WPLounge
Home » WordPress Algemeen » WordPress Meetup Leiden 2019

WordPress Meetup Leiden 2019

Afgelopen dinsdag 5 maart werd de eerste WordPress Meetup Leiden van het jaar afgetrapt met 2 presentaties over Digitale Overheid en Webtoegankelijkheid gegeven door Paul van Buuren en Rian Rietveld.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPress en de Digitale Overheid

WordPress en de Digitale Overheid

Paul van Buuren van WBVB gaf een presentatie over hoe in opdracht van de overheid de gebruiker centraal werd gesteld bij het toegankelijk maken van WordPress websites die de overheid sinds 2016 is gaan gebruiken.

Web professionals die werkzaam zijn voor de overheid hebben zich samengevoegd als community in Gebruiker Centraal van waaruit zij samen met de overheid zich richten op een service gerichte en gebruiksvriendelijke digitale overheid.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Webtoegankelijkheid

Webtoegankelijkheid

Rian Rietveld van Level Level is gespecialiseerd in Accessibility en gebruikt haar expertise om websites zoveel mogelijk bruikbaar te maken voor iedereen. Hierbij is elk soort mens met alle gebreken erop en eraan gevoelig voor obstakels die kunnen conflicteren met hoe zij een website gebruiken.

De presentatie gaf schoolvoorbeelden hoe een website ontwikkeld en ontworpen moet worden rekening houdend met elk soort gebrek die een gebruiker op dat moment ervaart. Een aardige tip die werd gegeven om je eigen website te controleren op Accessibility is de Axe Open Source Rules Library. Met deze extensie kun je zelf je website controleren op Accessibility overtredingen.

WordPress Meetup Leiden

Aankomende WordPress Meetups in Nederland

WordPress Meetups worden in heel Nederland gehouden en staan voor de komende periode op de kalender inclusief WordCamp.

WordPress Meetup Den Haag – 8 maart (primeur)

De nieuwste WordPress groep is gevestigd in Den Haag. Er is nog geen programma opgesteld en zal de eerste meeting een vrije ontmoeting zijn tussen WordPress liefhebbers. Kijk voor meer info op www.meetup.com

WordPress Meetup Twente – 12 maart

12 maart is de volgende WordPress Meetup van Twente. Presentaties worden gehouden door Omar Reis met als thema “Back to the Future” en door Rian Rietveld met als thema “Accessibility.” Kijk voor meer info op www.meetup.com

WordPress Meetup Nijmegen – 13 maart

13 Maart is de volgende WordPress Meetup van Nijmegen. Presentaties worden gehouden door Bas van der Lans met als thema “van WordPress tot Blockchain” en door Arjan Olsder met als thema “mythes rond WordPress.” 

WordPress Meetup Zwolle – 14 maart

14 maart is de volgende WordPress Meetup in Zwolle.  De presentatie wordt gehouden door Niels Pilon met als thema “Advanced Custom Fields”.

WordPress Meetup Gouda – 16 maart (primeur)

Ook Gouda heeft voor het eerst een WordPress Meetup. Er is nog geen programma opgesteld en zal de eerste meeting een vrije ontmoeting zijn tussen WordPress liefhebbers.

WordPress Meetup Eindhoven – 25 maart

Het programma is nog niet bekend dus houd dit in de gaten via www.meetup.com.

WordCamp Europe 2019

WordCamp 2019

Naast de lokale WordPress Meetups zij er op landelijke en globaal niveau grote (inter)nationale meetings waar je deel aan kan nemen. Voor 2019 zijn WordCamp Rotterdam en WordCamp Europe de aangewezen events om naartoe te gaan.

WordCamp Rotterdam – 12 april

WordCamp Rotterdam is voor 2019 de landelijk meetup voor WordPress professionals gehouden op 12 april. Het hoofdonderwerp van deze meeting is “Duurzaamheid” en is er een primeur: de Hackathon! Meer informatie kun je vinden op 2019.rotterdam.wordcamp.org.

WordCamp Europe Berlin – 20-22 juni

WordCamp Europe heeft dit jaar als gastheer Berlijn! WordCamp Europe is de grootste WordPress conferentie ter wereld en wordt jaarlijks gehouden. Het programma is nog niet bekend dus houd dit in de gaten via 2019.europe.wordcamp.org.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer