WPLounge
WooCommerce apps
Home » WooCommerce » WooCommerce App voor iOS en Android onderweg

WooCommerce App voor iOS en Android onderweg

De eerste officiële WooCommerce-app voor Android is momenteel in open beta. Ook voor iOS komt er een officiële WooCommerce-app aan. De apps zullen gebruikers de mogelijkheid geven om hun WooCommerce-webshop te beheren vanaf hun smartphone.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WooCommerce app
Preview van de WooCommerce app

Om de WooCommerce apps te kunnen gebruiken moet de Jetpack-plugin actief zijn op je WooCommerce-site. De Android beta-versie bevat een aantal features:

  • Bestellingen beheren, klanten contacteren en statistieken bekijken
  • Bestellingen bekijken in chronologische volgorde, met hun status en totale omzet
  • Notificaties ontvangen over bestellingen en reviews (en reviews modereren)
  • Een lijst met meest verkochte producten bekijken

Optioneel kun je zelfs notificaties met een “kassa-geluid” ontvangen door gebruik te maken van “real time order alerts”.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
Notificaties
Notificaties

WooCommerce apps

Voor zowel Android als iOS zijn er al verschillende WooCommerce-apps beschikbaar. Er is echter nog geen officiële WooCommerce-app. De WooCommerce-community heeft daar al jaren behoefte aan, en daar wordt door Automattic nu op ingespeeld. De bestaande apps zijn niet altijd even goed, en worden meestal slecht ondersteund. Hoewel deze apps verre van perfect zijn, waren ze vaak noodzakelijk omdat een officiële WooCommerce app  lang uitbleef. Dat “probleem” wordt nu eindelijk opgelost.

Ook bij WPLounge zijn we erg blij met deze ontwikkeling. Onze eBook-shop maakt gebruik van WooCommerce en een (goede) mobiele app zou mijn leven een stuk makkelijker maken. Nu merk ik vaak dat ik klanten alléén kan helpen en bestellingen alleen goed kan verwerken als ik achter mijn computer zit. Niet ideaal, zeker niet als je bijvoorbeeld op reis bent zonder laptop.

Officiële WooCommerce app testen

Heb je een WooCommerce-webshop en wil je niet wachten tot de apps beschikbaar worden? De apps zijn nog in ontwikkeling, maar je kunt je wel aanmelden om de apps te testen. iOS-gebruikers kunnen op deze pagina lezen hoe ze de app kunnen testen. Android-gebruikers kunnen zich hier aanmelden.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer