WPLounge
Tien mooiste WordPress admin themes
Home ¬Ľ WordPress Plugins ¬Ľ 10 Mooiste WordPress admin themes (back-end)

10 Mooiste WordPress admin themes (back-end)

De WordPress back-end ziet er (zeker sinds versie 3.8) zeker niet lelijk uit, maar het kan zijn dat je niet helemaal tevreden bent. Als je dagelijks uren besteedt in de achterkant van je website en je bent niet tevreden over bepaalde elementen, is het wellicht verstandig hier verandering in aan te brengen. In dit artikel beschrijf ik de tien mooiste WordPress admin themes (back-end). Deze themes werken alleen aan de achterkant van je website; de voorkant zal er dus normaal uit blijven zien.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Eerder schreef ik al over het terugbrengen van de oude WordPress layout en legde ik tevens uit hoe je het kleurenschema kunt aanpassen. Als dit niet genoeg is, wordt het tijd voor een totaal nieuw uiterlijk van het admin gedeelte van je WordPress website. Wouter schreef eerder al over het pimpen van je WordPress admin omgeving en noemde twee themes die je hiervoor goed kunt gebruiken. In dit artikel ga ik in op meer admin themes, aangezien het aanbod aanzienlijk is toegenomen. Daarnaast is MP6 de standaard layout geworden in WordPress 3.8 (plugin is nog wel te downloaden op WordPress.org).

Bootstrap Admin

Bootstrap admin

Bootstrap Admin is een plugin die de layout van je WordPress back-end omzet in bootstrap. Bootstrap is een framework dat werd gemaakt door Twitter en is inmiddels erg populair in web applicaties. Het is dan ook geen wonder dat er een WordPress admin layout werd gemaakt met behulp van het Bootstrap framework. Veel witte en grijze achtergrondkleuren met blauwkleurige links zorgen voor een zeer strakke indruk. Dit thema is responsive; goed te gebruiken op mobiel en tablet.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes ¬Ľ¬Ľ
Lees meer over Divi.

Download: Bootstrap Admin (gratis, WordPress.org)

BluePress

BluePress

BluePress maakt – zoals je al raadt – veel gebruik van de kleur blauw. Dit theme heeft echter nog een aantal andere kleurenschema’s en is volledig responsive. Het thema heeft een social media achtige layout en lijkt erg op eerdere versies van de Facebook layout. Zit je dus veel op Facebook en vind je die layout prettig, dan is BluePress vast wat voor jou. BluePress is verkrijgbaar op CodeCanyon.net en is een premium plugin.

Download: BluePress ($12, CodeCanyon.net)

Cream 6

Cream 6

Cream 6 maakt alleen gebruik van CSS en maakt het WordPress admin gedeelte responsive. Het kleurenschema is donker en er zijn geen andere kleurenschema’s beschikbaar. Cream 6 is wel ‘licht’ en zal geen snelheidsveranderingen met zich mee brengen.

Download: Cream 6 (gratis, WordPress.org)

Forest

Forest

Forest is een behoorlijk grote plugin die de back-end van je WordPress website aanzienlijk verandert. Flat, overzichtelijk en zeer inspirerend. De login pagina wordt ook aangepast (kun jij ook weer aanpassen) en ook de lichtheid van het theme in zijn algemeen kun je aanpassen. Forest maakt daarnaast een menu aan de rechterkant van je website en past het linker menu aan. Zo kun je bijvoorbeeld sneller een nieuwe pagina toevoegen!

Forest heeft een achtergrondafbeelding die je altijd ziet. Deze kun je zelf aanpassen, maar let er wel op dat de tekst op veel plaatsen wit is! Een lichte achtergrondafbeelding zal voor problemen zorgen. Forest is responsive, heeft veel aanpassingsmogelijkheden en maakt gebruik van Google Fonts.

