WPLounge
Plugins updaten
Home » Tutorials » De beste manier om WordPress plugins te updaten

De beste manier om WordPress plugins te updaten

Nadat je een WordPress website hebt gestart en plugins hebt geïnstalleerd, is het om veiligheidsredenen belangrijk dat je de plugins up-to-date houdt. 

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

In deze stapsgewijze handleiding laten we zien hoe je WordPress plugins correct kunt bijwerken en hoe je plugin updates efficiënter kunt beheren.

1. Waarom WordPress plugins updaten?

Plugins zijn gemaakt door externe ontwikkelaars. De meesten van hen blijven hun plugins verbeteren door nieuwe functies toe te voegen, de kwaliteit te verbeteren en ze veilig te houden. Deze wijzigingen worden vervolgens vrijgegeven als updates. Het is nodig om WordPress plugins altijd up-to-date houden om ervoor te zorgen dat die wijzigingen op je website worden toegepast. Dit verbetert de WordPress beveiliging en prestaties van je website. Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe we WordPress plugins kunnen updaten.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

2. Lees dit voordat je een plugin update uitvoert!

Voordat je een plugin bijwerkt, is het belangrijk dat je de link ‘Versie details bekijken’ klikt om te zien welke wijzigingen de auteur van de plugin heeft aangebracht. Zo blijf je op de hoogte van welke wijzigingen zijn aangebracht als iets niet naar behoren werkt. Tenzij de versiedetails specifiek de beveiligingsupdate aangeven, wachten we meestal een volledige week voordat we de plugin updaten. In deze tijd worden alle fouten meestal opgemerkt, gerapporteerd en verholpen. Zeker als je een website met veel verkeer hebt, raden we je aan hetzelfde te doen.

3. Hoe kan je het beste plugins updaten

WordPress wordt geleverd met een ingebouwd updatesysteem. Het controleert automatisch op updates en toont meldingen wanneer er updates beschikbaar zijn voor je WordPress plugins, thema’s en WordPress software.

Plugins updaten
WordPress update dashboard

Wanneer er een nieuwe update beschikbaar is voor één van de plugins, zie je een melding in het plugins menu in de WordPress beheerbalk. Je kan deze updates installeren door naar de pagina plugins te gaan. Onder elke plugin zie je een melding met de updates die beschikbaar zijn.

Voorbeeld Plugin update

Je kan nu op de link ‘Nu bijwerken’ klikken om de update te installeren.

Meerdere plugin updates tegelijk updaten.

Als er updates voor verschillende plugins op je website zijn, wil je die plugins misschien snel bekijken en in bulk bijwerken. Om dat te doen, kan je de pagina plugins bezoeken en op de link ‘Update beschikbaar’ klikken. Dit toont u de lijst met alle plug-ins waarvoor updates beschikbaar zijn. Je kan ze allemaal selecteren en vervolgens ‘Bijwerken’ selecteren in het dropdown-menu ‘Acties’.

Meerdere plugins updaten
Meerdere plugins updaten

Een update van een WordPress plugin ongedaan maken

Soms kan een update van een plugin onverwachte resultaten opleveren, bijvoorbeeld dat functies van de plugin niet correct werken. In dat geval kan je eerst die plugin deactiveren. Als je toegang hebt tot de pagina plugins in WordPress beheer, klik je eenvoudig op de link ‘Deactiveren’ onder de plugin die zich misdraagt.

WP-Rollback plugin

Om terug te gaan naar een vorige versie van een plugin, heb je de WP-Rollback plugin nodig. Na activering van deze plugin zie je een extra optie voor het terugplaatsen van een vorige plugin versie zoals in dit voorbeeld:

Plugin terugplaatsen
Terugplaatsen met WP-Rollback

Selecteer eenvoudig de vorige versie en klik vervolgens op de ‘Terugplaatsen’ button. De plugin geeft nu een waarschuwingsbericht weer om een volledige WordPress backup te maken voordat je doorgaat. Een website backup maak je eenvoudig met Updraftplus.

Plugin terugplaatsen
Maak eerst een website backup

Als je alle voorzorgsmaatregelen hebt genomen, kan je nu doorgaan door op de knop ‘Terugplaatsen’ te klikken. WP Rollback zal de huidige versie downloaden en vervangen door de geselecteerde versie.

Oude versie plugin
Vorige versie van de plugin is teruggezet

4. WordPress plugins efficiënter beheren

Als je meerdere WordPress sites beheert, zul je snel merken dat je plugins vrij vaak moet updaten. Als je zeker bent van de plugins die je gebruikt, kan je automatische updates voor al je WordPress plugins inschakelen. Een betere aanpak is echter om alleen automatische updates in te stellen voor een paar plugins die je vertrouwt. Bij het beheren van een enkele WordPress website, kan je e-mail meldingen instellen voor plugin updates. Zorg er wel altijd voor dat je een plugin voor automatische backup hebt ingesteld op je WordPress website om je website te kunnen herstellen voor het geval er iets misgaat.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer