WPLounge
Home » WordPress Plugins » Aantal views van een blogbericht weergeven

Aantal views van een blogbericht weergeven

Wanneer je tools als Google Analytics aan je WordPress-website toevoegt, kun je zelf al redelijk goed in de gaten houden welke pagina’s het meeste bekeken worden. Sommige websites laten echter ook aan bezoekers zien hoe vaak een bepaalde pagina bekeken is. In dit artikel vertel ik hoe je dit voor je eigen website doet.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Aantal views bijhouden

De plugin WP PostViews houdt voor je bij hoe vaak bepaalde pagina’s op je WordPress-website bekeken zijn. Door een stuk code (dat laat ik hier beneden zien) aan je paginatemplate toe te voegen kun je ervoor zorgen dat dit aantal views ook aan je bezoekers wordt getoond.

Statistieken bijhouden?
Statistieken op een geavanceerde manier bijhouden op je WordPress-website kan ook met Google Analytics.

Meer over Google Analytics »

Aantal views weergeven op berichten en pagina’s

Om het getal dat de plugin voor je heeft bijgehouden óók aan de voorkant van je website te tonen, dien je het volgende stukje code aan je single.php en/of page.php toe te voegen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
<?php if(function_exists('the_views')) { the_views(); } ?>

Op de plek waar je dit stukje code hebt geplaatst, wordt nu het aantal views getoond.

Meer opties

Met WP PostViews is het ook mogelijk om te kiezen welke “views” er worden meegeteld. Wil je bijvoorbeeld niet dat een “Googlebot” wordt meegeteld als view? Dan kun je in de plugin aangeven dat je alléén views van échte bezoekers wilt meetellen.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer