WPLounge
Marktaandeel WordPress
Home » WordPress Algemeen » Het marktaandeel van WordPress

Het marktaandeel van WordPress

WordPress bestaat al meer dan 10 jaar (meer over de geschiedenis van WordPress lees je hier) en groeit nog steeds. Het is inmiddels het meest populaire Content Management Systeem (CMS) ter wereld en volgens WordPress zelf draait maar liefst 20 procent van het internet op WordPress. Dit is overigens inclusief blogs die op WordPress.com draaien.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Marktaandeel WordPress
Zo’n 47 procent van alle websites die op een CMS draaien, gebruikt WordPress.

Dit artikel is gebaseerd op data van BuiltWith.com. Hier is te zien hoe veel van de websites die op een CMS draaien, WordPress gebruiken. Volgens de meest recente data van BuilWith.com draait ruim 47 procent van de websites met een CMS, op WordPress. Zo’n 35 procent draait op “overige” systemen en daarna pas volgen Joomla, Drupal en zelfs Blogger (2 procent).

Top 10.000 websites

Naast “the entire internet”, heeft BuiltWith.com ook data over de “top 10K websites”. Ook hier heeft WordPress een enorm marktaandeel; zo’n 45 procent.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Bij de “top million websites” is het marktaandeel meer dan 52 procent.

Om te bepalen welke websites binnen de “top” vallen, maakt BuiltWith.com gebruik van data van Alexa en Quantcast.

Marktaandeel WordPress themes

Naast het gebruik van Content Management Systemen, wordt ook gemeten (wanneer dat mogelijk is) welke WordPress themes het meest gebruikt worden.

Marktaandeel WordPress themesOp nummer één, twee en drie vinden we natuurlijk de drie meest gebruikte standaard WordPress themes terug; Twenty Eleven (14.5%), Twenty Ten (10.8%) en Twenty Twelve (10.6%). Daarna volgt “Thesis“, een bekend WordPress-framework.

Twenty Thirteen staat op de vijfde plek en Twenty Fourteen is (nog) niet in de top 10 te bekennen.

Avada

Avada is het meest gedownloade premium WordPress theme op Themeforest.net. Dit zie je ook terug in de top 10; zo’n twee procent van alle WordPress-websites gebruikt het Avada-theme.

Marktaandeel WordPress hosting

Ook de (wereldwijde) marktaandelen van WordPress-hosting valt op te zoeken.Hieruit blijkt dat WPEngine zo’n 85% van de “top 10.000 WordPress-websites” host, en zo’n 57% van de “top 100.000”.

De grootste WordPress-hostingpartij ter wereld is InMotion Hosting.

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer