WPLounge
WordPress 3.9
Home » WordPress Algemeen » WordPress 3.9 nu beschikbaar

WordPress 3.9 nu beschikbaar

WordPress 3.9 is zojuist uitgebracht. Ondanks wat men eerder dacht, zit er in WordPress 3.9 geen front-end editor. In dit artikel alles over de nieuwe versie van WordPress.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Een verbeterde visuele editor

WordPress 3.9 brengt onder andere een volledig verbeterde WordPress editor. WordPress claimt dat de nieuwe editor sneller is en prettiger werkt. Ook kun je nu tekst van buiten WordPress in je visuele editor plakken, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over opmaak. Hierover zegt men bij WordPress zelf:

The updated visual editor has improved speed, accessibility, and mobile support. You can paste into the visual editor from your word processor without wasting time to clean up messy styling. (Yeah, we’re talking about you, Microsoft Word.)

Afbeeldingen bewerken in WordPress

Het bewerken van afbeeldingen kan nu heel eenvoudig vanuit WordPress zelf worden gedaan. Je kunt ze direct (vanuit de editor) groter en kleiner maken.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.
WordPress 3.9
Sneller afbeeldingen aanpassen.

Naast dit alles, kun je afbeeldingen nu ook door middel van drag & drop in je pagina of bericht slepen.

Galleries

Ook galleries zien er in je editor nu hetzelfde uit als op je uiteindelijke pagina of bericht.

gallery-wp39

Widgets en headers

Wanneer je nu widgets en headers aanpast via Weergave > Aanpassen, zie je meteen hoe dat erop je website uit gaat zien. Ideaal, want normaal was het vaak nog maar de vraag hoe een widget er uit zou zien als je hem opsloeg.

Nieuwe theme browser

Ook the theme browser is aangepast (verbeterd). Wanneer je vanuit WordPress een nieuw thema gaat zoeken of installeren, ziet het er stukken beter uit dan voorheen.

Theme Browser WordPress 3.9

Praat mee!

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

17 reacties

 • Volledig verbeterde Word Press editor?? Ik kan niet eens iets typen in het editor vak… Oftewel: ik kan geen enkele pagina aan mijn website toevoegen. Als ik bestaande pagina’s open, toont de editor NIETS meer; aanpassen is dus ook niet mogelijk…. Ik zit totaal klem. Kan iemand aangeven hoe ik een vorige versie terug kan zetten? Eerder had ik geen problemen…

  • Beste Hans,
   Heb je een backup gemaakt voordat je je site hebt geüpdatet? Wat is de URL van je website? Welk thema gebruik je en welke plugins gebruik je?
   Groeten,
   Wouter

 • Heb 3.9 zojuist geinstalleerd, erg tevreden. Ben erg benieuwd wat WordPress 4 gaat brengen!

 • Zelfde problemen als hans! Editer doet helemaal niks meer en ook de widgets kan ik niet meer aanpassen. Baal er stevig van dat ik geupdate heb zeg..

 • Bij het updaten loopt de site vast en toont daarna alleen de onderhoudsmodus. Kan zelfs niet meer inloggen. Gelukkig kon ik middels een backup weer terug. Nogmaals testen op een tweede site die ik beheer, loopt ook hopeloos vast. Er komen geen foutmeldingen tijdens de upgrade, het proces blijft hangen en er gebeurt niets meer. De site geeft de onderhoudsmelding. Ook hier kan ik niet meer inloggen. Gelukkig is dit een testsite, kan dus geen kwaad.
  Loop ik nu risico dat de automatische update mijn site’s gaat upgraden en dus platlegt? Ik beheer 4 site’s, zit daar natuurlijk niet op te wachten. Of begrijp ik het goed dat de automatische update alleen binnen de bestaande versie werkt en niet van bv 3.8 naar 3.9, maar wel van 3.8.x naar 3.8.y?
  Automatische update toch maar uitzetten?

  groeten, Hanry Doorn

 • Ik heb verschillende WordPress sites draaien, op verschillende servers.
  En overal de melding dat de update mislukt is, omdat er ergens op een regel een fout zit.

  Blijf dus nog even op 3.8.2. zitten.

 • Laat ons hopen dat WordPress 4 eens junk uit het CSS gaat halen en de hele structuur van alle websites kan gaan verbeteren met het zicht op zoekmachineoptimalisatie.

 • Dank voor je snelle reactie op m’n vragen!
  Ik heb de foutmelding die je krijgt achterhaald:
  Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /public/sites/www.hdoorn.nl/wp-admin/includes/update-core.php on line 891
  Kan ik hier zelf iets mee oplossen, of ligt de fout elders?
  Alvast bedankt voor je antwoord.

  • Dit kan aan meerdere dingen liggen. De makkelijkste manier om tóch te updaten naar 3.9 is het handmatig te doen (via FTP).

   Succes,
   Wouter

 • Hoe kan ik een rand toevoegen aan een afbeelding? In 3.8 kon je soort van margin instellen om je afbeelding heen, zodat de tekst niet te veel plakte. Nu kan het niet meer handmatig. Enig idee? Thanks alvast!

 • Update lukt niet helaas, blijft hangen, bij het updaten van de database. backup terug gezet. iemand een idee waarom dit is? Gebruik van bepaalde plug-ins ouzo? Het gaat om een wp + woo-commerce site

 • Hallo, ik krijg op geen enkele manier de update 3.9 en 3.9.1 in beeld, niet op mijn dashboard en ook niet in de updates. Hoe kan dit?

  Groeten

  • Probeer dan handmatig te updaten. Eerst even een backup maken. Daarna alle bestanden uit je installatie vervangen door die van de nieuwste WordPress, behalve wp-config.php en je wp-content map. WordPress zal dan aangeven dat je database achterloopt en vervolgens zou je met een druk op de knop je database moeten kunnen bijwerken. Erg kort beschreven, ik zal er binnenkort een artikel over schrijven. Zorg dat je eerst een volledige backup van zowel je database als je bestanden maakt!

   Jelle

Partners