WPLounge
WordPress 3.6 Release Candidate
Home » WordPress Algemeen » WordPress 3.6 Release Candidate

WordPress 3.6 Release Candidate

Gisteren heeft WordPress een Release Candidate voor het nieuwe WordPress 3.6 beschikbaar gesteld. Hij is te downloaden op WordPress.org en de makers vragen iedereen het grondig te testen. Eventuele bugs kun je doorgeven in het Alpha/Beta-forum. Controleer altijd eerst even of de bug al bekend is. Dat doe je hier.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Om WordPress 3.6 te testen kun je de WordPress Beta Tester plugin downloaden. Ook kun je gewoon de laatste “release candidate” downloaden (op de eerder genoemde pagina). Wij adviseren je eerst een backup te maken óf deze versie alleen te testen. Installeer hem dus nog niet op je lopende WordPress-website!

Waarom duurt het zo lang?

Zoals bekend zou WordPress 3.6 er eigenlijk al op 20 mei zijn. Het is nu midden juli en er is eindelijk een Release Candidate. Daarover zegt men zelf:

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

“As you may have heard, we backed the Post Format UI feature out of the release. On the other hand, our slick new revisions browser had some extra time to develop. You should see it with 200+ revisions loaded — scrubbing back and forth at lightning speed is a thing of beauty.”
(Bron: WordPress 3.6 Release Candidate)

De Post Formats UI werd eerder al geschrapt. Het nieuwe versie-beheer heeft dus meer tijd gekost dan men dacht. Alles over de nieuwe functies in WordPress 3.6 lees je hier.

Wat is een Release Candidate?

Release Candidate (of RC) is een term die men in de software-ontwikkeling gebruikt voor een beta-versie die potentieel het eindproduct vormt. Ofwel, wanneer er geen significante bugs worden gevonden is deze versie klaar voor een release. In de fase waarin een Release Candidate wordt vrijgegeven zijn alle eventuele nieuwe functies al ontwikkeld, geprogrammeerd en getest via één of meerdere beta-versies.

Dit betekent dus ook dat een Release Candidate “code complete” is. Dat betekent dat de developers het erover eens zijn dat er géén nieuwe code meer zal worden geschreven voor deze update. Wel kan er nog code worden aangepast om bugs en andere fouten op te lossen.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer