WPLounge
GutenBrain
Home » WordPress Algemeen » Gutenberg met je koppie!

Gutenberg met je koppie!

We hebben het helaas nog niet in de praktijk kunnen uitproberen, maar als dit werkt wordt ieders WordPress-leven er sowieso een heel stuk makkelijker op: GutenBrain komt er aan!

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Editen in WordPress op basis van BCI

Het Londense WordPress-bureau 93digital heeft een nieuwe plugin geïntroduceerd waarmee je in combinatie met een state-of-the-art headset, BCI (brain computer interface) en AI (artificiële intelligentie) de content en blokken in Gutenberg kunt beheren en bewerken, door er simpelweg aan te denken!

Sinds de lancering van de WordPress Gutenberg-editor afgelopen december zijn er al heel wat plug-ins en bibliotheken verschenen die de overstap van de klassieke WordPress-editor naar Gutenberg eenvoudiger moeten maken. Maar 93digital gaat echt vele stappen verder met GutenBrain. De baanbrekende headset waarvoor direct patent is aangevraagd komt eind dit jaar op de markt na vele maanden ontwikkelen door het 93digital-ontwikkelingsteam.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

GutenBrain

Hoe GutenBrain werkt

Gebruikers van WordPress kunnen de draadloze GutenBrain-headset opzetten en na een kalibratie met behulp van de GutenBrain WordPress plug-in, eenvoudigweg beginnen met het creëren van inhoud in de Gutenberg-editor. Daarbij zorgt de ‘brain computer interface’ dat elektro-encefalografie EEG activiteit en dus je gedachten worden omgezet naar tekst en commando’s binnen de Gutenberg-editor. Er eenvoudigweg aan denken is dus genoeg om inhoud te creëren en wijzigingen door te voeren.

Alex Price, oprichter van 93digital, laat ons desgevraagd weten:

“We werden geïnspireerd door de mogelijkheden van het nieuwe Gutenberg-editor en we zien GutenBrain als de volgende generatie van WordPress-bewerking. We zijn bovenal een WordPress-bureau, eerst zonder enige ambitie om ook hardware te bouwen, maar waren gewoon super enthousiast over de mogelijkheden. We zijn van plan om content-bewerking binnen WordPress voor altijd te veranderen.”

Inschrijven voor de Bèta versie

GutenBrain bevindt zich momenteel nog in bèta-fase, maar naar verwachting komt de headset in het vierde kwartaal van dit jaar in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar en zal vervolgens begin 2020 ook gereed zijn voor internationale verzending en ondersteuning. In het VK geldt een aanbevolen retailprijs van £ 930 (omgerekend bijna € 1.100,-). Nog even geduld dus…

Er is inmiddels wel een webpagina online waar je je kunt aanmelden om mee te doen aan de beta-test: GutenBrain.

Review exemplaar

Wij hebben natuurlijk in Engeland direct een review-exemplaar aangevraagd en inmiddels begrepen dat we die binnen nu en twee weken in huis zullen hebben. We houden jullie op de hoogte van onze bevindingen!

GutenBrain

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer