WPLounge
Geld verdienen met je blog op Hulc
Home » Overig » Geld verdienen met je blog op Hulc

Geld verdienen met je blog op Hulc

Heb je een blog en wil je – naast bijvoorbeeld affiliate marketing – extra inkomsten genereren? WPLounge zit sinds kort op Hulc, een Nederlandse marktplaats voor influencer marketing. In dit artikel vertel ik je over mijn ervaringen.

HulcOp Hulc kun je je aanmelden als publisher of als opdrachtgever. Opdrachtgevers die hun merk of website willen promoten, kunnen op Hulc een campagne aanmaken. Als publisher kun je vervolgens een voorstel doen voor een advertorial op je blog of een andere vorm van promotie.

Een voorstel doen op een campagne

Als blogger of eigenaar van een website is het voor jou waarschijnlijk het meest interessant om te reageren op campagnes van opdrachtgevers. Zeker als je website een hoge autoriteit heeft in zoekmachines wordt je website vanzelf interessant voor opdrachtgevers. Hulc wordt daardoor ook veel gebruikt voor linkbuilding.

Als je je website aan Hulc toevoegt dan haalt Hulc automatisch belangrijke metrics op. Denk hierbij aan de Domain Authority en Page Authority van Moz.com, en de TrustFlow van Majestic. Deze metrics kan een opdrachtgever gebruiken om te bepalen hoe hoog de autoriteit van een bepaalde website is.

Natuurlijk pakt Hulc een kleine commissie op iedere deal die je afsluit. Tijdens het doen van een voorstel op een campagne kun je direct zien hoeveel geld je zelf aan de deal overhoudt:

Hulc berekent bedrag

Onderhandelen

Als jij een voorstel doet, dan krijgt de opdrachtgever een bepaalde periode de tijd om hierop te reageren. In deze periode is er bijvoorbeeld ruimte voor onderhandeling over jouw prijs en kunnen eventueel nog voorwaarden worden besproken. Sommige opdrachtgevers eisen bijvoorbeeld dat een artikel of link naar hun website minimaal één jaar op je website blijft staan.

Gaat een opdrachtgever akkoord met jouw voorstel? Dan betaalt hij op Hulc met iDeal. Hulc “bewaart” het geld dan totdat de opdracht volgens beide partijen “opgeleverd” is. Zo weten beide partijen waar ze aan toe zijn: een opdrachtgever kan niet (na oplevering) bepalen dat er niet betaald wordt. Mocht het zover komen, dan kan Hulc ook bemiddelen tussen jou en de opdrachtgever. Dit is mij gelukkig nog nooit overkomen :-).

Opleveren en factuur sturen

Tijdens het uitbrengen van een voorstel kun je ook je “levertijd” invullen. Ik kies altijd voor zeven dagen, zodat ik een week de tijd heb om de opdracht uit te voeren.

Zodra de opdracht succesvol is afgerond, dan kun jij aan het eind van de maand een factuur sturen naar Hulc om uitbetaald te krijgen. Je hoeft dit overigens niet zelf te onthouden, Hulc stuurt je aan het einde van de maand netjes een mailtje om je eraan te herinneren dat je een factuur mag sturen :-).

Hulc uitbetaling

Tips voor het gebruiken van Hulc

Ik vind Hulc een geweldig platform omdat je er op een fijne manier geld kunt verdienen met je website. In de regel zijn opdrachtgevers voornamelijk op zoek naar websites met veel bezoekers of met een hoge autoriteit in Google. Wel heb ik een aantal tips voor als je Hulc gaat gebruiken.

1: Maak duidelijke afspraken

Zorg dat alle details akkoord zijn, zodat je achteraf geen gedonder krijgt met een opdrachtgever. Vermeld daarom ook hoe lang een artikel of link minimaal op je website blijft staan. Dit is voor een opdrachtgever belangrijk om te weten, want die gaat een fors bedrag investeren in een advertorial of link op jouw website!

2: Verifieer je Google Analytics-data

Analytics verificatie

Als je Hulc toegang geeft tot je Google Analytics-data, dan worden je website-statistieken automatisch opgehaald. Zo weet je zeker dat deze gegevens altijd up-to-date zijn. Bovendien ziet het er voor opdrachtgevers betrouwbaarder uit: de gegevens worden door Hulc uit Google Analytics opgehaald in plaats van dat je ze zelf hebt ingevuld.

3: Reageer op tijd op campagnes

Campagne sluit overIedere campagne op Hulc heeft een bepaalde looptijd. Zodra de campagne sluit kunnen er geen voorstellen meer worden gedaan. Zorg er daarom voor dat je op tijd bent met reageren, als je een campagne ziet die aansluit bij jouw doelgroep.

4: Zet je website onder “Standaard diensten”

Je kunt ook “standaard diensten” toevoegen aan je website. Zo kunnen opdrachtgevers je benaderen, óók als jij zelf niet op hun campagne hebt gereageerd. Dat is handig, want als je een tijdje niet op Hulc hebt ingelogd kan het zijn dat je een campagne gemist hebt. Door een “standaard dienst” aan Hulc toe te voegen kan een opdrachtgever jou altijd benaderen.

Conclusie

Hulc maakt de communicatie tussen jou en adverteerders handig en zorgt ervoor dat je zeker weet dat je betaald krijgt. Bovendien kom je op een makkelijke manier in contact met adverteerders die je anders misschien nooit zou “spreken”. Ik kan het iedere blogger dan ook aanbevelen om een gratis account aan te maken.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer

Partners