WPLounge
Home » WooCommerce » De 10 beste WooCommerce themes (2018)

De 10 beste WooCommerce themes (2018)

De 10 beste WooCommerce themes (2018)

Als je een WooCommerce-webshop hebt, dan wil je dat deze een mooie layout heeft. Daarnaast wil je natuurlijk dat het theme dat je gebruikt snel is en dat jouw layout goed converteert.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Je kunt voor je WooCommerce-webshop natuurlijk kiezen voor het gratis Storefront-theme van WooCommerce. Dit is een gratis (framework-)theme dat er goed uit ziet en bovendien snel laadt. Doordat het gemaakt is door de mensen achter WooCommerce, weet je ook zeker dat dit theme goed werkt met WooCommerce.

In dit artikel zet ik de beste WooCommerce themes van 2018 op een rij. Dit zijn niet alleen maar themes die specifiek gemaakt zijn voor WooCommerce, maar ook multifunctionele themes die compatible zijn met WooCommerce.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

1: Divi ($89 voor 85+ themes)

Divi WooCommerce webshop voorbeeld
Voorbeeld van een WooCommerce-webshop gemaakt met Divi.

Het theme Divi van Elegant Themes is met afstand ons favoriete WordPress-theme omdat je er letterlijk alles mee kunt doen. De “Divi Builder” is een krachtige drag & drop tool waarmee je je website precies zo kunt inrichten zoals jij dat wilt. Met de Divi Shop Module kun je bovendien een WooCommerce-webshop aan je Divi-website toevoegen. Een ander groot voordeel van Divi is dat het theme in een pakket komt met meer dan 85 andere themes, zoals Extra en een hoop meer. Je betaalt dus eigenlijk maar $1 per theme!

Bekijk Divi »

2: Bookshop ($39)

Bookshop WooCommerce theme

Bookshop van WooCommerce is een theme voor het (gratis) Storefront-framework. Dit theme kost $39, wat een goede prijs is. Zeker als je bedenkt dat je één jaar aan updates en support krijgt. Dit theme is in eerste instantie gemaakt voor een boekwinkel, maar kan zeker ook voor andere soorten producten gebruikt worden. Een ander groot voordeel van dit theme is dat het gemaakt is door de makers van WooCommerce, waardoor je zeker weet dat er nooit problemen zullen zijn tussen het theme en de WooCommerce-plugin.

Bekijk Bookshop »

3: Arcade ($39)

Arcade WooCommerce theme

Ook Arcade is een Storefront child theme, van de makers van WooCommerce. Arcade is een theme dat perfect is voor een gaming-webshop. De layout van Arcade is clean en simpel, waardoor je volledig kunt focussen op het converteren van je bezoekers. Bovendien is het gebouw op het Storefront-framework, waardoor je ook veel (gratis en premium) Storefront-extensies kunt installeren om je webshop met extra functionaliteit uit te rusten.

Bekijk Arcade »

4: Storefront (gratis)

Storefront Framework

Storefront is het gratis framework voor WooCommerce. Het is een redelijk eenvoudige layout, waardoor er veel ruimte is voor eigen aanpassingen. Dit kun je doen door zelf een child theme te maken voor Storefront, of natuurlijk door één van de WooCommerce themes te kopen.

Bekijk Storefront »

5: Mr. Tailor (tijdelijk $39)

Mr Tailor

Mr. Tailor is een theme van de developer GetBowtied. Hij is nu tijdelijk afgeprijsd, waardoor je slechts $39 betaalt. Met Mr. Tailor kun je vrij eenvoudig een WooCommerce-webshop neerzetten. Het theme wordt regelmatig geüpdatet en heeft meer dan 6000 gebruikers wereldwijd. GetBowtied is een Envato Elite-developer, wat inhoudt dat ze regelmatig updates uitbrengen en door Envato zijn aangemerkt als betrouwbaar. Het theme ziet er enorm strak uit en heeft verschillende layouts, die je allemaal met Visual Composer kunt samenstellen.

Bekijk Mr. Tailor »

6: Shopkeeper (tijdelijk $39)

Shopkeeper

Net als Mr. Tailor is Shopkeeper een WooCommerce-theme van GetBowtied. Bij WPLounge zijn we fan van deze themes, omdat ze er ontzettend goed uit zien, maar ook goed in elkaar zitten. Net als Mr. Tailor is Shopkeeper tijdelijk afgeprijsd, waardoor je het theme nu voor $39 kunt kopen.

Bekijk Shopkeeper »

7: Flatsome ($59)

Flatsome

Flatsome is een WooCommerce-theme dat veel verschillende layouts beschikbaar heeft. De afbeelding hierboven geeft een idee van wat er allemaal mogelijk is met Flatsome. Om meer voorbeelden te zien, kun je het beste via de onderstaande knop de verschillende “theme demos” bekijken. Flatsome heeft een Google Page Speed-score van 98/100, en is bovendien volledig geïntegreerd in de WordPress Customizer, waardoor je vanuit de Customizer gemakkelijk je layouts kunt aanpassen.

Bekijk Flatsome »

8: Savoy ($59)

Savoy

Savoy is hét theme om een minimalistische en moderne WooCommerce-webshop te bouwen. Net als sommige van de hierboven genoemde themes komt Savoy met Visual Composer, zodat je met drag & drop layouts kunt bouwen. Er zit een functie in voor productvideo’s en er ligt een grote nadruk op performance, zodat je webshop snel laadt. Om een beter beeld te krijgen van Savoy, raad ik je aan om via de knop hierbeneden de theme demo te bekijken.

Bekijk Savoy »

9: OceanWP (gratis)

OceanWP

Eén van de populairste gratis WordPress themes van dit moment is OceanWP. OceanWP is ook zeer geschikt voor het bouwen van WooCommerce-webshops. Het gratis theme heeft één van de hoogste ratings op WordPress.org. Op de website van OceanWP kun je bovendien allerlei extensies kopen die het theme uitbreiden met handige extra’s.

Bekijk OceanWP »

10: Shop Isle (gratis)

Shop Isle

Shop Isle is een gratis WooCommerce-theme voor het bouwen van je webshop. Het is gemaakt door ThemeIsle, een partij die ook premium WordPress themes maakt. Shop Isle ziet er strak uit en beschikt over alle features die je van een WooCommerce-theme zou verwachten.

Bekijk Shop Isle »

Meer?

Op zoek naar meer WooCommerce-themes? Kijk dan eens op de pagina: WooCommerce themes. Ook op Themeforest vind je veel geschikte themes.

Beoordeel dit artikel

(4 ratings, gemiddeld: 4,00 van de 5)

Wouter Postma

Oprichter WPLounge. Blogt ook in het Engels op WPLounge.org.

Gratis op de hoogte blijven?

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte
te blijven over ontwikkelingen in WordPress!

Reageer

Advertenties

Blijf op de hoogte!

Scroll Up
Open chat
Skip to content