WPLounge
Layers WP

Layers; een nieuwe WordPress Site Builder

Layers WP
Layers WP

In een eerder artikel schreef ik al over WordPress page builder plugins. Sinds februari is er een nieuwe WordPress Site Builder beschikbaar; Layers.

Eén van de belangrijkste verschillen met de bestaande page builders, is dat Layers goed samenwerkt met de bestaande WordPress Customizer (Weergave > Aanpassen). Het is dus veel meer WYSIWYG dan het bestaande aanbod aan page builders. Layers is volledig gratis te gebruiken en is open source.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!
Bekijk de themes »
Lees meer over Divi

Layers Customizer
Layers Customizer (klik voor groter)

Layers is bovendien een theme, en geen plugin. Voor Layers zijn inmiddels ook aardig wat child themes beschikbaar.

Themes voor Layers

Op Themeforest is deze maand (mei 2015) een gratis item te downloaden voor Layers WP (je hebt alleen een gratis account nodig). Daarnaast is er inmiddels een volledige categorie op Themeforest voor Layers-themes.

De meeste themes voor Layers zijn gemaakt door Obox Themes, tevens de partij achter Layers.

Wat is er mogelijk met Layers?

Analytics Layers
Analytics code in Layers

Als je Layers eerst wilt uitproberen voordat je hem downloadt, dan kan dat via deze link. Ik heb hem uitgeprobeerd, en vind het erg prettig werken.

Je kunt bijvoorbeeld veel zaken instellen via de WordPress customizer die normaal in een speciaal Theme Options-paneel zouden zitten, bijvoorbeeld je Google Analytics-code (zie afbeelding).

Daarnaast is het mogelijk om je sidebar in te stellen met widgets. Je kunt echter ook een speciale “mobiele sidebar” instellen voor als je op mobiel een andere sidebar wilt tonen.

Wouter Postma

Ik ben Wouter, WordPress-specialist en mede-eigenaar van WPLounge. Naast WPLounge beheer ik ook andere websites zoals SmartwatchLounge en onze Engelse versie van WPLounge.

Reageer