WPLounge
ROSA theme WordPress café
Home » WordPress Themes » Beste WordPress themes voor restaurants en cafés

Beste WordPress themes voor restaurants en cafés

Er verschijnen steeds meer niche WordPress themes, geschikt voor één specifieke branche. Eerder schreef ik een artikel over de beste WordPress kapper themes en nu is het tijd voor de beste WordPress themes voor restaurants en cafés. Een website is immers belangrijk, aangezien veel hongerige mensen op hun telefoon of tablet naar een restaurant zoeken!

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Zoeken ze naar een restaurant of café, dan komen ze via Google Places natúúrlijk bij jou. Zodra ze op je website zitten, moet direct duidelijk worden waarom ze bij jou moeten eten. Ziet de website er super goed uit, dan is de kans uiteraard groter dat ze besluiten langs te komen. Kortom: zorg voor een strakke website. Begin bij een geschikt WordPress restaurant theme en laat Google de rest doen!

ROSA ($ 59)

ROSA theme WordPress café

Ik kan niet anders dan beginnen met ROSA: de absolute nummer één als het gaat om WordPress themes voor restaurants of cafés. Aan ROSA zou ik een heel artikel kunnen wijden, want zowel de features als het uiterlijk stellen niet teleur.  Het ROSA restaurant theme is overzichtelijk, clean, warm en dynamisch. Veel subtiele bewegingen als je naar beneden scrollt. Het theme heeft veel verschillende pagina templates voor bijvoorbeeld een menukaart en ook deze zien er erg goed uit. ROSA is WooCommerce-ready, dus je kunt ook producten aanbieden in je eigen webshop. Er zijn talloze shortcodes beschikbaar voor buttons, scheidingslijnen, tabs, sliders, reservatie-formulieren en nog veel meer.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

online-reserveren-restaurant-wordpressROSA werkt samen met het OpenTable systeem, zodat bezoekers op je website een tafel kunnen reserveren. Je kunt dit WordPress restaurant theme ook instellen als one-page theme en je kunt uitgebreid bloggen over allerlei zaken in de schitterend opgemaakte blog. Dit WordPress theme is uiteraard volledig responsive en retina-ready.

Hoewel ik geprobeerd heb negatieve punten te vinden, moet ik helaas toch toegeven: ROSA krijgt van mij absoluut 5 van de 5 sterren.

Meer informatie: ROSA | DEMO

Amici ($ 49)

Amici restaurant theme

Ook Amici is zeer geschikt als WordPress restaurant theme. Amici ondersteunt – net als ROSA – het OpenTable reserveringssysteem en ondersteunt ook WPML, zodat het mogelijk is je website in meerdere talen te maken. Amici ziet er net even anders uit dan de meeste WordPress restaurant themes en juist daarom staat het in deze lijst. Overzichtelijk, vrolijk en vooral clean. De sub-pagina’s worden op zeer creatieve wijze “uitgeklapt” uit het hoofdmenu, waardoor je het idee hebt door een menukaart te bladeren. Leuk gedaan.

Amici ondersteunt full-screen achtergrond afbeeldingen. Hier kun je leuk gebruik van maken door sfeerfoto’s van je restaurant of café te plaatsen, of juist van het eten. Geef je eigen sfeer aan dit WordPress theme met kleuren, foto’s en content.

Meer informatie: Amici | DEMO

Platonic ($ 49)
Platonic restaurant WordPress

Een vintage WordPress restaurant theme mocht uiteraard niet ontbreken. De vingate stijl is een lange tijd populair geweest, maar is nu pas op het hoogtepunt bij de vele restaurant en café themes voor WordPress. Het Platonic theme is responsive, bevat een één-klik-demo content vuller en geeft jou de mogelijkheid middels kleuren en foto’s een eigen uitstraling te geven aan je website. Het menu van Platonic (het eet-menu, als kaart) is uniek en erg leuk vormgegeven. Platonic ondersteunt de Visual Composer plugin, bevat een full-screen slider, laat klanten reviews achterlaten en zorgt voor een uitstekende eerste indruk.

Meer informatie: Platonic | DEMO

Beoordeel dit artikel

Jelle van der Schoot

Jelle van der Schoot is eigenaar van internetbedrijf Bootwebs en heeft WPLounge mede-opgericht. Samen met Wouter Postma schreef hij het boek WordPress - Een inspirerende handleiding.

Reageer

Partners