WPLounge
WordPress.com overstappen
Home » Tutorials » WordPress.com website verhuizen naar WordPress.org

WordPress.com website verhuizen naar WordPress.org

Als je WordPress een tijdje gebruikt en uiteindelijk hebt besloten om van WordPress.com naar WordPress.org te migreren, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel laten we je een stapsgewijze handleidingen zien om je WordPress blog naar WordPress.org te verplaatsen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

1. Verschil tussen WordPress.com en WordPress.org

Het verschil tussen WordPress.org en WordPress.com is de WordPress hostingservice die daarbij hoort. WordPress.com biedt je gratis WordPress hosting. Het nadeel is echter dat je geen volledige toegang hebt tot al je sitegegevens en de code op je website. Een groot belangrijk verschil is dat je ook geen aangepast domein krijgt. Aan de andere kant, als je een zelf gehoste service kiest, kan je je website hosten bij een van de hostingproviders van je keuze. In dat geval heb je volledige toegang tot je website. Het belangrijkste is dat zodra je overstapt op een zelf-gehoste oplossing, je advertenties op je website kunt weergeven om inkomsten te genereren.

2. Overstappen van WordPress.com naar WordPress.org

Migreren van WordPress.com naar WordPress.org betekent eigenlijk kiezen voor een hostingservice en vervolgens de inhoud van je website verplaatsen naar het nieuwe webadres. Wij hebben goede ervaringen met Cloud86 hosting. Cloud86 hosting biedt al webhosting aan voor €1,95 per maand. Een .nl domeinnaam kan al vanaf €9,95 per jaar en voor .com betaal je €12,95,- per jaar.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Stap 1:  Exporteer je WordPress content

Login op je WordPress website en navigeer naar het dashboard. Ga nu naar ‘Gereedschap’ klik op de optie ‘Exporteren’.

WordPress Exporteren
WordPress website content exporteren (klik voor groter)

Het nieuwe venster geeft onderaan een blauwe knop “Exportbestand downloaden” weer. Zodra je erop klikt, word je WordPress bestand op uw lokale computer opgeslagen. Klik erop en WordPress begint met het maken van een XML-bestand voor je WordPress website in WordPress eXtended RSS (WXR) -formaat. Je kunt aangeven welke soorten inhoud je wilt exporteren, in deze tutorial willen we de hele website migreren, dus kiezen we voor ‘Gehele inhoud’. Hierdoor kunnen we al je berichten, pagina’s, opmerkingen, aangepaste velden, voorwaarden, navigatiemenu’s en aangepaste berichten exporteren.

Stap 2: Gereedschap > importeren

Log nu in op je nieuwe zelf gehoste WordPress website, navigeer naar uw Dashboard >> Gereedschap >> Importeren. Hier kan je de inhoud van je website importeren vanaf een andere WordPress site of vanuit een ander publicatiesysteem.

WordPress Importeren
(klik voor groter)

Stap 3: Importeer je inhoud

Nu is het tijd om je WordPress gegevens te importeren. Voer de installatie uit en klik op de knop Bestand uploaden en importeren.

WordPress wxr bestand importeren
(klik voor groter)

Als alles goed is gegaan is het nu tijd om de website te testen en om kleine taken uit te voeren. Als het nodig is kan je berichten op je website toewijzen aan nieuwe auteurs. Of misschien wil je nieuwe gebruikersaccounts aanmaken, of nieuwe plugins toevoegen aan je website.

Stap 4: Samenvatting

Het verhuizen van een WordPress.com naar WordPress.org kan een hele stap zijn. Meestal betekent het dat je klaar bent om volledige controle over je website te krijgen. De mogelijkheden zijn ineens eindeloos. Als je toch nog problemen hebt met het migreren van je website naar WordPress.org is onze ‘Hulp op Afstand’ service wellicht een optie. De meest voorkomende WordPress problemen zijn snel opgelost met onze remote support. Kunnen wij het niet oplossen, dan brengen we niets in rekening.

Hulp Op Afstand

💡 Moet ik overstappen van WordPress.com naar een zelf gehoste WordPress?

Een zelf gehoste WordPress oplossing biedt vele nieuwe mogelijkheden en kan je hiermee je blog of bedrijf naar een hoger niveau tillen .

❓ Wat heb ik nodig voor een nieuwe WordPress.org website?

Naast webhosting voor een nieuwe WordPress website heb je ook een domeinnaam nodig

✔ Wat zijn de voordelen van een WordPress.org website?

Je kunt ieder theme of plugin installeren die je wilt, en je bent zelf eigenaar van je website.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer