Layers; een nieuwe WordPress Site Builder

In een eerder artikel schreef ik al over WordPress page builder plugins. Sinds februari is er een nieuwe WordPress Site Builder beschikbaar; Layers.

Eén van de belangrijkste verschillen met de bestaande page builders, is dat Layers goed samenwerkt met de bestaande WordPress Customizer (Weergave > Aanpassen). Het is dus veel meer WYSIWYG dan het bestaande aanbod aan page builders. Layers is volledig gratis te gebruiken en is open source.

Layers Customizer

Layers Customizer (klik voor groter)

Layers is bovendien een theme, en geen plugin. Voor Layers zijn inmiddels ook aardig wat child themes beschikbaar.

Themes voor Layers

Op Themeforest is deze maand (mei 2015) een gratis item te downloaden voor Layers WP (je hebt alleen een gratis account nodig). Daarnaast is er inmiddels een volledige categorie op Themeforest voor Layers-themes.

De meeste themes voor Layers zijn gemaakt door Obox Themes, tevens de partij achter Layers.

Wat is er mogelijk met Layers?

Analytics Layers

Analytics code in Layers

Als je Layers eerst wilt uitproberen voordat je hem downloadt, dan kan dat via deze link. Ik heb hem uitgeprobeerd, en vind het erg prettig werken.

Je kunt bijvoorbeeld veel zaken instellen via de WordPress customizer die normaal in een speciaal Theme Options-paneel zouden zitten, bijvoorbeeld je Google Analytics-code (zie afbeelding).

Daarnaast is het mogelijk om je sidebar in te stellen met widgets. Je kunt echter ook een speciale “mobiele sidebar” instellen voor als je op mobiel een andere sidebar wilt tonen.

Deel dit bericht:

Over Wouter Postma

Wouter Postma (1991) is WordPress-specialist en richtte in 2012 (samen met Jelle van der Schoot) WordPress Lounge op. Hij beheert ook andere informatieve WordPress-websites zoals Hoverboard kopen.

WordPressLounge* biedt verschillende diensten aan op het gebied van WordPress, SEO en development. Benieuwd wat ons team voor jouw (WordPress-)website kan betekenen?
Meer info »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *