WPLounge
Nested Pages WordPress
Home » WordPress Plugins » WordPress-pagina’s beter beheren met Nested Pages

WordPress-pagina’s beter beheren met Nested Pages

WordPress is een volwaardig CMS, maar toch: soms loop je tegen zaken aan die beter zouden kunnen. Zeker wanneer je WordPress als écht CMS wilt gebruiken. Eén van die zaken is het pagina-overzicht in het Pagina’s-menu. Wanneer je een flink aantal pagina’s hebt wordt dit al snel een onoverzichtelijke bedoeling.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Nested Pages WordPress

Nested Pages

De gratis plugin Nested Pages brengt hier verandering in. Door een handig en overzichtelijk “drag & drop”-systeem aan te brengen wordt je paginastructuur een stuk overzichtelijker. Hiermee kun je bovendien gemakkelijk de volgorde van je pagina’s aanpassen.

De plugin werkt ook met custom post types en geeft je de mogelijkheid om meerdere pagina’s tegelijk aan te maken.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Hoe werkt Nested Pages?

Nested Pages werkt erg intuïtief. Onderstaande animatie (via) geeft je een goed idee van hoe het werkt.

Nested Pages GIF
Nested Pages in actie (klik voor groter).

Het enige dat je hoeft te doen om dit ook te krijgen, is de Nested Pages-plugin te installeren (hoe installeer je een plugin?). Zodra je de plugin geactiveerd hebt, werkt hij meteen. Je kunt pagina’s hier slepen om de volgorde te veranderen, of om een pagina “onder” een andere pagina te hangen. Een ontzettend handige feature, maar ik gebruik de plugin vooral om het pagina-overzicht overzichtelijk te houden.

Meerdere pagina’s tegelijk aanmaken

Een andere feature die ik erg handig vind, is de mogelijkheid om meerdere pagina’s tegelijk aan te maken. Wanneer je een nieuw onderdeel aan je website gaat toevoegen kan dit erg handig zijn. Je krijgt een scherm waarin je de pagina’s een titel kunt geven, een status kunt bepalen, een auteur kunt kiezen en een pagina-template (sjabloon) kunt kiezen.

Meerdere pagina's tegelijk aanmaken
Meerdere pagina’s tegelijk aanmaken

Pagina’s op de “normale” manier bekijken

Standaard pagina'sWanneer je de Nested Pages plugin hebt geïnstalleerd, maar je wilt je pagina’s toch even op de “normale” (standaard) manier bekijken, dan is dat gemakkelijk. Onder “Pagina’s” in WordPress voegt Nested Pages een speciale nieuwe pagina toe waar je de pagina’s op de standaard manier kunt bekijken.

Pagina’s verbergen in overzicht

Een laatste handige feature van Nested Pages, is om een pagina te verbergen uit de lijst van pagina’s. Wij hebben bijvoorbeeld een aantal oude pagina’s die inmiddels ge-redirect worden naar een nieuwe pagina. Deze pagina’s bewerken we nooit meer, dus die kunnen we nu verbergen.

Zo heb ik ooit de pagina wplounge.nl/hosting laten redirecten naar wplounge.nl/worpress-hosting/. Deze heb ik in het pagina-overzicht dus niet nodig. Om de pagina te verbergen, selecteer je “Verbergen in Nested Pages”.

Verbergen

Nested Pages gebruiken voor andere post types

Standaard wordt Nested Pages alleen gebruikt voor het beheren van je WordPress-pagina’s. Je kunt de plugin echter ook activeren voor andere post types, zoals berichten. Dit kun je instellen in WordPress onder Instellingen > Nested Pages.

Nested Pages - post types

Via dit menu kun je ook bepalen welke gebruikers de Nested Pages-functionaliteit mogen gebruiken. Handig, want vaak wil je dat alleen beheerders dit soort zaken kunnen aanpassen.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

2 reacties

  • Zeker handig. Dus nou een vraag. Ik heb idioot veel plugins. En allemaal nodig. What is the limit?

    PS en waarom moet ik elke keer opnieuw akkoord gaan met het opslaan en verwerken van mijn data op deze website… pff.

Partners