Download: Forest ($12, CodeCanyon.net)

Micropanel 2

Micropanel 2

Micropanel 2 is wellicht het meest overzichtelijke WordPress admin theme dat er beschikbaar is. Clean en responsive zijn twee termen die dit theme goed omschrijven. Er zijn een aantal aanpassingsmogelijkheden en dit is de tweede versie van het theme. Deze versie is sneller dan zijn voorganger en werkt bovendien beter.

Download: Micropanel 2 ($12, CodeCanyon.net)

WP Quick

WP Quick

WP Quick neemt je terug naar de tijd vóór WordPress 3.8 (nieuwe layout) en doet dat goed. Was jij een fan van de oude dashboard layout, dan is WP Quick zeker een goede kandidaat. Je kunt je eigen logo uploaden en de login pagina van je website aanpassen. WP Quick is responsive en werkt ook op Multisite (net als bijna alle admin themes die ik hier beschrijf).

Download: WP Quick ($15 / $ 25, WP Quick website)

Easy Blogging

Easy Blogging

Easy Blogging is een WordPress admin theme van WPMU DEV en verandert in eerste instantie niet veel. Jij kunt echter wel veel aanpassen! De plugin heeft een ‘easy’ modus waarin de layout totaal verandert. Hoe de layout eruit komt te zien, hangt van jou af.¬†De plugin voegt nieuwe icons toe waardoor het menu een stuk duidelijker zal worden voor mensen die met oudere systemen hebben gewerkt. Easy Blogging kost $ 7 meer dan andere WordPress admin themes en is verkrijgbaar op de WPMU DEV website. Je kunt ook¬†lid¬†worden van WPMU DEV voor $ 40 (per maand, maandelijks opzegbaar): je hebt dan toegang tot meer dan 350 premium plugnis en themes.

Download: Easy Blogging ($15 / $ 25, WP Quick website)

EZ WordPress Dashboard Skin

EZ WordPress

EZ WordPress Dashboard Skin laat je zelf je eigen layout maken . Je kunt kleuren kiezen en een accentkleur, zoals groen in de bovenstaande afbeelding. Hierdoor behoud je veel van de huidige layout maar kun je toch lichte aanpassingen maken. De plugin is premium en is verkrijgbaar op CodeCanyon.net.

Downloaden: EZ WordPress Dashboard Skin ($12, CodeCanyon.net)

Flaty

Flaty

Flaty draait om kleuren door de opvallende kleurcombinaties is Flaty dan ook anders dan haar concurrenten. Er zijn inmiddels tien kleurenschema’s beschikbaar. De plugin zal niet voor iedereen zijn weggelegd, maar er zullen zeker mensen zijn die Flaty een prettige layout vinden. Je kunt tevens je login pagina aanpassen en je eigen logo uploaden. Flaty is – net als veel andere WordPress admin themes – premium en verkrijgbaar bij CodeCanyon.net, een website van Envato.

Downloaden: Flaty ($12, CodeCanyon.net)

Modern Admin

Modern Admin

Ik heb de mooiste (vind ik zelf) bewaard voor het laatst: Modern Admin. Dit theme is overzichtelijk, rustig en vooral erg strak. Alles ziet er goed uit, niet te eentonig en ook niet te druk wat betreft het kleurgebruik. Modern Admin geeft je Рnet als veel andere plugins Рde mogelijkheid om je login pagina aan te passen, maar geen van de bovenstaande admin themes laat je dit zo uitgebreid doen als Modern Admin.

Je kunt alle icons aanpassen, uit een aantal mooie kleurenschema’s kiezen en nog veel meer. Modern Admin is wat mij betreft de absolute winnaar: het beste WordPress admin theme (back-end). Modern Admin is ook het vaakst gedownload: meer dan duizend mensen gingen je voor. Deze kopers gaven Modern Admin gemiddeld 4,5 van de 5 sterren: een zeer hoge rating dus.

Downloaden: Modern Admin ($12, CodeCanyon.net)

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer