WPLounge
Gratis Bootstrap Themes
Home » WordPress Themes » 5 gratis WordPress themes gebouwd met Bootstrap

5 gratis WordPress themes gebouwd met Bootstrap

Bootstrap is één van de meest populaire gratis frameworks (HTML, CSS en JavaScript) voor het ontwikkelen van responsive websites. Bootstrap is op GitHub het project met de meeste ‘sterren’ (favorieten).

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Ook veel WordPress-themes worden gebouwd op basis van het Bootstrap-framework. Ook een aantal gratis WordPress themes heeft Bootstrap als basis. In dit artikel laten we er vijf zien.


1. Sparkling

Sparkling WordPress Bootstrap Theme

Sparkling is een gratis theme van Colorlib. Het ziet er clean uit en is zeer geschikt voor blog- en/of magazine-websites. Het theme is al meer dan 400 duizend keer gedownload vanaf WordPress.org en heeft de maximale beoordeling van vijf sterren.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

DEMODOWNLOAD

2. Virtue

Virtue

Virtue (van Kadence Themes) is een mooi responsive WordPress-theme met ondersteuning voor WooCommerce. Dit maakt het theme dan ook zeer geschikt voor WordPress-webshops. Daarnaast bevat Virtue een grote slider in de header.

DEMODOWNLOAD

3. Hipwords

Hipwords

Hipwords is echt een theme voor bloggers. Het theme is gebouwd door ForBetterWeb (van designer Jeny Elkind uit Tel Aviv). In de header van het theme bevindt zich een grote achtergrondfoto en de mogelijkheid om een widget toe te voegen.

DEMODOWNLOAD

4. Totomo

Totomo

Totomo is een zeer simpel en strak theme voor blogs. Het theme bestaat uit één kolom en zorgt op die manier voor een Tumblr-achtige blog voor je WordPress-website. De uitgelichte afbeelding wordt op de volledige breedte van deze kolom getoond. Het theme is ideaal voor bloggers.

DEMODOWNLOAD

5. Awaken

Awaken

Awaken (van ThemezHut) is een Bootstrap-theme dat ideaal is voor blogs en/of online magazines. In het theme zit een slider en een aantal widgets, waaronder voor YouTube en advertenties.

Het theme is (uiteraard) volledig responsive en er is online documentatie beschikbaar waarin je alles leest over het menu en het toevoegen van je eigen logo.

DEMODOWNLOAD


Meer Bootstrap-themes?

Gratis Bootstrap ThemesEr zijn natuurlijk meer themes beschikbaar die met Bootstrap gemaakt zijn, zowel gratis als premium. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de Bootstrap-themes op Themeforest.

Meer over Bootstrap

Bootstrap begon ooit met de naam ‘Twitter Blueprint’ en is ontwikkeld door Mark Otto en Jacob Thornton. Het framework was toen bedoeld om interne tools een consistent framework te geven. Vóór het gebruik van Bootstrap werden er intern meerdere ‘libraries’ gebruikt voor het ontwikkelen van interne tools. Bootstrap maakte het makkelijker om snel te ontwikkelen en zorgde daarnaast dat het onderhoud minder tijd (en dus geld) kostte.

In 2o11 werd het Bootstrap-project vrijgegeven als open source-framework en in 2012 werd Bootstrap 2 aangekondigd. Vanaf versie 2 was Bootstrap ook responsive. Inmiddels (per augustus 2015) is Bootstrap 4 er bijna. Ook veel bekende websites zijn gebouwd met Bootstrap, zoals de website van Bloomberg.

Bootstrap is compatible met alle grote browsers; Google Chrome, Firefox, Opera, Safari en Internet Explorer.

Meer over Bootstrap? Ga naar: http://getbootstrap.com/.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

3 reacties

 • De titel ‘WordPress themes gebouwd met Bootstrap’ trok mijn aandacht omdat ik een website heb gebouwd met Bootstrap. Wat mij uit het artikel niet duidelijk wordt is wat ik aan deze mededeling heb. Ik had stille hoop dat een website gebouwd met Bootstrap misschien wel (eenvoudig) om te zetten zou zijn naar WordPress. Echter in het artikel staat niets meer dan een feitelijke constatering. Mijn vraag is: Zijn er mogelijkheden om een Bootstrap website om te zetten naar WordPress? Ik bedoel dan gebruikmakend van de sources, pagina-opbouw en de css.

  • Beste Peter-Paul,

   De titel is “5 gratis WordPress themes gebouwd met Bootstrap”. Jammer dat dit bij jou de verkeerde verwachting heeft geschept.

   Uiteraard is het mogelijk om een Bootstrap-website om te zetten naar WP. Wellicht kun je ons hierover een e-mail sturen ([email protected]).

   Groet,
   Wouter

 • ik ben sinds kort weer terug op wordpress na de verhuizing aantal jaar geleden was alles in de slop geraakt veel werken en studie volgen ,zelfs mijn fotografie heeft in de ijskast gestaan,
  ik ben zelf ook veel bezig met uitproberen en ontwerpen van blogjes en stoeien met de layout kleuren foto,s etc , nu mis ik eigenlijk een paar themes die naar mijn mening een grote doelgroep zijn namelijk het krijgsmacht personeel ,en diverse muziek groepen ,
  een BoB Marley theme in rood geel groen en zwart zou zeker in de Yoko Style helemaal geweldig zijn.Rasta/reggea is niet alleen een Muziek style maar ook een levens wijze ….
  ik zit Bomvol inspiratie maar kan deze niet uiten behalve met het maken van gratis wordpress pagina,s/blogs die eigenlijk zeer weinig mensen zien.
  complimentje te geven wordpress is zeker ook in de gratis versies ,
  echt vele male beter geworden.
  ga zo door !!!