WPLounge
Home » WordPress Algemeen » De Bijenkorf gebruikt WordPress

De Bijenkorf gebruikt WordPress

We hebben het vaker over grote namen die WordPress gebruiken, zowel in Nederland als daarbuiten. De Bijenkorf lanceerde recentelijk een “Style blog” op de bestaande website. Een blik in de broncode leert ons dat hiervoor WordPress wordt gebruikt.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Wel raden we de Bijenkorf aan om WordPress eens te updaten; ze gebruiken momenteel nog versie 3.5.1. van meer dan één jaar geleden:

<meta name="generator" content="WordPress 3.5.1" />

Thema

Het thema dat de Bijenkorf gebruikt is speciaal ontwikkeld voor hun Style blog. Deze blog is ingebouwd in de layout van de bestaande Bijenkorf-website, die niet op WordPress draait, maar op Intershop.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Plugins

Een blik in de broncode van de Style blog van de Bijenkorf leert ons dat er ook een aantal plugins wordt gebruikt die wij allemaal kennen.

WordPress SEO (Yoast)
Zoals wel meer grote organisaties met WordPress-websites, maakt ook de Bijenkorf gebruik van de WordPress SEO-plugin van Yoast.

Google Analytics for WordPress (Yoast)
Ook voor Google Analytics gebruikt de Bijenkorf een plugin van Yoast. Meer over die plugin lees je hier.

Facebook social plugin
Naast de twee plugins van Yoast wordt ook Facebook’s social plugin gebruikt. Hiermee worden er onder andere Facebook-reacties aan blogposts toegevoegd.

WP Polls
Op de Style Blog wordt ook de mening van lezers gevraagd met behulp van een poll. Hiervoor gebruikt de Bijenkorf de WP Polls-plugin.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer