WPLounge
WooCommerce subscription
Home » WooCommerce » Verkoop abonnementen met “WooCommerce Subscriptions”

Verkoop abonnementen met “WooCommerce Subscriptions”

Wanneer je abonnementen wilt verkopen via je webshop, is WooCommerce met de juiste uitbreiding een goede optie. De extensie WooCommerce Subscriptions stelt je in staat om makkelijk abonnementen of diensten aan te bieden.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Waarschijnlijk ben je al bekend met online abonnementen als je ooit een premium WordPress-plugin hebt gekocht. Je sluit dan vaak een abonnement af voor een jaar, waarbij je ieder jaar moet betalen om toegang te houden tot updates en ondersteuning.
Abonnementen aanbieden als verdienmodel kan een interessante optie zijn voor zowel de klant als leverancier. Het voordeel voor ondernemers is dat je een bepaalde zekerheid hebt van inkomsten. Het voordeel voor klanten: ze weten waar ze aan toe zijn.

WooCommerce abonnementen

Met de extensie WooCommerce Subscriptions kun je abonnementen verkopen in je WooCommerce-webshop.
Je kunt bijvoorbeeld een “product van de maand”-club starten. Als een klant hier lid van wordt, krijgt de klant iedere maand een product opgestuurd voor een vaste prijs. Of je kunt iedere maand een digitaal product, bijvoorbeeld een magazine of ebook leveren voor een vast bedrag per maand of per jaar.
De belangrijkste eigenschappen van de WooCommerce Subscriptions uitbreiding:

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
  • Je kunt abonnementen zowel toepassen op digitale als fysieke producten
  • Aanbieden van zowel handmatige als automatische verlenging
  • Mogelijkheden wat betreft het upgraden of downgraden van abonnementen
  • Maak gedetailleerde rapportages van alle afgesloten abonnementen.

WooCommerce Subscriptions

WooCommerce Subscriptions kost $199 voor één website, $249 voor vijf websites of $399 voor 25 websites. In alle drie de gevallen zit één jaar updates en support bij de prijs inbegrepen.

WooCommerce SubscriptionsDe plugin geeft je de mogelijkheid om zelf een “billing schedule” te maken. Zo kun je precies kiezen hoe vaak en hoe veel je klanten moeten betalen voor je abonnement. Meer dan 25 betaalproviders zijn “compatible” met de extensie, waaronder Stripe en Mollie Recurring. Door één van de ondersteunde betaal-services te koppelen worden de betalingen van abonnementen automatisch voor je afgehandeld. Als je WooCommerce ook nog koppelt aan Moneybird kun je het zelfs voor elkaar krijgen dat er automatisch gefactureerd wordt.

WooCommerce Subscriptions productDe WooCommerce Subscriptions-extensie geeft klanten ook de mogelijkheid om hun eigen abonnement te beheren. Zo kunnen ze upgraden of juist downgraden zonder contact met je op te nemen. Dit neemt jou als webshop-eigenaar veel werk uit handen. Bovendien stuurt de extensie automatisch notificaties als een abonnement bijna verloopt, zodat je klanten nooit vergeten om hun abonnement te verlengen.

Tot slot zitten er geavanceerde rapportages in de extensie, waardoor je precies kunt bijhouden hoe veel abonnees jouw dienst of product heeft én hoe veel omzet je hebt gegenereerd.

WooCommerce MemberPress

MemberPress

Een andere interessante plugin voor het aanbieden van WooCommerce abonnementen is MemberPress. Het is een erg populaire plugin en makkelijk in gebruik. Met MemberPress maak je eenvoudig een lidmaatschapswebsite waarbij je automatisch prijzen, login, account en bedankpagina’s kan instellen.

Verkoop van cursussen met MemberPress

MemberPress is erg geschikt voor het maken en verkopen van cursussen. Het biedt een interactieve leerervaring voor leden, en richt zich op het voltooiingspercentage van de cursus. Een handige toevoeging hierbij is ‘Content Dripping’. Met Content Dripping is het mogelijk om na een vooraf ingestelde tijd bepaalde content aan leden te tonen. Dit is een erg handige functie bij het verkopen van online cursussen of trainingen. Een nadeel van MemberPress is dat het aantal betalingsopties beperkt is. Alleen de drie populairste aanbieders worden ondersteunt: PayPal, Authorize.net en Stripe.

MemberPress kost $149 per jaar voor één website inclusief support en updates.

Tot slot

Als je het goed aanpakt, kan het verkopen van abonnementen erg winstgevend zijn. Echter dien je eerst te investeren in een goed product zoals MemberPress of WooCommerce Subscriptions. Zeker voor het aanbieden van online cursussen of het aanbieden van software is een constructie met WooCommerce abonnementen een interessante optie.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

1 reactie

  • Klinkt goed! Weet jij of het ook mogelijk is om een subscription en koop mogelijkheid op dezelfde productpagina te tonen?

Partners