WPLounge
Walk to WC
Home » Overig » Marcel Bootsman gaat te voet naar WordCamp Europe in Berlijn (700km)

Marcel Bootsman gaat te voet naar WordCamp Europe in Berlijn (700km)

Dit jaar vond WordCamp Europe plaats in Belgrado. Volgend jaar zal de grootste WordCamp ter wereld plaatsvinden in Berlijn. Zelf zal ik daar waarschijnlijk ook bij zijn, en de kans is groot dat ik daarvoor het vliegtuig (of de auto) neem.

De meeste mensen zullen – net als ik – de auto, trein of het vliegtuig pakken. Maar niet Marcel Bootsman. Hij trekt in mei 2019 zijn wandelschoenen aan en gaat de bijna 700 kilometer van zijn woonplaats naar Berlijn te voet afleggen. Hij doet dit om geld op te halen voor de organisatie DonateWC. Deze organisatie sponsort mensen die zelf niet genoeg financiële middelen hebben om een WordCamp te bezoeken. Dit doen ze door tickets voor WordCamps te sponsoren, vervoer te regelen en meer. Op het moment van schrijven staat de teller al op €451,55!

Help Marcel (en DonateWC)

Je kunt Marcel op meerdere manieren helpen bij zijn avontuur. De meest logische manier om te helpen is natuurlijk door geld te doneren. Je kunt doneren voor DonateWC, maar ook voor Marcel persoonlijk. Dit geld wordt dan gebruikt om onderweg eten en drinken te kopen.

Naast het overmaken van geld, kun je ook helpen door Marcel onderdak aan te bieden. Je kunt hier zien of de route van Marcel toevallig langs jouw huis loopt ;-).

Over DonateWC

DonateWCDonateWC is een initiatief van Ines van Essen. De organisatie helpt leden binnen de WordPress-community bij het bezoeken van grotere WordCamps door ze te sponsoren.

Imagine for a moment that you are not backed by a company that will pay for you to go to a community event. You work hard at being a valuable community member but are never able to actually meet the others in your team.

Volgens Van Essen maak je op die manier minder kans op een baan of op erkenning van andere leden in de community. Om in aanmerking te komen voor een “gesponsord” bezoek aan een grotere WordCamp, moet je aan de volgende zaken voldoen:

  • Je werkt niet voor een bedrijf dat jouw bezoek aan een WordCamp voor je betaalt.
  • Je bent actief in de WordPress-community.
  • Je hebt jezelf aangemeld als spreker óf vrijwilliger voor de WordCamp waar je naartoe wilt.

Meer informatie?

Voor meer informatie, of om Marcel te sponsoren kun je kijken op de Walk to WC-website.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer