WPLounge
Weggeefactie
Home » WordPress Plugins » De beste winactie plugins voor WordPress

De beste winactie plugins voor WordPress

Ben je opzoek naar een snelle en eenvoudige manier om weggeefacties te organiseren? Met behulp van de beste WordPress winactie plugins kan je prachtige weggeefacties maken. 

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Winacties zijn een prima manier om nieuwe bezoekers naar je website te trekken, leads te generen en je webshop omzet te verhogen. Er zijn talloze plugins die je hiervoor kun gebruiken. Wij vergelijken de beste twee plugins waarmee je makkelijk een actie kan starten op je WordPress website.

Wat zijn de voordelen van een weggeefactie?

Er zijn veel voordelen, door een weggeefactie kan je het aantal social media volgers een boost geven. Dit doe je door je bezoekers te vragen om je pagina leuk te vinden en te volgen voor extra punten. Hoe meer punten een deelnemer weet te verzamelen, hoe hoger de kans is dat men in de prijzen valt.
Zo kan je deelnemers vragen om zich in te schrijven voor je nieuwsbrief om mee te doen aan de wedstrijd. Het verzamelen van email helpt ook om leads te creëren, die je kan weer gebruiken om ze om te zetten in verkopen. Of je kunt je merk promoten en de bekendheid van je bedrijf vergroten. Zoals je ziet, zijn weggeefacties een goede manier om je bedrijf te laten groeien. Laten we eens kijken naar de verschillende WordPress plugins.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Simple Giveaways plugin

De Simple Giveaways plugin is eenvoudig te gebruiken en biedt ondersteuning voor widgets en shortcodes. Na het installeren en activeren van deze gratis plugin verschijnt er een nieuw menu item ‘Giveaways’. Klik op ‘Add New’ om een nieuwe winactie aan te maken. Iedere stap heeft een duidelijke uitleg, als eerste dien je te bepalen aan wie en hoe je de weggeefactie wilt aanbieden.

Simple Giveaway General

Hier kan je het aantal inzendingen beperken of prijzen alleen weggeven aan ingelogde gebruikers. Algemene instellingen zijn te wijzigen bij het menu item ‘settings’. Hier kan je bijvoorbeeld aangeven of je het aantal punten wilt laten zien of de uiteindelijke winnaars.
Bij iedere weggeefactie moet je een aantal regels opstellen voor een goed resultaat. Ook voorkom je met duidelijke voorwaarden dat je niet voor ongewenste verassingen komt te staan. En je wilt ervoor zorgen dat deelnemers op de hoogte zijn van de regels, zodat ze deze volgen om de prijs te winnen.

Simple Gateways instellen

Bij de optie ‘Scheduling‘ stel je de begin en einddatum in van de winactie. Ook kan je een datum opgeven wanneer de actie van start gaat en de datum waarop de winnaar gekozen wordt. De volgende stap is het opgeven van de prijsinformatie. Geef de prijs een naam en bepaal de regels voor deelname.

Puntensysteem instellen

Een goede winactie heeft een puntensysteem om deelnemers te verleiden zich in te schrijven voor de nieuwsbrief of social media kanalen te volgen. Met de optie ‘Extra Entries” stel je deze voorwaarden in om extra punten te verdienen en zo dichter bij een prijs te komen. Verwijs ze naar een specifieke link of naar je social media pagina. Een prima manier om de bekendheid van je website te vergroten!

Simple Giveaways links
(klik voor groter)

Geef je deelnemers extra punten door een bepaalde link te bezoeken. Een aantal opties zijn alleen te gebruiken met de premium versie van Simple Gateways.

Simple Gateways koppelen

Hoeveel de gratis versie op zichzelf al veel mogelijkheden biedt, is er de mogelijkheid om Simple Gateways Premium te koppelen aan bijvoorbeeld Facebook, WooCommerce en MailChimp.

Simple Gateways Koppelen

MailChimp-integratie is bijvoorbeeld erg handig om je email aanmeldingen te laten groeien. Al met al is Simple Gateways een erg handige plugin met veel opties waarmee je snel een winactie kan opzetten.

RafflePress plugin

De tweede winactie plugin die we bekijken is de RafflePress plugin. Ook met RafflePress kan je eenvoudig een weggeefactie maken, zeker met behulp van standaard templates die je kan gebruiken.

Een winactie toevoegen

Na het installeren en activeren van de RafflePress plugin, ga je naar het RafflePress dashboard.

RafflePress nieuwe actie

Hier staat een overzicht van alle winacties, om een nieuwe actie te maken klik je op ‘Add New’. In het volgende scherm verschijnen acht verschillende templates.

RafflePress templates
(klik voor groter)

Iedere template is gemaakt met een specifiek marketingdoel waaronder je emaillijst vergroten, verwijs een vriend actie en het laten groeien van social media kanalen. Wij kiezen hier voor de ‘Classic Giveaway‘.

Winactiedetails instellen

Winactie instellen RafflePressDit is het venster dat je ziet wanneer je een sjabloon hebt gekozen. Geef de wedstrijd eerst een naam en voeg vervolgens de details van de prijs toe. Vergeet niet de juiste start en eind tijd van de actie.

Acties en invoeropties toevoegen

Acties RafflePress

Nu de prijsgegevens zijn ingevoerd, is de volgende stap het toevoegen van de acties die deelnemers kunnen ondernemen om mee te doen aan de winactie. Klik op ‘Actions‘ in de linkerzijbalk, je ziet dan een lijst met acties, gerangschikt op doelen.

RafflePress tweet een bericht

Deze actie vraagt een bezoeker om een vooraf gedefinieerde bericht naar zijn volgers te tweeten. Hierbij kan je kiezen hoeveel punten een deelnemer krijgt bij het tweeten van het bericht. En zo zijn er veel meer acties die je kan toevoegen om punten te verdienen. Zoals het bezoeken van een Facebook pagina of het bekijken van een YouTube video.

Het ontwerp aanpassen

Nu is het tijd om het winactie ontwerp aan te passen, klik hiervoor op ‘Design’ in de linkerzijbalk.

RafflePress Design

De ontwerpopties zijn eenvoudig aan te bewerken, zoals het lettertype, kleur van de knoppen en de achtergrondkleur van de pagina. Er is ook een mogelijkheid om een achtergrondafbeelding te selecteren. Klik op ‘Save‘ als je klaar ben om door de gaan naar de volgende stap.

RafflePress instellingen

Bij de instellingen stel je de voorwaarden in van je winactie. Voor het opstellen van de algemene voorwaarden heeft RafflePress een handige generator die, door middel van een aantal vragen, nauwkeurige voorwaarden kan genereren.

RafflePress voorwaarden
Genereer voorwaarden voor je winactie

Vul de gegevens voor de weggeefactie en klik op ‘Generate Rules’. De relevante voorwaarden worden automatisch aangemaakt.
Om het aantal spam- aanmeldingen te verminderen, kan je overwegen om deelnemers eerst hun emailadres te laten verifiëren. Klik hiervoor op ‘Email Verification‘ en vul de juiste velden in. Nu zal iedere deelnemer eerst een email ontvangen met een bevestigingslink.

Aantal bezoekers van de winactie

Het bijhouden van het aantal deelnemers en bezoekers van de winactie-pagina kan door een Google Analytics trackingscript toe te voegen bij “Success Tracking”

RafflePress bezoekers
Gebruik Google Analytics voor tracking

Ook is er de mogelijkheid om deelnemers om te leiden naar een andere pagina nadat ze aan de wedstrijd hebben deelgenomen. Plaats de gewenste URL en klik op opslaan:

RafflePress redirect
Een redirect URL opgeven

De optie ‘social logins‘ laat bezoekers inloggen met hun Facebook account om te kunnen deelnemen aan de actie.

AVG-toestemming toevoegen

Om aan de privacywetgeving (AVG) te voldoen dien je een selectievakje toe te voegen waarmee gebruikers akkoord moeten gaan bij het registreren voor de weggeefactie. AVG is ook wel bekend onder de Engelse afkorting GDPR.

Gebruik reCAPTCHA voor extra beveiliging

Als laatste optie is er de mogelijkheid om een reCAPTCHA aan je winactie te koppelen. Hiermee voorkom je nep aanmeldingen, lees meer over reCAPTCHA en hoe je dat kan instellen.

RafflePress recaptcha
Beveilig je winactie met reCAPTCHA

RafflePress weggeefactie publiceren

Een RafflePress weggeefactie kan je op verschillende manieren publiceren. Zo kan je een RafflePress blok gebruiken in de Gutenberg editor, of gebruik een shortcode in een pagina of bericht. Laten we eerst eens kijken hoe je de winactie kunt publiceren met een Gutenberg blok. Maak een nieuw bericht aan voor je weggeefactie en voeg vervolgens een nieuw blok toe. In de zoekbalk zoek je naar ‘RafflePress’

RafflePress blok
RafflePress blok in Gutenberg

Klik op het RafflePress blok, er verschijnt een keuzelijst van alle winacties. Kies hier je winactie en de actie zal op je pagina verschijnen:

RafflePress Gutenberg
RafflePress als blok in Gutenberg

Als je tevreden bent met het resultaat, klik je op ‘Publiceren‘.

Tot slot is er ook nog de mogelijkheid om een shortcode te gebruiken voor het weergeven van een winactie. Ga hiervoor naar de lijst met winacties en klik op ’embed’ en vervolgens op ‘WordPress Shortcode‘. Onderaan deze pagina staat de shortcode van de actie. Onze eerste winactie had als shortcode [rafflepress id=”1″]Deze code plaats je in een bericht of pagina om zo de winactie te publiceren.

Is RafflePress gratis?

Er is een gratis versie van RafflePress, RafflePress Lite met alle basisfuncties die het mogelijk maakt om een eenvoudige winactie op te zetten. Maar het volledige pakket met veel meer mogelijkheden is waar het om draait. De Plus versie is er vanaf $49 per jaar wat geschikt is voor één website. Kijk hier voor een overzicht van alle prijzen en mogelijkheden.

RafflePress of Simple Gateways?

Hoewel de mogelijkheden van beide pakketten vergelijkbaar zijn, is onze favoriet RaffePress. De installatie opties zijn erg eenvoudig waarmee zelfs de beginnende WordPress gebruikers geen problemen mee zal hebben. Bovendien kan je met een paar klikken een winactie op je website plaatsen en gebruikmaken van een shortcode of een blok in de Gutenberg editor. Welke WordPress plugin gebruik jij voor het opzetten van een weggeefactie? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer