WPLounge
Layers WP
Home » WordPress Themes » Layers; een nieuwe WordPress Site Builder

Layers; een nieuwe WordPress Site Builder

Layers WP
Layers WP

In een eerder artikel schreef ik al over WordPress page builder plugins. Sinds februari is er een nieuwe WordPress Site Builder beschikbaar; Layers.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Eén van de belangrijkste verschillen met de bestaande page builders, is dat Layers goed samenwerkt met de bestaande WordPress Customizer (Weergave > Aanpassen). Het is dus veel meer WYSIWYG dan het bestaande aanbod aan page builders. Layers is volledig gratis te gebruiken en is open source.

Layers Customizer
Layers Customizer (klik voor groter)

Layers is bovendien een theme, en geen plugin. Voor Layers zijn inmiddels ook aardig wat child themes beschikbaar.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Themes voor Layers

Op Themeforest is deze maand (mei 2015) een gratis item te downloaden voor Layers WP (je hebt alleen een gratis account nodig). Daarnaast is er inmiddels een volledige categorie op Themeforest voor Layers-themes.

De meeste themes voor Layers zijn gemaakt door Obox Themes, tevens de partij achter Layers.

Wat is er mogelijk met Layers?

Analytics Layers
Analytics code in Layers

Als je Layers eerst wilt uitproberen voordat je hem downloadt, dan kan dat via deze link. Ik heb hem uitgeprobeerd, en vind het erg prettig werken.

Je kunt bijvoorbeeld veel zaken instellen via de WordPress customizer die normaal in een speciaal Theme Options-paneel zouden zitten, bijvoorbeeld je Google Analytics-code (zie afbeelding).

Daarnaast is het mogelijk om je sidebar in te stellen met widgets. Je kunt echter ook een speciale “mobiele sidebar” instellen voor als je op mobiel een andere sidebar wilt tonen.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer