WPLounge
WordPress Meetup Leiden
Home » WordPress Algemeen » WordPress Meetup Leiden Mei 2019

WordPress Meetup Leiden Mei 2019

WordPress Meetup Leiden 2e editie 2019

Na de meeting van afgelopen maart was er nu een 2e WordPres Meetup meeting in Leiden. De WordPress Meetup Leiden van afgelopen donderdag had weer enkele interessante presentaties. Het ging deze keer over content strategie en de noodzaak en historie van Captcha. Hierin geven Yvette Sonneveld en Job van Achterberg hun visie.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

Content strategieën

Yvette Sonneveld is een allround marketing professional, werkzaam bij Level Level. In haar presentatie gaf zij toelichting op haar wijze van het toepassen van een content strategie.

Hergebruiken & recyclen van content

In deze content strategie wordt uitgegaan van de content consumptie van bezoekers die stapsgewijs bekend en vertrouwd moeten raken met de aanbieder. In deze fases wordt content opgesplitst (Content Splintering) in kleinere fragmenten die stap voor stap steeds meer prijs gaan geven (Content Stacking). Ook kan content ingeruild worden voor andere typen content die meer aandacht trekken door het inzetten van Infographics en Video (Media Swap).

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Technieken die meer ROI uit je content halen

Er zijn talloze manieren om goede content te maken evenals de juiste manieren om content in te zetten om meer ROI te behalen. Een aantal voorbeelden:

  • Plaats relevante content daar waar de vraag of verwachting van de bezoeker ligt
  • Welke content zou jou het beste gevoel geven? Maak voor jezelf dus ook een verwachting
  • Hergebruik geschreven content en illustraties in infographics

Laat je inspireren

Het hergebruiken van content hoef niet alleen binnen hetzelfde kader gebruikt te worden waarvoor deze in eerste instantie zijn ingezet. Er zijn creatieve manieren om deze te hergebruiken. Hierbij een paar voorbeelden om dat te bereiken:

  • Publiceer een (e-)boek met je beste blogs en graphics
  • Hergebruik content (eventueel aangevuld met crowdsourced content) als publicatiemateriaal voor een boek

Captcha

Job van Achterberg werkt als tech lead aan tools voor het verbeteren van toegankelijkheid en leeft zich in onderwerpen over ethiek, robots, filosofie en religie. In zijn presentatie gaat hij in op het fenomeen Captcha, het ontstaan ervan en de noodzaak.

Iedereen is bekend met Captcha’s en hoe deze in de weg staat bij het websitebezoek. Maar waarom zijn ze zo’n alom vertegenwoordigde security tool en waarom zijn er zoveel verschillende soorten hierin?

Human interactive proofs

Captcha’s worden gebruikt als veiligheidstool om spambezoek op website zoveel mogelijk tegen te gaan. De functie van een Captcha is om het verschil te herkennen tussen normale menselijke bezoekers en robot bezoeken die de website willen besmetten.

Het inzetten van Captcha’s geeft inzicht in menselijk gedrag en herkenning van structuren die het mogelijk moeten maken om robotverkeer met de Captcha te kunnen laten doorbreken. De oorsprong hierin ligt bij de Turingtest die ontworpen is om menselijke interactie van robots te kunnen onderscheiden en of het mogelijk is om robotinteractie als menselijk te beoordelen.

Captcha’s zijn door de jaren heen verder ontwikkeld teneinde een barrier te bepalen waarbij het herkennen van afbeeldingen, letters, cijfers etc, alleen door mensen uitgevoerd kunnen worden en niet door robots.

In zijn presentatie laat Job van Achterberg zien hoe het gebruik van Captcha’s misplaatst is, en dat robots Captcha’s niet doorbreken. Uiteindelijk staan ze websitebezoekers alleen maar in de weg en zijn ze een verkeerde oplossing zijn voor het verkeerde probleem, aldus Job.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

1 reactie

  • Wat leuk dat je er was Roger, en wat tof om te zien wat er allemaal is blijven hangen. Leuk artikel!