WPLounge
WordPress januari 2020 nieuws (1)
Home » WordPress Algemeen » De WordPress highlights van januari 2020

De WordPress highlights van januari 2020

We blikken terug op de afgelopen maand. Na een jaar waarin veel is gebeurd in WordPress-land, begon 2020 met enkele nieuwe releases en aankondigingen. Lees verder over wat er in januari allemaal is gebeurd in relatie tot WordPress.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.
WordPress januari 2020 nieuws (1)
Januari 2020: het laatste WordPress nieuws

Nieuwe Gutenberg releases: versie 7.2 en 7.3

Gutenberg 7.2, de eerste Gutenberg-release van 2020, werd op 8 januari geïntroduceerd en omvatte meer dan 180 wijzigingsvoorstellen van zo’s 56 bijdragers. De eerste release werd snel opgevolgd door Gutenberg 7.3. Nieuwe functies zijn onder meer een nieuw knoppenblok, ondersteuning bij het toevoegen van links aan media- en tekstblokken, verbeteringen in het navigatie- en galerijblok, prestatieverbeteringen en toegankelijkheidsverbeteringen. Deze releases bevatten ook veel extra verbeteringen, fixes, nieuwe API’s, documentatie en meer.

Wil je betrokken raken bij het bouwen van Gutenberg? Bekijk dan eens de Core team blog en het #core-editorkanaal in de Making WordPress Slack-groep.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Voorstel voor een XML Sitemaps Feature Plugin

In juni 2019 heeft een team van bijdragers een functie-plugin voorgesteld die gestandaardiseerde XML-sitemaps naar WordPress Core zou brengen. Sindsdien heeft het team eraan gewerkt dit te realiseren en heeft nu een werkende plugin gepubliceerd om deze nieuwe mogelijkheid te demonstreren.

Core sitemaps feature plugin
Hij is er, de Core Sitemaps Feature plugin

De plugin is nog in ontwikkeling, maar de meegeleverde functies bieden al de broodnodige functionaliteit waar alle WordPress-sites van kunnen profiteren. Je kunt de plugin installeren vanaf je WordPress-dashboard of hier downloaden.

Nieuwe meetings omtrent Block-Based Thema’s

Het Theme Review Team heeft aangekondigd dat ze tweewekelijkse bijeenkomsten zullen houden in het #themereview-kanaal, gericht op het bespreken van op blokken gebaseerde thema’s. Als je geïnteresseerd bent in het bespreken van thema’s in het kader van het volledige site-bewerkingsraamwerk van Gutenberg, ben je ook namens het WP team welkom.

Andere WordPress gebeurtenissen in januari

  • Het core-team is begonnen met werken aan WordPress 5.4 en heeft een planning gemaakt met een samenvatting. Je kunt alle updates omtrent de 5.4 WP versie volgen door de versietag op het Core-teamblog te bekijken.
  • Het WordCamp Asia-evenement zal deze maand plaatsvinden. Dit wordt het grootste WordPress-evenement in de regio, waar ongeveer 1500 WordPress-enthousiastelingen uit de hele wereld samenkomen.
  • Twee WordPress communityleiders, @chanthaboune en @andreamiddleton, werden genomineerd voor de CMX-prijzen, waarbij @andreamiddleton de prijs won voor Executive Leader van een Community Team.
  • Er is een functie-plugin voorgesteld die lazy loading afbeeldingen introduceert in WordPress Core, wat een grote stap zal zijn in het verbeteren van siteprestaties.
  • Het Core-team heeft een uitgebreide en informatieve FAQ samengesteld om nieuwe bijdragers te ondersteunen in hun betrokkenheid.
  • Een belangrijke aspect van Gutenberg is de mogelijkheid om de blokeditor te besturen. Er zijn al een aantal API’s die de functie regelen, maar er is een licht gebrek aan consistentie en ontbrekende API’s. In januari is er een methode voorgesteld om dit aan te pakken.
  • Het ontwerpteam heeft gedetailleerde informatie gepubliceerd over de recente ontwerpverbeteringen in Gutenberg.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer