WPLounge
Meer kleurenschema's
Home » WordPress Plugins » Oude WordPress dashboard in WordPress 3.8

Oude WordPress dashboard in WordPress 3.8

WordPress 3.8 was een belangrijke update en bracht behoorlijk van veranderingen met zich mee. Het dashboard kreeg een compleet andere layout en daar is niet iedereen blij mee. Is het mogelijk om het oude WordPress dashboard terug te krijgen in WordPress 3.8?

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPress 3.8Er verschijnen steeds vaker berichten van mensen die niet tevreden zijn met de nieuwe dashboard layout. Een groot aantal WordPress gebruikers geeft aan WordPress niet te updaten omdat ze de nieuwe layout niet fijn vinden. Ik vind de nieuwe layout persoonlijk erg fijn en met het grote aantal kleurenschema’s kun je zelf kiezen welk kleurenschema jij het liefst wilt gebruiken.

Vind je geen van de kleurenschema’s mooi en wil je het oude dashboard (WordPress 3.7) behouden? Dat kan, ook in WordPress 3.8. Het is niet verstandig om WordPress niet te updaten, puur omdat je de nieuwe layout niet mooi vindt! Eerst nog even wat uitleg over de kleurenschema’s, voordat ik vertel hoe je de oude dashboard layout (van WordPress 3.7) terug krijgt.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Kleurenschema’s

De nieuwe layout komt met acht verschillende kleurenschema’s, waaruit jij kunt kiezen. Het standaard kleurenschema heeft veel zwart. Veel mensen prefereren het ‘Midnight’ kleurenschema vanwege de iets lichtere kleuren. Je kunt je kleurenschema wijzigen op je profielpagina.

Kleurenschema's

Het is mogelijk om de keuze uit te breiden met een plugin. De plugin heet Admin Color Schemes en is gratis te downloaden in de WordPress.org plugin directory. De plugin voegt nog eens acht kleurenschema’s toe aan je keuzemogelijkheid en daardoor kun je uiteindelijk kiezen uit zestien kleurenschema’s.

Meer kleurenschema's

Vind jij het prettig om naar grijze, rustige kleuren te kijken? De plugin die een aantal grijze kleurenschema’s toevoegt, heet Grey Admin Color Schemes. Ook deze plugin is gratis te downloaden in de WordPress.org plugin directory.

Layout van WordPress 3.7

Vind jij alle acht (met nog eens acht uitbreidingen) kleurenschema’s niet voldoen aan jouw eisen? Het is ook mogelijk om de layout van WordPress 3.7 te gebruiken. De plugin die dit doet, heet wp-admin classic (gratis). De plugin heeft op dit moment nog een aantal problemen, waaronder vertalingen. De maker van de plugin verwacht dit in een volgende release te verhelpen.

Meer mogelijkheden

Custom admin theme
HS Custom Admin Theme plugin

Het is erg makkelijk om zelf een kleurenschema te maken, omdat de code van WordPress open-source is en dus gratis te gebruiken is. Honderden ontwikkelaars hebben al hun eigen kleurenschema gemaakt en online gezet. De HS Custom Admin Theme plugin laat je op gemakkelijke wijze je eigen kleuren kiezen voor de onderdelen. Dit kun je vervolgens opslaan en als je eigen kleurenschema en gebruiken.

Kleurenschema keuze verwijderen

Het kan natuurlijk ook dat je niet wilt dat de gebruikers op je website zelf het kleurenschema kunnen kiezen. Het volgende stukje code verwijdert de optie om van kleurenschema te veranderen op de profielpagina’s.

function admin_color_scheme() {
   global $_wp_admin_css_colors;
   $_wp_admin_css_colors = 0;
}
add_action('admin_head', 'admin_color_scheme');

 En jij?

Welk kleurenschema vind jij het mooist, of heb je zelf al een kleurenschema gemaakt? Deel je mening in een reactie via het formulier onder dit artikel.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer