WPLounge
Hugo WordPress theme voor muzikanten en bands
Home » WordPress Themes » Beste WordPress themes voor muzikanten, DJs, bands, festivals en events

Beste WordPress themes voor muzikanten, DJs, bands, festivals en events

WordPress is uitgegroeid tot een CMS geschikt voor verschillende doeleinden en ook de muziekwereld kan gebruik maken van WordPress. Zit je in de muziekwereld en ben je op zoek naar een mooie website, dan kunnen deze WordPress themes voor muziekanten, DJs, bands, festivals en events je ongetwijfeld helpen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Hugo – Ultieme WordPress theme voor muzikanten, bands en DJs (demo »)

Hugo WordPress theme voor muzikanten en bands

HUGO tours en events overzicht Hugo is het absolute nummer één WordPress theme als het om de muziek-branche gaat. Of je nou een muzikant, DJ, producer, muzieklabel, vocalist, singer-songwriter of iets anders bent: doe je iets met muziek, dan is Hugo het beste WordPress theme voor jou. Ik ben zelden zó enthousiast als het om WordPress themes gaat: Hugo is het écht. Er zijn verschillende skins beschikbaar die je met één klik kunt importeren, waardoor het lastig is de juiste screenshots te plaatsen. Hugo is een WordPress theme met een zeer clean design, iets wat andere WordPress themes voor muzikanten vaak niet hebben.

Hugo Album overzichtHugo heeft custom post types voor evenementen en albums, waardoor je deze onderdelen de aandacht kan geven die ze verdienen. Het design is interactief: ga je met je muis over een album heen, dan komt er een plaat tevoorschijn. Dit soort kleine effecten zorgen voor een erg dynamisch geheel en juist dat maakt Hugo zo’n goed WordPress theme. De evenementen (ook wel tours genoemd in Hugo) zijn erg clean en overzichtelijk weergegeven met alle informatie erbij, zoals de datum en de locatie. Er is een grote update onderweg (op het moment van schrijven), waarin het mogelijk wordt albums en andere producten te verkopen (zowel digitaal als fysiek). Daarnaast krijgen artiesten ook een eigen custom post type en dus hun eigen overzichtspagina, vermoedelijk met hun eigen muziek en tour-schema. Dit WordPress theme voor muzikanten is in alle opzichten compleet en biedt zelfs een ingebouwde audio speler aan, die onderin de slider op de homepagina zichtbaar is. Al met al is Hugo een absolute aanrader voor iedereen die in de muziekwereld zit en op zoek is naar een website die klaar is voor de toekomst!

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Meer informatie over Hugo »

FWRD – Muzikanten & Bands WordPress theme (demo »)

FWRD Muzikanten & Bands WordPress theme

FWRD is een populair WordPress theme voor muzikanten, bands en zelfs DJs. FWRD komt met de Visual Composer Page Builder plugin (zie ook: Beste WordPress Page Builder plugins ») en beschikt over video achtergronden en parallax effecten. Dat het theme is gemaakt voor muzikanten, producers en bands blijkt uit het feit dat er een speciaal custom post type is aangemaakt voor evenementen/gigs, zodat bezoekers gemakkelijk op de hoogte kunnen blijven.

FWRD evenementen & audio playerEr is een ingebouwde audio player beschikbaar die zelfs ondersteuning biedt voor complete albums. Het verkopen van tracks, albums en merchandise is geen probleem door de WooCommerce ondersteuning (zie ook: Beste eCommerce WordPress themes »). Wil je zowel een Nederlandse als een Engelse website, dan kan dat met WPML: het theme is ‘WPML-ready’. Verder is FWRD (uiteraard) volledig responsive en ‘Retina HD’, waardoor de websites er ook op hoge resolutie schermen goed uitzien. Er zijn verschillende demo’s beschikbaar die je met één klik kunt importeren, er is dus weinig technische kennis nodig. Al met al een zeer professioneel en volledig premium WordPress theme voor muzikanten, bands, DJs, producers, singer-songwriters en meer!

Meer informatie over FWRD »

TheArtist – WordPress theme voor muzieklabels (demo »)

TheArtist - WordPress theme voor muzieklabels

TheArtist is – net als FRWD – een erg compleet WordPress theme dat bijzonder goed geschikt is voor muzieklabels, door de aanwezige overzichten voor artiesten, albums, evenementen en meer. Toch is TheArtist ook voor artiesten, DJs en vocalisten erg geschikt. De ingebouwde muziekspeler zorgt voor een levendige bezoekerservaring en werkt op alle apparaten, net als de rest van de website.

TheArtist - Lijst van evenementen/gigsEr is een Instagram koppeling aanwezig voor de laatste foto’s, een ingebouwd MailChimp formulier en dit premium WordPress theme komt gebundeld met de Visual Composer Page Builder plugin (ter waarde van $ 25), waardoor dit WordPress theme erg makkelijk te bedienen is. Het is mogelijk gallerijen toe te voegen na een evenement met foto’s, een ‘nog zoveel dagen’ teller toe te voegen aan je sliders en nog veel meer. TheArtist is een zeer compleet WordPress theme voor muzieklabels, producenten, DJs, bands en vocalisten.

Meer informatie over TheArtist »


Meer premium WordPress themes

Op zoek naar meer WordPress themes? Bekijk onze andere artikelen over specifieke WordPress themes:

Beoordeel dit artikel

Jelle van der Schoot

Jelle van der Schoot is eigenaar van internetbedrijf Bootwebs en heeft WPLounge mede-opgericht. Samen met Wouter Postma schreef hij het boek WordPress - Een inspirerende handleiding.

Reageer

Advertenties

Vimexx-banner
wpml_banner

Scroll Up Skip to content