WPLounge
Home » WordPress Algemeen » Top 10 meest gelezen artikelen van 2021

Top 10 meest gelezen artikelen van 2021

De ontwikkeling van WordPress is ook in 2021 weer erg snel gegaan. De lezers van WPLounge blijven echter op de hoogte van de laatste WordPress nieuwtjes dankzij onze artikelen en video’s. Maar welke artikelen worden het meeste gelezen op WPLounge? Een terugblik op 2021.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

We bekijken ook dit jaar weer de artikelen die het meest gelezen zijn in 2021. Een handig hulpmiddel hiervoor zijn de statistieken van Google Analytics. Wat zijn nu de populairste artikelen van het jaar? Met de Google Analytics handleiding is dat ook voor jouw WordPress website makkelijk te onderzoeken.

№ 10: Hoe maak je een WordPress Child Theme?

wordpress

Wil je aanpassingen doen aan je huidige WordPress thema? Dan is het verstandig om daar een Child Theme voor te gebruiken! Je kunt dan namelijk thema aanpassingen doen zonder dat je het hoofd-thema hoeft te bewerken. De meeste premium theme’s leveren al standaard een child theme mee. Is dit niet het geval? Volg dan de stappen in het artikel om eenvoudig een WordPress child theme te maken.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

№ 09: Website verhuizen met duplicator

Een handige plugin voor het eenvoudig verhuizen van je WordPress website is de Duplicator Plugin. Het is een gratis plugin waarmee je veel tijd bespaart omdat een groot gedeelte van een websiteverhuizing geautomatiseerd is. De plugin maakt eerst een backup van de huidige website inclusief alle pagina’s, bestanden en database. Deze backup gebruik je vervolgens om de website te installeren in de nieuwe omgeving.

№ 08: WordPress admin omgeving

wordpress admin

De WordPress admin omgeving is onderdeel van de WordPress handleiding van WPLounge. In dit artikel vind je een overzicht van alle onderdelen van het WordPress dashboard. Het dashboard van je website is alleen toegankelijk voor gebruikers met een account, en alleen beheerders van de website hebben toegang tot alle onderdelen binnen de WordPress admin omgeving.

№ 07: WordPress handmatig installeren

Een handig stappenplan om handmatig WordPress te installeren. Vanaf het aanmaken van een nieuwe database met MySQL tot het uploaden van WordPress via FTP, alle stappen die nodig zijn voor het installeren van WordPress worden uitgelegd. Altijd handig wanneer jouw website hosting nog geen gebruik maakt van een installatieprogramma zoals Installatron!

№ 06: Contactformulier maken in WordPress

Eén van de meest gebruikte toevoegingen wat niet standaard in WordPress aanwezig is, is het contactformulier. Het gebruik van een contactformulier zorgt voor een professionele uitstraling. Bovendien verminder je de hoeveelheid SPAM in je inbox. Je hoeft namelijk je e-mailadres niet te laten zien wanneer je het contactformulier gebruikt. Door het installeren van een reCAPTCHA voorkom je weer dat bots je contactformulier invullen.

№ 05: WordPress gebruikersrollen en rechten

Hoe zat dat ook alweer met de gebruikersrollen binnen WordPress? WordPress heeft standaard vijf verschillende gebruikersrollen:

  • Beheerder
  • Redacteur
  • Auteur
  • Schrijver
  • Abonnee

In het artikel leggen we precies uit welke rechten iedere gebruikersrol heeft en wat je daar wel niet mee kunt doen.

№ 04: WhatsApp knop toevoegen aan WordPress

Ben je opzoek naar een manier om een WhatsApp chat mogelijkheid toe te voegen aan je WordPress website? Dan is dit het artikel wat je moet lezen! We nemen namelijk een kijkje naar de verschillende mogelijkheden om een WhatsApp knop toe te voegen aan je website. Doordat de meeste mensen met een smartphone actief zijn op WhatsApp is dit een handige manier om in contact te komen met jouw doelgroep.

№ 03: Inloggen in WordPress

Help! Ik ben m’n WordPress wachtwoord vergeten! Geen nood, wel WPLounge. Gebruik het stappenplan in het artikel om toch in het WordPress dashboard omgeving te komen. Verder laten we zien hoe je een pagina kunt beveiligen binnen WordPress zonder daar een externe plugin voor te gebruiken. Daarnaast bespreken we hoe je het login proces beter kan beveiligen door tweestapsverificatie toe te voegen.

№ 02: De upload_max_filesize verhogen in WordPress

Soms loop je tegen vervelende foutmeldingen aan binnen WordPress. Eén daarvan is de maximale upload grootte van een bestand. Wanneer de waarde van upload_max_filesize te laag staat ingesteld ontstaat er een foutmelding bij het uploaden van een een bestand of plugin. Gelukkig is deze limiet gemakkelijk te verhogen, lukt het toch niet? Vraag het aan je webhost!

№ 01. De best bezochte pagina van 2021: de WordPress Handleiding

Het best gelezen artikel van 2021 op WPLounge is de WordPress Handleiding voor beginners. Een volledig gratis handleiding geschikt voor mensen die nog weinig ervaring hebben met WordPress. Van WordPress installatie tot het werken met widgets, alle onderwerpen komen aan bod. Een overzicht van meer dan 30 tutorials!

Beoordeel dit artikel

Mark Hagendijk

Mark biedt technische ondersteuning voor WordPress. Zo nu en dan maakt hij graag tijd vrij om een bijdrage te leveren aan WPLounge.

Reageer