WPLounge
Photodune
Home » WordPress Algemeen » Goede stock foto’s voor op je WordPress-website

Goede stock foto’s voor op je WordPress-website

Iedere website valt of staat bij het wel of niet gebruiken van beeldmateriaal. Dit kunnen mooie “visuals” zijn, maar ook veel websites maken gebruik van “stock photos”.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Stock photos zijn foto’s die worden aangeboden voor op je website, in je folder en meer. Een bekende website voor het kopen van stock photos is iStockphoto. Hier zijn de foto’s echter vrij duur.

Alternatieven voor stock photos

Gelukkig zijn er ook alternatieven voor foto’s. Zo kun je op de bekende foto-site Flickr zoeken naar foto’s met het “Creative Commons”-license. Dit betekent vaak dat je de foto gratis mag gebruiken, zo lang je de fotograaf maar vermeldt.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Creative-Commons

Natuurlijk is het vermelden van de fotograaf vaak een nadeel. Je kunt dus ook op zoek gaan naar goedkope stock foto’s.

Photodune

Goedkope stock-foto’s vind je bijvoorbeeld op Photodune. Dit is de foto-website van Themeforest (aanbieder van Premium WordPress Themes).

Op Photodune betaal je – afhankelijk van het formaat van een afbeelding – vaak slechts een paar dollar voor een foto.

Photodune
Photodune

Meer van Envato

Het bedrijf achter zowel Themeforest als Photodune heet Envato. Zij bieden niet alleen premium WordPress themes aan op Themeforest, maar ook stockfoto’s op Photodune.

Daarnaast biedt Envato op een aantal andere websites nog een reeks mooie producten aan. Op VideoHive vind je bijvoorbeeld video’s die je kunt gebruiken voor je project. Op AudioJungle vind je audiobestanden die je kunt gebruiken voor je video’s en andere projecten. Op GraphicRiver vind je templates voor logo’s, visitekaartjes en meer grafische elementen. En tot slot, vind je op 3DOcean allerlei 3D-bestanden.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer