomen dat bepaalde plugins of thema’s nog niet goed werken met WordPress 5.6. In drie fases gaat WordPress over van een verouderde jQuery JavaScript library naar een meer recente versie. Test daarom de release in een testomgeving, of maar eerst een backup van je WordPress website, voordat je update naar WordPress 5.6

Nieuw standaard thema: Twenty Twenty-One

Eén van de belangrijkste updates in WordPress 5.6 is het nieuwe standaard thema: Twenty Twenty-One. Het ziet er prachtig uit en een mooie functie is dat je dankzij blokpatronen snel een prachtige layout kunt bouwen. Blokpatronen zijn geïntroduceerd in WordPress 5.5 en dit thema maakt daar goed gebruik van.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
Twenty Twenty one thema
Twenty Twenty One thema, geoptimaliseerd voor blokpatronen

Applicatie wachtwoorden

Applicatie wachtwoorden bieden en nieuwe manier om toegang te verlenen tot bepaalde delen van je website. Het is niet mogelijk om ze te gebruiken om te kunnen inloggen met je account, maar ze zijn wel te gebruiken om externe bronnen toegang te geven tot je website zonder dat daar een wachtwoord voor nodig is. Je kunt eenvoudig tokens genereren en deze delen. Houd deze functie in de gaten, de verwachting is dat veel plugins deze functie gaan gebruiken

Applicatie wachtwoorden

Beta support voor PHP8

Nieuwe release PHP8 is zojuist uitgebracht en vanaf WordPress 5.6 wordt het CMS als beta-compatibel met PHP8 beschouwd. Een aantal verouderde functies zijn niet meer aanwezig in PHP8, waardoor veel plugins en thema’s bijgewerkt moeten worden. Kijk op WordPress.org voor meer informatie over de WordPress 5.6 release en PHP 8.0.

Automatische updates

Het up-to-date houden van je website is een hele klus, maar essentieel om je website veilig en beveiligd te houden. Daarom heeft het WordPress team er hard aan gewerkt om dat proces een beetje makkelijker te maken door automatische updates aan te bieden. Gelukkig heeft WordPress al de mogelijkheid voor automatisch updates, maar met WordPress 5.6 is het nu mogelijk om grotere updates te automatiseren. Dit is een opt-in, dus je moet deze zelf activeren in het WordPress update scherm als je hier gebruik van wilt maken. Bedenk wel dat automatische updates van belangrijke versies voor- en nadelen hebben.

Gutenberg updates

Er zijn weer een aantal Gutenberg updates in WordPress 5.6. Zo is er onder meer verbeterde ondersteuning voor video in Gutenberg blokken en een aantal verbeteringen in blokpatronen. Ook zijn er updates voor het slepen en neerzetten van blokken en is de editor een stuk sneller geworden.

Meer weten over WordPress 5.6?

Wil je meer informatie over WordPress 5.6? Dan adviseren we de WordPress 5.6 Field Guide te raadplegen. Zo lezen we dat er bijna 200 bugs zijn gefixt, meer dan 80 verbeteringen bevat en nog veel meer!

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer