WPLounge
Yoast lanceert gratis SEO-cursus voor beginners
Home » WordPress SEO » Yoast lanceert gratis SEO-cursus voor beginners

Yoast lanceert gratis SEO-cursus voor beginners

Yoast lanceert vandaag een gratis SEO-cursus voor beginners. Je kunt deze gratis ‘course’ volgen door een account aan te maken bij Yoast Academy.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Yoast AcademyHet Nederlandse bedrijf Yoast staat vooral bekend om de handige (gratis) Yoast SEO-plugin, maar schrijft ook al jaren interessante SEO-gerelateerde artikelen en ebooks. Yoast biedt al langer betaalde (online) cursussen aan, zoals de Yoast SEO for WordPress plugin training waarin je leert omgaan met de Yoast SEO-plugin. Nu komt daar dus ook een gratis “SEO for beginners”-training bij!

Gratis SEO-cursus

Wij kregen “early access” om de gratis cursus door te nemen. De SEO for beginners course bestaat uit drie onderdelen:

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
  1. What is SEO?
  2. Content SEO
  3. Technical SEO

In deze drie onderdelen worden alle belangrijke aspecten van zoekmachine-optimalisatie behandeld. Dit wordt gedaan met een combinatie van video’s en PDF’s die je kunt lezen.

What does Google do
Screenshot van een video die hoort bij de gratis “SEO for beginners”-training van Yoast (© Yoast)
Aan de hand van een quiz kun je je kennis testen (© Yoast)

Na ieder onderdeel van de training kun je je kennis meten aan de hand van een quiz. Hierin worden vragen gesteld over het onderwerp waarover je video’s hebt bekeken en hebt gelezen. Na het beantwoorden van de vragen krijg je een score en kun je de quiz eventueel opnieuw doen of doorgaan naar het volgende onderdeel.

Wat leer je tijdens deze training?

Tijdens deze gratis SEO-training leer je wat SEO is, wat Google doet en hoe je kunt “ranken” in de zoekresultaten zoals je ook SEO kunt leren op seocursus.nl. Zo kom je er achter hoe Google jouw content “leest” en hoe Google bepaalt welke websites bovenin de zoekresultaten getoond worden.

Als je nog geen SEO-expert bent, of als je het gewoon leuk vindt om je kennis te testen, dan is deze training dus zeker iets voor jou. Ook als je geen WordPress gebruikt voor je website of (nog) geen gebruik maakt van de Yoast SEO-plugin vind je in deze training waardevolle informatie om met SEO aan de slag te gaan.

Je kunt de gratis SEO-training van Yoast hier volgen. WPLounge biedt inmiddels zelf ook trainingen op het gebied van WordPress en SEO. Een cursus WordPress kan je bestellen bij WPLounge en een SEO cursus is beschikbaar op de website van Kliq Internet.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer