WPLounge
Gratis WooCommerce themes
Home » WooCommerce » De 10 beste gratis WooCommerce themes (2018)

De 10 beste gratis WooCommerce themes (2018)

Als je WordPress gebruikt, dan kun je met WooCommerce een webshop bouwen. In onze WooCommerce handleiding leggen we je precies uit hoe je dat doet.

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.WooCommerce werkt met de meeste (gratis en premium) WordPress themes, maar er zijn themes die nét wat beter met WooCommerce kunnen omgaan doordat er bij het ontwikkelen rekening is gehouden met WooCommerce-webshops. Er zijn veel betaalde WooCommerce themes die je op de website van WooCommerce zelf kunt downloaden. Natuurlijk is ons favoriete (premium) WordPress-theme Divi ook compatible met WooCommerce. Maar er zijn ook veel gratis themes die geoptimaliseerd zijn voor WooCommerce! In dit artikel zetten we onze favorieten op een rijtje.

Lees ook: De 10 beste WooCommerce themes (2018)

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

1: Shapely

Shapely
Shapely

Shapely van Colorlib is één van de populairste gratis WooCommerce themes van dit moment. Het is een van de meest geavanceerde gratis WordPress-themes van dit moment en heeft oneindig veel mogelijkheden om het theme aan te passen aan jouw wensen.

2: Storefront

Storefront
Storefront

Storefront is het gratis WooCommerce-theme van WooCommerce zelf. Je kunt dit theme gratis downloaden via de website van WooCommerce. Een groot voordeel van Storefront is dat het theme is gebouwd door de makers van WooCommerce, waardoor je zeker weet dat alles perfect met elkaar samenwerkt.

Wij gebruiken Storefront zelf ook voor onze shop WPLounge eBooks.

3: Tyche

TycheTyche is net als Shapely van Colorlib. Ook dit theme is uitermate geschikt voor je WooCommerce-webshop. Tyche heeft alles dat je van een webshop-theme mag verwachten: het is responsive en biedt verschillende plekken waar je banners (met promoties) kwijt kunt.

4: Brilliance

BrillianceBrilliance is een prachtig WordPress-theme. De (gratis) Lite-versie biedt allerlei features die geschikt zijn voor je WooCommerce-webshop. Zo is het theme responsive en is er een duidelijke focus op conversie. Brilliance is niet alleen compatibel met WooCommerce, maar ook met WPML en allerlei andere plugins.

5: Zerif (Lite)

Zerif LiteNet als Brilliance heeft het theme Zerif zowel een betaalde als een gratis (Lite) versie. Het Zerif-theme is gebouwd met Bootstrap en heeft parallax-ondersteuning ingebouwd. Natuurlijk is het theme ook responsive.

6: Seller

Seller
Seller

Seller is een gratis WordPress-theme dat bovendien geschikt is voor WooCommerce-webshops. Voorheen maakte dit theme gebruik van een theme options-paneel, maar nu kun je alles aanpassen vanuit de WordPress Customizer.

7: Make

Make
Make

Make is een gratis theme dat zeer geschikt is voor het bouwen van een kleinschalige (boutique) webshop. In Make zit een drag & drop page builder. Bovendien kun je vrijwel alles aanpassen vanuit de WordPress Customizer, waardoor je met Make heel snel je eigen unieke webshop kunt maken.

8: Vantage

Vantage
Vantage

Vantage is één van mijn favoriete gratis WordPress-themes. Het theme is volledig geoptimaliseerd voor WooCommerce. Dankzij FontAwesome-integratie kun je honderden icons op je site plaatsen. Er is ook een Premium-versie van dit theme, waarin de mogelijkheden nog iets uitgebreider zijn.

9: Klasik Framework

Klasik FrameworkKlasik Framework is een zogeheten “framework theme”. Dat maakt het theme uitermate geschikt om zelf op door te bouwen. Je moet het theme dan ook niet “out of the box” gebruiken, maar meer als startpunt voor je eigen (door)ontwikkeling. Ben je niet technisch? Dan kun je beter een ander theme gebruiken.

10: Virtue

VirtueVirtue is het laatste theme in ons overzicht. Het theme is gebouwd op basis van het Bootstrap-framework. De makers claimen dat Virtue nu al volledige ondersteuning biedt voor Gutenberg. Je kunt met Virtue vrijwel alles aanpassen zonder ook maar een regel code te schrijven.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer