WPLounge
Home » WooCommerce » Verkoop abonnementen met “WooCommerce Subscriptions”

Verkoop abonnementen met “WooCommerce Subscriptions”

Met de extensie WooCommerce Subscriptions kun je abonnementen verkopen in je WooCommerce-webshop. Je kunt abonnementen zowel toepassen op digitale als fysieke producten.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Je kunt bijvoorbeeld een “product van de maand”-club starten. Als een klant hier lid van wordt, krijgt de klant iedere maand een product opgestuurd voor een vaste prijs. Of je kunt iedere maand een digitaal product, bijvoorbeeld een magazine of ebook leveren voor een vast bedrag per maand of per jaar.

WooCommerce Subscriptions

WooCommerce Subscriptions kost $199 voor één website, $249 voor vijf websites of $399 voor 25 websites. In alle drie de gevallen zit één jaar updates en support bij de prijs inbegrepen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Black Friday is nu actief: 25% korting + veel gratis extras!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

WooCommerce SubscriptionsDe plugin geeft je de mogelijkheid om zelf een “billing schedule” te maken. Zo kun je precies kiezen hoe vaak en hoe veel je klanten moeten betalen voor je abonnement. Meer dan 25 betaalproviders zijn “compatible” met de extensie, waaronder Stripe en Mollie Recurring. Door één van de ondersteunde betaal-services te koppelen worden de betalingen van abonnementen automatisch voor je afgehandeld. Als je WooCommerce ook nog koppelt aan Moneybird kun je het zelfs voor elkaar krijgen dat er automatisch gefactureerd wordt.

WooCommerce Subscriptions productDe WooCommerce Subscriptions-extensie geeft klanten ook de mogelijkheid om hun eigen abonnement te beheren. Zo kunnen ze upgraden of juist downgraden zonder contact met je op te nemen. Dit neemt jou als webshop-eigenaar veel werk uit handen. Bovendien stuurt de extensie automatisch notificaties als een abonnement bijna verloopt, zodat je klanten nooit vergeten om hun abonnement te verlengen.

Tot slot zitten er geavanceerde rapportages in de extensie, waardoor je precies kunt bijhouden hoe veel abonnees jouw dienst of product heeft én hoe veel omzet je hebt gegenereerd.

Beoordeel dit artikel

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

1 reactie

  • Klinkt goed! Weet jij of het ook mogelijk is om een subscription en koop mogelijkheid op dezelfde productpagina te tonen?

Adverteerders

Vimexx-bannerWebsiteOffertes.nl banner WPLounge
Hulp op afstand banner

Black Friday! Elegant Themes & Divi: 25% korting op alle Divi abonnementen + veel gratis extras! Ga naar Elegant

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:30 to 17:00