WPLounge
Hugo WordPress theme voor muzikanten en bands
Home » WordPress Themes » Beste WordPress themes voor muzikanten, DJs, bands, festivals en events

Beste WordPress themes voor muzikanten, DJs, bands, festivals en events

WordPress is uitgegroeid tot een CMS geschikt voor verschillende doeleinden en ook de muziekwereld kan gebruik maken van WordPress. Zit je in de muziekwereld en ben je op zoek naar een mooie website, dan kunnen deze WordPress themes voor muziekanten, DJs, bands, festivals en events je ongetwijfeld helpen.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Exhibz – Event Conference WordPress Theme

Exhibz theme

Exhibz is een modern WordPress thema omtrent evenementen. Het thema wordt geleverd met 16 slimme demo’s, zodat je snel met je website kunt starten. Naast de speciaal ontworpen evenement templates, zijn er ook algemene opties die gebruikt kunnen worden voor bijna elk type website.

Als je goed overweg kan met Elementor is dit thema een goede keuze aangezien het compatibel is met de page builder. Terwijl de Exhibz sjablonen er geweldig uitzien en veel nuttige elementen bevatten, kunnen ze allemaal gemakkelijk worden aangepast met de ondersteunde page builder tool. Door deze templates te openen in de Elementor page builder kan je verschillende elementen aanpassen om zo dit kant-en-klare thema geschikt te maken voor de unieke vereisten van je evenement of conferentie. Bovendien krijg je meerdere stijlen voor je headers en footers, en compatibiliteit met de populaire WooCommerce, Contact Form 7, en MailChimp plugins.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Als je de homepage lay-outs van Exhibz bekijkt, zul je zien dat ze allemaal veel nuttige elementen bevatten om je te helpen je evenement te promoten. Denk hierbij aan sprekersprofielen, countdown timers, agenda’s en prijstabellen voor het tonen en vergelijken van de verschillende ticketing opties. Ook het tonen van een interactieve Google Map op je homepage of een ander deel van je website om de locatie van het evenement te delen is eenvoudig met Exhibz.

Met een indrukwekkende combinatie van functies en sjablonen, zou Exhibz moeten werken voor een breed scala van projecten.

Prijs: $35 | Meer info

FWRD – Music band & Musician WordPress Theme

FWRD Theme

FWRD is een populair WordPress theme voor muzikanten, bands en zelfs DJs. FWRD komt met de Visual Composer Page Builder plugin (zie ook: Beste WordPress Page Builder plugins ») en beschikt over video achtergronden en parallax effecten. Dat het theme is gemaakt voor muzikanten, producers en bands blijkt uit het feit dat er een speciaal custom post type is aangemaakt voor evenementen en gigs, zodat bezoekers gemakkelijk op de hoogte kunnen blijven.

FWRD evenementen & audio playerEr is een ingebouwde audio player beschikbaar die zelfs ondersteuning biedt voor complete albums. Het verkopen van tracks, albums en merchandise is geen probleem door de WooCommerce ondersteuning (zie ook: Beste eCommerce WordPress themes »). Wil je zowel een Nederlandse als een Engelse website, dan kan dat met WPML: het theme is ‘WPML-ready’. Verder is FWRD (uiteraard) volledig responsive en ‘Retina HD’, waardoor de websites er ook op hoge resolutie schermen goed uitzien. Er zijn verschillende demo’s beschikbaar die je met één klik kunt importeren, er is dus weinig technische kennis nodig. Al met al een zeer professioneel en volledig premium WordPress theme voor muzikanten, bands, DJs, producers, singer-songwriters en meer!

Prijs: $64 | Meer info

Buzz Club – Night Club, DJ & Music Festival Event WordPress Theme

Buzzclub theme

Het Buzz Night Club WordPress thema is gericht op muziek en nachtclubs waar DJ’s en bands komen om op te treden. Het is ook geschikt voor websites over allerlei muziekfestivals en concerten. Niet alleen ziet het er cool uit en weerspiegelt het de levendige essentie van het nachtleven, maar biedt het ook veel functionaliteiten die nodig zijn voor dergelijke muziekoptredens.

Om te beginnen wordt het thema geleverd met een evenement plugin waarmee je alle komende evenementen en shows kunt coördineren en plannen. Met de speciale Instagram-plugin kun je gemakkelijk updates delen op sociale media, zodat je mensen altijd op de hoogte houdt van alles wat nieuw is.

Daarnaast krijg je een handvol portfolio stijlen om te pronken met alle eerdere optredens die bij jou hebben plaatsgevonden. En ondersteuning voor bloggen is ook inbegrepen voor het geval je het nodig vindt. Er zijn ook tal van ontwerpopties. Om te beginnen krijg je toegang tot bijna honderd shortcodes. Dit alles zal je helpen gemakkelijk verschillende elementen rond je website in te voegen. Bovendien krijg je toegang tot twee premium plugins – Revolution Slider, en Layer Slider, voor het integreren van sliders in je site. Door soepele integratie van The Events Calendar kun je speciale evenementen plannen in je club en meer bezoekers aantrekken naar je concerten en festivals. Voor aanpassingsdoeleinden krijg je toegang tot onbeperkte kleurenschema’s, en er is ook de optie om een aangepaste achtergrondafbeelding te uploaden.

Prijs: $59 | Meer info


Meer premium WordPress themes

Op zoek naar meer WordPress themes? Bekijk onze andere artikelen over specifieke WordPress themes:

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer