WPLounge
iOS of Android app van je WordPress website
Home » Tutorials » Maak een iOS/Android app van je WordPress-website!

Maak een iOS/Android app van je WordPress-website!

Mobiele apps zijn haast niet meer weg te denken uit onze dagelijkse gewoontes. Steeds meer blogs kiezen ervoor een app te maken omdat mobiele websites niet altijd aan de verwachtingen van bezoekers voldoen. Het laten maken van een app kost relatief veel geld, maar daar is gelukkig iets op bedacht, zodat je voor een relatief laag bedrag een strakke iOS/Android applicatie kunt krijgen!

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via Ă©Ă©n van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Je kunt dit doen met Mobiloud, een bedrijf dat wij ontdekten toen we op WordCamp Europe 2015 waren in Sevilla. Je kunt de Mobiloud Mobile App Plugin downloaden uit de WordPress.org plugin directory en installeren op je website. Je kunt dan een logo toevoegen, kleuren aanpassen, je menu aanpassen en nog veel meer. Vervolgens kun je middels een iPhone simulator zien hoe jouw app eruit komt te zien.

iPhone app voorbeeldDemo: WPLounge app gratis te downloaden

Ben je benieuwd naar een iOS of Android app gemaakt met Mobiloud? Met trots presenteren wij de mobiele apps van WordPress Lounge, verkrijgbaar op Android én iOS. Download hem gratis in de App Store / Play Store!

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Wij zijn erg enthousiast over Mobiloud: het is niet alleen erg makkelijk om de app naar je eigen hand te zetten, maar de service die ze leveren is ook uitstekend. Je kunt er terecht met al je vragen en ze helpen je zo goed als ze kunnen. Er is geen technisch gedeelte voor jou: als je zelf geen Developer Account hebt, kunnen zij de app voor je plaatsen in de App Store en in de Play Store. Wij zijn niet het eerste Nederlandse blog met een app van Mobiloud. Zo heeft Z24.nl, een groot zakelijk blog, al langer apps via Mobiloud. Zoek deze maar eens op in de app stores!

Prijzen

Mobiloud heeft 3 verschillende abonnementen waaruit je kunt kiezen.

Abonnementen Mobiloud

Het verschil tussen Starter en Professional zit hem in het feit dat je bij Professional notificaties kunt gebruiken en verschillende advertentie systemen kunt gebruiken. Bij het starter pakket kun je alleen HTML advertenties implementeren. Uiteraard kun je ook Google Analytics toevoegen om de statistieken in de gaten te houden. Het Publisher account is geschikt voor grote bedrijven die niet willen dat de naam “Mobiloud” ergens te vinden is. Je kunt daarnaast login systemen implementeren en om kleine aanpassingen vragen.

Het fijne van Mobiloud zit hem in het feit dat jij alles vanuit de back-end omgeving van WordPress kan doen. Via je Dashboard pas je instellingen aan, maak je pagina’s die bijvoorbeeld alleen in het menu van de app te zien zijn en beslis je welke categorieĂ«n in de app verschijnen.

App van je WordPress website: de features

WordPress iOS / Android app design optiesHet is mogelijk om zelf een design aan te leveren voor het app icoon, de launch afbeelding en kleuren. Zo kun je de look & feel van je website overnemen in je apps, waardoor bezoekers zich direct thuisvoelen. Daarnaast kun je push notificaties instellen bij nieuwe berichten. Gebruikers kunnen aangeven van welke categorieĂ«n ze wel of niet notificaties willen ontvangen. Dit werkt ook voor custom post types. Het menu is volledig aanpasbaar met pagina’s, categorieĂ«n, tags en meer. Custom fields, custom post types: het is allemaal geen probleem. De content wordt naadloos overgenomen en op correcte wijze getoond in de apps. Wij waren even bang dat onze HTML/CSS/PHP codes die we soms als voorbeeld plaatsen niet correct zouden worden weergegeven, maar dit was niet het geval.

Iphone app menu voorbeeldBesluit je om je app gratis te maken, of moeten bezoekers ervoor betalen? Wil je advertenties in je app plaatsen, of kies je voor een ander verdienmodel? Het is bijvoorbeeld mogelijk om banners te plaatsen op verschillende locaties in de app. Een groot voordeel van het maken van een app van je WordPress website is de offline toegang feature: bezoekers kunnen ook als ze geen internet hebben je artikelen lezen (nadat de app één keer is geladen). Reacties vallen niet weg: je kunt kiezen uit verschillende reactie systemen, zoals WordPress, Facebook of Disqus. Social media share buttons zitten er ook in en ook videos worden correct weergegeven. Dit is een kleine greep uit de vele features van Mobiloud, er is meer mogelijk dan je denkt. Daarmee onderscheidt Mobiloud zich van andere WordPress app diensten, die enkel de artikelen in een overzicht zetten.

Ben jij er klaar voor?

Ga naar de website van Mobiloud en vul onderaan je website URL in. Je krijgt dan een demo te zien van een app die jouw website gebruikt als bron. Bevalt het? Meld je dan aan bij Mobiloud om de app binnen enkele dagen op je telefoon te downloaden. Veel succes!

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer