Aantal views van een blogbericht weergeven

Wanneer je tools als Google Analytics aan je WordPress-website toevoegt, kun je zelf al redelijk goed in de gaten houden welke pagina’s het meeste bekeken worden. Sommige websites laten echter ook aan bezoekers zien hoe vaak een bepaalde pagina bekeken is. In dit artikel vertel ik hoe je dit voor je eigen website doet.

Aantal views bijhouden

De plugin WP PostViews houdt voor je bij hoe vaak bepaalde pagina’s op je WordPress-website bekeken zijn. Door een stuk code (dat laat ik hier beneden zien) aan je paginatemplate toe te voegen kun je ervoor zorgen dat dit aantal views ook aan je bezoekers wordt getoond.

Statistieken bijhouden?
Statistieken op een geavanceerde manier bijhouden op je WordPress-website kan ook met Google Analytics.

Meer over Google Analytics »

Aantal views weergeven op berichten en pagina’s

Om het getal dat de plugin voor je heeft bijgehouden óók aan de voorkant van je website te tonen, dien je het volgende stukje code aan je single.php en/of page.php toe te voegen.

Op de plek waar je dit stukje code hebt geplaatst, wordt nu het aantal views getoond.

Meer opties

Met WP PostViews is het ook mogelijk om te kiezen welke “views” er worden meegeteld. Wil je bijvoorbeeld niet dat een “Googlebot” wordt meegeteld als view? Dan kun je in de plugin aangeven dat je alléén views van échte bezoekers wilt meetellen.

Deel dit bericht:

Over Wouter Postma

Wouter Postma (1991) is WordPress-specialist en richtte in 2012 (samen met Jelle van der Schoot) WordPress Lounge op. Hij beheert ook andere informatieve WordPress-websites zoals Hoverboard kopen.

WordPressLounge* biedt verschillende diensten aan op het gebied van WordPress, SEO en development. Benieuwd wat ons team voor jouw (WordPress-)website kan betekenen?
Meer info »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *